lördag 19 oktober 2019

Apotekstjänst: och Guldhornet Finans

Apotekstjänst, med säte på Lidingö, är ett av 11 bolag i en koncern (Versteegh Gruppen AB). Apotekstjänst kan inte säga när leveranserna av sjukhusmaterial åter kan fungera normalt, meddelas i medierna. 

– Vi kan bara beklaga detta, säger Eric Aronson, talesperson för Apotekstjänst. Företagets vd duckar samtidigt på frågor om den rådande vårdkrisen. VD:n heter Leif Tomas Hilmo och är VD i två företag till: Hilmo Management Support och Oppidum AB.

Det förstnämnda bolaget ska bedriva konsultverksamhet inom områdena företagsledning, verksamhetsutveckling, projektledning och ekonomihantering (sic!). Det sistnämnda bolaget "ska äga och förvalta fast egendom, köpa, sälja och förvalta aktier och liknande värdepapper."

Ordföranden i Apotekstjänst är Cecilia Versteegh, Hon är ledamot i 19 bolagsstyrelser, bland annat Guldhornet Finans AB där Gerard Versteegh är ordförande och Trygve Gerard Versteegh ledamot. Trygve är också ledamot i Apotektstjänst AB vars omsättning 2017 var 749 miljoner och vinst 52 miljoner.

Något större intresse för vård - i annan form än att se det som en affärsidé - tycks inte finnas hos styrelsen eller dess VD.Som kröning kan citeras vad Cecilia Versteegh uttalade när hon intervjuades inför valet (hon stod på Kristdemokraternas kommunlista på Lidingö). Här ett utdrag:

Hej! Cecilia Versteegh, hur känns det att stå på plats 18 på Kristdemokraternas lista till Lidingö stads kommunfullmäktige?

Jag tycker det känns bra. Jag har aldrig varit aktiv i politiken, främst pga tidsbrist, men har mycket åsikter.

Vilka frågor brinner du extra mycket för?

Att det inte slösas med skattemedel och att politiken arbetar långsiktigt för sina medborgare, med stor integritet."
(Som politiker hade jag för vana att försöka följa pengarna för att förstå hur samhället fungerar och vilka som tjänar på vad - och för att förstå vilka lobbygrupper och uppvaktningar egentligen företrädde och varför. Om ni undrar vad ovanstående kommer ifrån...).