måndag 8 april 2019

Och vem i h-e kan man lita på?

Demokrat i Representanthuset.
Så fort Tulsi Gabbard meddelade att hon (också) ställer upp i det amerikanska presidentvalet så började anklagelser om "ryska kontakter" att florera. Som om hon var i maskopi med Putin.

Att kretsar kring det militärindustriella komplexet ogillar när en krigsveteran som Tulsi Gabbard kritiserar USA:s och Nato:s agerande må vara i sin ordning, men varför klibbas den ryska regimen fast? Är inte det att ta i?

Det börjar bli tröttsamt att snart sagt varenda progressiv politiker och opinionsbildare som framför kritisk analys av sådant som ligger i fas med vad som lanseras som De Stora Sanningarna kopplas ihop med Putinregimen. Som om ingen kunde tänka själv.

Principen med smetandet har spridit sig till Sverige också.

På DN:s ledarsidan anklagas sådana som Hans Blix för att vara medlemmar i Putins stödbataljon... Försvarsminister Peter Hultqvist har under Folk och Försvars konferens meddelat att de som inte delar hans uppfattning i frågan om värdlandsavtalet med Nato är emot Sverige, styrda, eller åtminstone lurade, av ryska troll. Så försöker Sveriges försvarsminister skrämma till tystnad. Det är inte vackert. Jag tror knappast att ens tidigare borgerliga försvarsministrar uttalat sig på det sättet.


Den här artikeln, skriven av journalist på bland annat SR:s Kaliber, pekar på något osunt som vi borde vara angelägna att avlägsna från debatten i ett demokratiskt land.