fredag 1 mars 2019

Annie Lööfs verklighetsbild...

Politiker har emellanåt en något märklig syn på vad landsbygdsbefolkning vill. I dagens DN menar Annie Lööf att det finns en folkrörelse på landsbygden mot att skogsägare stoppas från att avverka skog av naturvårdsskäl.

Tänk, jag har aldrig upplevt den folkrörelsen på landsbygden. En koll med andra - även centerpartister boende på landet runt om i Sverige - tyder på samma sak. Folk har mest varit förbannade på att riktiga skogar fällts och timmeråkrar planterats. Där kan man tala om folkrörelse.
 

En annan fundering: Lööf hävdar att skogen ger jobb på landsbygden. Där jag bor kommer några gubbar och drar av skogen på några dygn, lägger upp timmer i slarviga högar innan någon inhyrd snubbe kommer med en jättelångtradare som kör iväg stockarna på de landsbygdsvägar som de allt tyngre transporterna på ett effektivt sätt förstör. Allt medan skogsindustrin skall förmå urbana människor att tro att timmeråkrar är skog. Skrev om svensk skogspolitik för ett tag sedan:

https://www.etc.se/ledare/skogen-har-blivit-siffror-pa-kontot?fbclid=IwAR3PXeK9Q5Dr9-QSlEJRBthUHgTzZHODIQ5pv4rrRbC0JBJMjuPS5GGw1-I
Klicka på bilden...