söndag 3 februari 2019

Undergångens Arja Saijonmaa

Avtalet om medeldistanskärnvapen har sagts upp. Först av USA, sedan av Ryssland.

Kina behövde inte säga upp det för man hade aldrig skrivit på.

Militärer sägs vara glada, investerare se möjligheter och världen är ett steg närmare undergång. Klimatkrisen kan ramla ner till plats två i kampen om värsta hot.

De alltmer datoriserade .- snart  fullt ut AI-hanterande - kärnvapnen kliver i vart fall upp till slagläge för att inta guldläge. En gammal goding tillbaka, helt enkelt. En gammal veteran i utrotningsbranschen som till skillnad från Arja Saijonmaa i Mellobranschen minsann vet hur en slipsten skall dras.

För alla i de mest röstbenägna Mellogenerationerna meddelas att en slipsten är en anordning för skärpning av eggverktyg och att kärnvapen är vetenskapens kraftfullaste domedagsvapen konstruerat av mänsklighetens mest kreativa hjärnor uppbackade av såväl gamla som nya tiders investerare.

Den svenska regeringen, och än mindre den svenska riksdagen, avser inte att skriva på något förbud mot kärnvapen ty det skulle innebära att Nato blir sura och att försvarsminister Hultqvist aldrig skulle få de amerikanska militära styrkornas hedersbetygelse Legion of Merit, vilket Sveriges ÖB redan fått. Frågan är om ens Annie Lööf, som ju understödjer regeringen, skulle få vara kvar i Trilaterala Kommissionen vars bankliga intressen skulle drabbas illa om en våg av nedrustning skulle drabba världen.

Ett rejält atomkrig skulle, efter det att atomvintern väl lagt sig, kunna innebära rejäl ekonomisk tillväxt då allt skall byggas upp igen, om än utan människans försorg men väl under den globaliserande sentida kapitalismens självgående AI-baserade jakt på ekonomisk tillväxt.

Godmorgon.