söndag 16 december 2018

Snoriga ungar på entreprenad... bra för tillväxten.

Det hände sig på den tiden när socialdemokraten Anna Hedborg förskräckt meddelade att föräldrar tar ut föräldraledighet alldeles obetalt. Detta förhållande beskrevs som en synd i sig. Ett icke önskvärt beteende. De kunde ju arbeta och göra rätt för sig. Producera. Skapa tillväxt och hoppas på lite högre pension en vacker dag som ingen vet något om.

I samma veva underrättades världen om att sådant ofog, som att ta ut lagenlig ledighet trots att den är obetald, leder till allvarliga problem för näringslivet som inte riktigt vet var det har sina anställda. Avsändare för detta budskap var LO-chefen, tillika socialdemokraten, Karl-Petter ”Kålle” Thorwaldsson. Att barnen får veta vad de har sina föräldrar tycktes inte vara en försonande omständighet.

Året då detta meddelades var 2014. Då hade länge predikats att vår plikt är att arbeta och konsumera, hålla igång hjulen. Om detta rådde stor enighet. Vi levde redan under den överideologi som heter Arbetslinjen.

Delar av arbetarrörelsen hjälper således Svenskt Näringsliv att reducera människan till en produktions- och konsumtionsvarelse vars uppdrag det är att hålla igång ett ekonomiskt hjul som ska snurra fortare och fortare. Dygnet runt. Ungjävlar är i vägen. För produktionen. Ibland blir man trött på sossar. De borde duga till mer. Till något bättre. De bär ju ändå på en historia som är ärofylld. Även om den historien ligger en bit bort. 

Liberalerna då? Jo, föräldrarnas vård av sjuka barn kostar pengar, fem....

,,, nej, nu får du allt gå till krönikan för att läsa resten. Finns här - klicka bara på bilden, vill du aldrig missa en krönika så är det förstås bäst att prenumerera.