tisdag 18 september 2018

Om konsten att ge sken av att V är likvärdigt med SD - och behovet av rent vatten

Med stigande förvåning hör jag Jan Björklund måla V i samma avståndstagande färger som SD. Men i tolv kommuner sitter Liberalerna i samma styrande majoritet som Vänstern. Anser liberaler att avståndet är lika långt till V som till SD kan vi således förvänta oss att Björklunds parti i ökande omfattning kommer att samarbeta med SD.

Eller är det möjligen, också i Liberalernas värld, skillnad på Åkesson och Sjöstedt? Möjligen ser man det som ett val mellan pest och kolera. Dock ska man notera att kolera kan man undvika om man har rent vatten.

För övrigt kan väl noteras att MP också målats i skräckfärger av Liberaler. Inte minst inför valet 1988, när MP som första nya parti på 70 år tog sig in i riksdagen. Ibland tog man till riktigt fula medel - t ex i samarbete med Veckans Affärer.Men sossarna var faktiskt värst - deras ordförande i riksdagens Konstitutionsutskott meddelade att "risken för kaos är stor om miljöpartiet kommer in i riksdagen... den politiska förvirringen som rådde i Weimarrepublikens Tyskland och var en grogrund för Hitlers maktövertagande är den yttersta konsekvensen. Jag säger inte att vi hamnar där, men det är ett hot."