söndag 19 augusti 2018

"Vi behöver en politisk kraft som öppnar dörrar och fönster och vädrar ut de cirkelresonemang och de föreställningar som idag dominerar politiken."


"Hur många är vi inte som i olika valkompasser hamnat i den härad där MP, V och FI finns? Nog hade ett sådant samarbete kunna växa som ett reellt alternativ till S och M. För vem känner hjärtat brinner av längtan och hopp när hen hör statsministerkandidater som Löfven eller Kristersson? Deras visioner är förkrympta till intet.

I valet kommer allt fler att rösta på de alternativ de anser vara minst dåligt, trist eller ointressant. Men herregud, vi behöver ju brinnande hjärtan i politiken, politiska företrädare som står för något, som fyller våra hjärtan med vilja att hjälpa till, som ger oss hopp om något annat än det som är. Vi behöver mer av Bernie Sanders inspirationskraft, mer av Jeremy Corbins förmåga att samla de som känner ända in på revbenen att något är fel. Vi behöver höra något annat än det som sägs i den partipolitiska bubblans debattprogram. Vi behöver en politisk kraft som öppnar dörrar och fönster och vädrar ut de cirkelresonemang och de föreställningar som idag dominerar politiken.

Vi behöver en kraft som kan utmana Sverigedemokraterna som ett alternativ till det bestående. En antietablissemangsrörelse byggd på solidaritet istället för egoism, på miljö- och klimatambitioner istället för klimatförnekelse, på fredsbyggande istället för militärt konfliktbyggande. Som vågar sticka ut hakan, som struntar i om Mats Knutson levererar ett hånleende i Rapport och Aktuellt."
Hela ledaren finns här.