måndag 20 augusti 2018

Den heliga graalen må icke utsättas för kritik...

Jag noterar att det är väldigt svårt för en politiker, även dagens gröna, att meddela att den utsläppsökning, som under denna mandatperiod skett, av koldioxid hänger samman med att den ekonomiska tillväxten varit högre än under de borgerliga åren.

Tänk att det skall vara så svårt! Den heliga graalen får inte vidröras. Inte ens nu när miljöfrågorna, efter sommarens hetta och torka, tillmäts allt större intressen enligt opinionsmätningar. Ekomodernismen har sina retoriska offer. Inte se, inte höra, inte tala om.

Lustigt nog kunde Isaella Lövin berätta om sambanden innan hon blev politiker. I sitt helt fantastiskt bra Sommar för tio år sedan. Jag lyssnade, ringde till MP:s kansli och uppmanade dem att ta kontakt med henne eftersom jag visste att KD hade planer på att erbjuda henne platsen som etta på sin EU-lista när Anders Wijkman skulle avgå.

Hur som: valdebatten pågår, klimatfrågan växer - partiet hade beslutat driva den som huvudfråga innan sommarens hetta - och MP kan se med tillförsikt på valdagen.

För den som vill läsa mer om idén att satsa mer på utveckling än på ekonomisk tillväxt finns detta att fundera över - klicka på bilden.

http://utveckling-utan-tillvaxt.blogspot.com/