onsdag 16 maj 2018

Hockey VM- vadå?

Hockey-VM. När det är vår. I Danmark dessutom. Totalt ointressant. Våren tillhör fotbollen. Hur kan någon sätta sig och glo på hockey när solen gassar och det är 30 grader varmt, fågelungar redan är kläckta och potatisplantorna flera decimeter höga?

Inte för att jag längtar tillbaka till tiden då Tumba - iklädd vacker DIF-dräkt - snurrade upp göteborgare, leksingar och boforsare under snöfall, i kyla på utomhusrinkar medan man stod och frös och värmde sig med kokt korv i pauserna. Men fördelen var ändå att ishockey blev avklarad före vårens inträde, klubborna inställda när fåglarna bosatt sig, handskarna nedlagda då potatisen las för groddning...

Och man slapp hockey-VM i Danmark.

Det berättas att Sverige nu skall möta Lettland i kvartsfinal. Efter att ha slagit Ryssland i en sorts gruppfinal. I hockey-VM som ältas varje år och blir ointressantare för varenda ett som går. Grattis.

För övrigt sjunger Joakim Thåström att han minns när han fick en autograf av Roland Stoltz i låten Kort biografi med litet testamente.

Själv fick jag Tumbas. Jag var väl cirkus sju år, morsan hade följt med till Johanneshovs Isstadion för att se Djurgården lira. Det var kallt, det jublades när Tumba drev pucken bakom eget mål och sedan snurrade upp hela motståndarlaget och placerade gummitrissan i krysset. Det var banne mig inte vår. Det var vinter, kallt och jävligt. Som det skall vara när hockey spelas.