fredag 6 april 2018

På hal is...


  1. "Det är nu klart att Skripal och hans dotter förgiftades av ett nervgift av militär grad som tidigare har producerats av Ryssland" sa Theresa May. 
  2. Boris Johnson slog i en intervju med Deutsche Welle, tyska public service, fast att de analyser som britterna gjort visade att nervgiftet otvetydigt kom från Ryssland.
  3. "Ryssland är den enda troliga förövaren. Mordförsöket i Salisbury är ytterligare en utmaning av den internationella rättsordningen från rysk sida”, sa Margot Wallström i ett skriftligt uttalande till TT och meddelade att Sverige skall utvisa en ryss som straff.
  4. Statsministern Löfven har i EU-nämnden och riksdagen framhållit att Sverige vid det senaste EU toppmötet varit pådrivande i fråga om hårda åtgärder mot Ryssland
  5. Nyhetsbyråerna AFP och Reuters meddelar att uppgiften om att brittiska forskare inte har kunnat leda i bevis att det nervgift som användes i attacken i Salisbury också kommer från Ryssland.
  6. Då uppkommer frågan: På vilken grund har den löfvenska regeringen tagit beslutet att utvisa en rysk diplomat? 
  7. Av sossar finns inte så mycket att förvänta. Men hur kan statsråd från ett parti med rötter i fredsrörelsen medverka till beslut om inte bevis finns? 
  8. Har man inte sett bevis finns bara en sak att säga: skämmes ta mig fan!
  9. Läs gärna Hirdmans debattinlägg i SvD och min ledare, finns här.10. Jo, det kan mycket väl vara Putins maktapparat som är så klantig inför fotbolls-VM att man försöker att med nervgift med ryskt dna tar kål på en gammal spion trots att man lika gärna kunde använt nervgift av den art som dödade en taxichaufför i Södertälje. Några är ute på hal is. Kanske jag också.