torsdag 27 april 2017

Är detta MP:s politik - och om inte, vem säger det?

Regeringen har beslutat godkänna detta, och därmed legitimera den utveckling vi ser med allt tätare umgänge med Nato och USA. En del av den upphetsning och krigsretorik som så lätt kan gå över styr, och som inte på minsta sätt grundas på tanken om gemensam säkerhet och att sätta sig in i hur andra uppfattar det man gör. Krigsspiral byggs upp. Men Saab lär gå med större vinst än på länge.

I den svenska militärövningen Aurora i höst deltar 1000 amerikanska militärer, bland annat från den amerikanska marinkåren. Regeringen undertecknade i juni 2016 ett avtal med USA:s försvarsminister. Man ska bland annat öva värdlandavtal.

Försvarsminister Hultqvist meddelar att regeringen ser det "som väldigt positivt".  Anser språkrören också det? Om inte - varför säger man inte det? Vi "uppgraderar". säger Stefan Löfven och hävdar att regeringen inte anser att att Trumps inträde påverkar.I en tid när det verkligen  skulle behövas grön röst i den politiska debatten så blir den gröna rösten tyst. Skulle inte Miljöpartiet må bra av språkrör som redovisar vad partiets - inte partiledningens - uppfattning är? Hur ska annars väljare få veta vad som är grön politik? För inte är väl detta Miljöpartiets politik?