måndag 18 juli 2016

Jill Stein kampanjar vidare: 48% av Sanders sympatisörer överväger att rösta på en tredje kandidat

48 % av de som uppger sig vara sympatisörer till Bernie Sanders säger sig inte rösta på Hllary Clinton utan på en tredje kandidat. Eftersom det främst finns två kandidater som är fria från republikanerna och demokraterna (Jill Stein, Green Party och libertarianen Gary Johnson) så lär de flesta kunna tänka sig att rösta grönt.

Just nu arbetar det gröna partiet i USA hårt för att Jill Stein, som ännu inte är formellt vald till deras presidentkandidat, skall få finnas med på röstsedlarna på likvärdigt sätt som Clinton och Trump. Senaste delstat där det blev klart var Arizona.

Senaste kändis från den akademiska världen som gått ut och stött Jill Stein är Cornel West. Och senaste kända skådis Viggo Mortensen. Igår besökte hon Vermont.

Kampen för rättvisa när det gäller debatter går vidare - de stora debatterna sköts gemensamt av republikaner och demokrater som satt upp hårda krav för att någon annan skall få delta (krävs minst 15 procent i de större opinionsmätningarna). Kina har i princip bara godkänt ett parti, i USA gör man livet svårt för alla utom två...

Här en intervju där Jill Stein kritiserar systemet.