lördag 5 mars 2016

Viktlöst

En normal mänsklig skalle väger, inklusive inkråm, cirka 5 kilo. De tankar som inkråmet producerar väger ingenting. Kring detta ämne kan man filosofera. Viktlöst. Slut för idag. Tack för idag.

22 kommentarer:

 1. Ett tips! "Forskare med huvudet full av hjärnor" Katarina Gospic DN
  Idag kan vara början på något nytt. Vi kan meditera över våra egna tankar. Tänk om vi hade lika mycket koll på dem som på andras.
  Tack för idag!

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anden är viktlös. Men kan producera viktiga tankar.
   Gt

   Radera
 2. Bloggen överraskar med jämna mellanrum, utmanar sina läsare och blir därmed nästan alltid tankeväckande.

  SvaraRadera
 3. En väldigt avancerad våg informerade mig om att mitt skelett väger 7 kg. Det låter hemskt lite faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är du väldigt liten, Ben Dover, kanske en dvärg (inget ont i det). En vuxen människas skelett väger ungefär 20 procent av kroppsvikten om hen inte är väldans fet.

   Radera
  2. Eller så visste inte vågen riktigt vad den snackade om.

   Radera
  3. Har också en sån lite småpuckad våg. Den lägger på moms på vikten, det ska man väl inte göra?

   Radera
  4. Kanske det är ihåligt Ben. Testa att flaxa med labbarna.

   Radera
  5. Skelettet väger mellan 7 - 13 kg, det blir inte tyngre för att man proppar isig chips. Däremot lättare om man är inaktiv. Ben, du kanske borde lyfta lite skrot ibland och inte bara läsa böcker ;-)

   Radera
 4. Bjuder mina tankar på en stadsvandring, låter dom förvillas av å lyssna på ett nystartat band där en kompis är med, kanske en pilsner.

  Fred Lane

  SvaraRadera
 5. Produceras tankarna av inkråmet? Eller streamas tankar ner, där inkråmet är en mottagare..

  /En som tänkt utanför "boxen"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får vi aldrig veta, för den där sossen som ville förbjuda satellit-tv på 80-talet fick inget gehör för sin idé. Tänk om dom spänt upp ett stort kopparnät över hela Sverige för att stänga ute signalerna och det hade resulterat i att folk slutat tänka?

   Radera
  2. Ben Dover, tänk utanför boxen och så för du in tanken till inkråmet. Glöm kopparnät och andra stenåldersuppfinningar som wifi.

   Radera
 6. Viktlöst funderande från Daily Mail kring Sveriges påstådda åsiktskorridor i dag igen.Producerade tankar kanske saknar vikt numera eftersom de inte har något att stå på?

  SvaraRadera
 7. JA, våra tankar ska vi vara rädda om, dessa frön och växande plantor för omsorg och näring för att mogna, förädlas i ett ständigt pågående inre kretslopp: själens godis.
  Ibland flegmatiska som sommarhagens kossor på bet, ibland djärva, strövande vida omkring på jorden och ute i stjärnevärldarnas frusna evighet - det enda vad jag vet som är snabbare än själva ljuset. Till Andromedagalaxen tar mig min tanke på knappt en sekund, snigeln ljuset behöver årmiljoner. Dit du riktar dina tankar går din kraft.

  Men... vad är tanken för en konstig prick egentligen. Så kan jag tänka... och får myror i huvudet. Det är skönt. Tankens kraft och vad den kan åstadkomma är en förbisedd storhet i varje människas liv - den som jag kan styra precis som jag vill och vart jag vill när jag vill det. Tänk du med på tanken. Två tänker bättre än en.
  Tanken är fri. Det är ett riktigt axiom, en riktig grundsanning. Varje individ bestämmer suveränt. Det är en god utgångspunkt.

  Man kan undra när en tanke definieras som en tanke och inte som en instinkt. Övergången från ett instinktstyrt beteende till ett alltmer pockande, framträngande tankemässigt beteende är intressant. Den resan har människan som enda art på vår jord gjort och någonstans i denna över tiden övergångsfas fick vi vårt självreflekterande medvetande. Vi blev laddade gnistor av medvetande och tanke. Allt som finns till har först existerat som en tanke. Tanken har sedan tagit form.

  Så här tänkte (skaldade) den store Goethe (1749-1832) om bl.a.
  tanken:
  Jag vet att intet tillhör
  mig, utom tanken, som
  oberörd får flöda fram ur
  själen varje levande ögon-
  blick. Ett givmilt öde låter mig
  få njuta djupt i mitt inre..."

  Det kanske rentav är så att det enda, det absolut enda en människa RIKTIGT äger under solen är hennes tankar. (Även om vi i egentlig mening naturligtvis inte kan äga någonting.)
  Så. Tänk på det här. Två tänker bättre än en!

  SvaraRadera
 8. Är det säkert att moderna, socialdemokratiska skallar väger så pass mycket? Att de hade den vikten förr i tiden håller jag för sannolikt..men idag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad väger tanken att den svenska modellen är att "folk minsann ska jobba & göra rätt för sig!", även fast det sedan länge inte alls går eller fungerar så? Då tror jag vågen inte ger något utslag alls. Det är en mycket gammal uppfattning från 60-talet som väger lika lätt som maräng eller frigolit i dagens vågskål..

   Radera
 9. Märkligt, en intelligent människas hjärna väger mer än en ointelligent människas hjärna. Så kanske tankar väger något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj aj det där var manschauvinistiskt ;-).

   Radera
 10. Viktlösa tankar väger tungt för vår kultur. Begreppen noll, inget, tomrum är basen för allt.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 11. Hur mycket väger hela det expanderade universum? Vi är det.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.