fredag 19 februari 2016

Söta liberaler


42 kommentarer:

 1. Det är väl helt i enlighet med respektives ideologi:
  -Själva kärnan i liberalismen är ju att man kan ställa ut vad för skit som helst i hyllorna och anta att folk är tillräckligt informerade för att t ex inte köpa barnmat med stort innehåll av socker eller polonium.
  -De röda tycker tvärtom.
  -SD vet inte vad de tycker om nåt så länge det inte handlar om invandring. Som typ i somras när Peter Lundgren först tog talartid för att kritisera Ryssland men i själva voteringen gjorde gemensam sak med Le Pen och saboterade den.

  SvaraRadera
 2. När ska det bli modernt igen att bli konservativ?
  Så vi slipper populistliberalerna.

  SvaraRadera
 3. Ofta händer det att barnmatens innehållsdeklaration har väldigt dålig läsbarhet. Visst, små förpackningar, men det är ju desto viktigare att man kan läsa och förstå vad denna mat består av. Som i så mycket annat i Sverige tvingas folk lita på att överheten vill folket mer gott än de vill gynna en globalistisk konsumtionskapitalism.
  Sanningen är förmodligen den att alla har sina egna egendor, från blogginnehavare till politiker, men det gäller att inte sticka ut sina trynen för mycket så man riskerar hamna i ett kritiskt drev. I fotbollstermer, försvarsgubbarna har blivit fältets viktigaste spelare.

  SvaraRadera
 4. Ähh, konsumentmakt anyone? Det finns innehållsförteckning på matburkarna. Om du är orolig gör din egen mat. Fast föräldrarna kanske är så där duktigt upptagna att de inte har tid med sina barn och deras liv och leverne. Då måste staten så klart hjälpa till med regleringar, lagar och pekpinnar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om föräldrar vill ha mer socker i sin barnmat än vad som är bra för de flesta barn är det väldigt lätt att tillsätta själv.

   Radera
 5. Närpolitiken lägger näsan i blöt och det blir fel så skyller man på "Någon Annan"....
  Och folket går på det.
  Då gäller det att hitta en syndabock, för vi är inga medborgare längre utan undersåtar.
  Undersåtens vrede är som ett barns. Det gäller att peka ut en syndabock.
  Medborgaren tar sitt eget ansvar....

  SvaraRadera
 6. Kanske intressant att veta vad WHO rekommenderar?
  Enbart bröstmjölk de sex första månaderna. Amning efter tvåårsdagen. Inget tillsatt socker och salt i mat till småbarn över huvud taget.

  Jaså, inte roligt längre...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kingedward24, Kanske ännu mer intressant vad förslaget gällde? dvs omröstningen på onsdagen i EU parlamentet. Det var ett steg. Kommer givetvis ytterligare. Men detta gällde tydligen beredda spannmålsprodukter, som frukostflingor, välling och andra matprodukter som saluförs till spädbarn över tre år. Det är skillnad på rekommendationer och lagförslag.
   Personligen så önskar jag mer rekommendationer och mindre av överstatlighet och lagar.
   Kanske är jag mer liberal än liberalerna själva, men jag anser att folk kan avgöra mycket själva.

   Lisbeth

   Radera
  2. Rättelse: spädbarn är inte över tre år!:) Till spädbarn och barn över tre år ska det givetvis vara.

   Lisbeth

   Radera
  3. Ja det finns säkert något bra där någonstans.
   Det jag menade var att WHO verkar en aning extremt i vad de tycker att barn ska äta, och att tre gånger noll är lika med noll, i alla fall i den gamla skolan.

   Radera
 7. @ Thomas
  Närpolitik är just att till synes "lägga näsan i blöt".
  "Sköt dig själv och skit i andra", är motsatsen till närdemokrati.
  De svagare eller mindre bemedlade är beroende av att andra bryr sig om det som kanske inte direkt angår dem själva. Där kommer t.ex. barnen in!
  Socker i överflöd tidigt i livet kan lägga grunden till ett riktigt skitliv.
  IQ

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Närpolitik" och "Närdemokrati"....
   Nyspråk?!
   Att lägga sig i vad medborgarna/undersåtarna gör i köket och sängkammaren.....

   Radera
 8. Lyssnade till Nyhetspanelen. Hej alla barn nu blir det barnprogram, titta nu vad farbror Frej tar fram... Massor av prat kring Storbritannien och flyktingar Som vanligt...Som det pratas. Och ska övertygas. Visst håller med om, att det blir svårt, oavsett hur Storbritannien röstar. Men det är klart att folket, inte kommer att våga att rösta nej till EU. Inget snack alls kring att folket ska avgöra. Som vanligt...Nu ska de skrämmas och rätta sig in i det övriga ledet av europeer, som egentligen inte uppfattar sig som europeer.

  Det kommer att hagla positiva nyheter över oss. Var det en sådan du ville visa oss idag Birger? Som denna t.ex. att EU parlamentet har blockerat, ett förslag från EU kommissionen. Titta vad de kan! Att kommissionen kan återkomma, med ett liknande förslag längre fram, det talas det tyst om. Det är dem som lägger förslag. Det vet du? Och de kan lägga dem i malpåse och återkomma till dem. Och då kanske parlamentet röstar helt annorlunda. Liberalgänget Federley, Wikström osv. finns kvar? Eller andra som resonerar som dem. Hur många kan de bli? Hur hög kan sockerhalten bli med liberaler? För mycket socker dödar det vet vi. Måhända får man lite tunnelseende och röstar nej av bara farten. Ja de är för söta liberalerna. Och dess omedvetna anhängare.

  Är inte förvånad över hur det röstades. Inte alls. Lite besviken dock på Max Andersson (MP) Han säger sig vara EU motståndare och röstar Nej. Att Peter Eriksson röstar nej förstår jag. Borde inte Andersson navigerat annorlunda, visat sitt EU motstånd och "allierat" sig med Lundgren och Winberg, som konsekvent lägger ner sina röster och röstar nej till mer överstatlighet? Varför gör de på detta viset? De är EU motståndare. Jag föredrar att lämna deras andra motiv därhän. För de vet endast dem själva, precis som var och en av oss. Vad det yttersta motivet är, som fick dem att avstå. Var det flyktingar även denna gång? Det får andra spekulera i jag avstår. Men jag hör röster säga, de röstar nej oavsett vad det gäller. Har nog med att hålla reda på mina egna motiv. Hade också avstått. Helt klart! För jag hade tänkt, att detta är ett tillfälligt beslut. Och jag vill inte bidra till att folk ska tro något annat dvs. lura dem.

  Enligt nyhetspanelen idag (Berge) så är det ett problem med EU:s överstatlighet. Och vi behöver bestämma oss för hur mycket överstatlighet det ska vara inom unionen.

  Är alltså väldigt besviken på Max Anderssons val. Samtidigt som han ibland visar på att EU inte är att lita på (som turerna kring t.ex. TTIP) så låter han sig dras in, för allt mer överstatlighet. Sista ordet kring mängden socker i barnmat är knappast sagt.

  Så kommer det att på sikt bli större sockerhalter än de som WHO rekommenderar? Ja risken är stor. Sammansättningen i parlamentet avgör.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 9. Den som köper färdig barnmat och färdig mat överhuvudtaget måste ha en skruv lös och skulle sättas under förmyndare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså 99% av befolkningen. Vem ska vara deras förmyndare, låt mig gissa, du?

   Radera
  2. Bli fet om du känner för det. Tror du jag bryr mig?

   Radera
  3. Om du inte bryr dig borde du ju inte rekommendera förmyndare. Till yttermera visso blir man inte heller fet av en viss sorts mat, utan på grund av ett intag av energi som är större än uttaget.

   Det har bl a bevisats av nån kille i Lund som bara åt färdigmat i flera månader och gick ner 11 kg.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Nja Ben så enkelt är det inte. Vi är inte alla lika med exakt samma gener och vi har olika tarmflora. Men visst man blir inte grön av grönsaker eller söt av socker eller fet av...

   Viss färdigmat kan man lätt kräkas av så ett anekdotiskt exempel i Lund räcker inte.

   En del personer kan lätt inta mer energi än som används och mest skita ut överskottet, medan andra har förmågan att enkelt omvandla tillfälligt överskott som fett. En mycket bra förmåga till alldeles nyligen.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  6. Varför blir många fler feta då?

   Radera
  7. Vi är helt överens om att fler är feta idag i Sverige än för säg 26 år sedan.

   En hypotes från min sida är att vi mer apat efter USA. 1990 var jag uppe i ett av de flygplansbombade tornen i New York och blev förvånad över de stora kakor och tårtbitar som erbjöds till kaffet. Idag ser det likadant ut här. En annan möjlighet är att barn sitter mer stilla nu med mobil eller padda. En tredje är att mycket rörligt arbete ersatts av stillasittande.

   Vad är dina hypoteser?

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  8. Ja, vi äter mer och rör oss mindre. Precis som jag sa.

   Radera
  9. Den där killen i Lund som du surrar om kanske bara lurat dig Ben. Låter mest troligt faktiskt. Skulle tro han skrattade gott när du svalde lögnen med hull och hår. Ett tips: gå inte på allt du hör.

   Radera
  10. Ja, eller så gällde naturlagarna för honom som alla andra. Jag tycker du ska hoppa från närmsta kyrktorn och se om gravitationen gäller dig eller inte.

   Radera
 10. Det finns mängder med socker i vuxenmat också.

  Att i görligaste mån undvika de här varumärkenas produkter (klicka på bilden för att få den i större format)
  http://www.alexpersson.se/blogg/wp-content/uploads/2012/05/brandsoftheworld.jpg
  - är också hälsosamt - därför att det är ett övermått av socker och kolhydrater i kosten som gör Oss överviktiga och sjuka - och de här varumärkenas produkter är späckade med socker och kolhydrater.

  ”GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?”

  Mitt svar på det är Ja - ifall Wi sorgfälligt undviker Livsmedelsverkets = Livsfarligt Verkets kostråd - som ju innefattar ca 60 % av socker och kolhydrater i kosten. Mindre än 20 % är mer än nog.

  En bensindriven bil fungerar perfekt ifall Wi tankar den med bensin. Ifall Wi får för Oss att spä ut bensinen med diesel – så går den sämre och sämre ju mera diesel som bensinen blandas ut med. Tankar Wi bensinaren med 100 % diesel – så går det överhuvudtaget ej att få igång den. Det finns inget hokus pokus i detta.

  Wåra fysiska Kroppar i kött är predestinerade för = gjorda för att leva på ”bensin” = proteiner (”fyrbent” kött, fågel, fisk, ägg osv), animaliskt fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt fett av typ kokosolja och olivolja. Det ger en jämn blodsockernivå. Av detta producerar Kroppen sen den glukos = det blodsocker som Kroppen behöver för en ”perfekt” funktion. Det finns inget hokus pokus i detta.

  Socker och kolhydrater är helt enkelt ”diesel” för en människas Kropp.
  Thats it.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.alexpersson.se/blogg/wp-content/uploads/2012/05/brandsoftheworld.jpg som klicklänk här

   Radera
  2. Åh herrejesus vilket svammel.

   Radera
  3. Tittar lite på bilden du länkar till (fast man inte får länka), och man ska ju inte äta tex tandkräm, men det beror inte på att det skulle vara socker i den.

   Människan tycker att kolhydrater och socker är gott för att det innehåller mycket energi som är bra för oss. Allt som är bra för oss kan också bli för bra, men det betyder inte att det är i grunden dåligt.

   Radera
 11. Men problemet är att även om det tas ett beslut om att 3 gng WHO:s rekommendationer om sockerhalt i barnmat ej ska överträdas. Så är det handeln som ska gynnas och då kommer kontrollen av sockerhalten vara sekundär. De konsumentrörelser som får bidrag från EU för att sprida infoprmation om att konsumenten har makt at välja når inte fram till de som behöver den kunskapen. Reklamens makt är jättestor. De parlametariker som röstat nej antar jag gör det för av princip ska socker undvikas inte för att EU:s makt ska stärkas. Mer kritik mot de som lurade in oss i EU! önskar tant Barbro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaej, om det blir förbjudet att marknadsföra onyttigheter som barnmat i specifika burkar märkta "barnmat", så hjälper det nog inte med reklam, då blir det kontroller och stopp för det som inte anses acceptabelt.

   Radera
 12. För de som gillar lite extremare pekpinnar, som inte riktas till baaarnen, så rekommenderas flytt till Hammarö kommun. Det ligger visserligen i Värmland, men i alla fall. Där ska nu parkarbetarna inte få snusa på arbetstid, och heller inga andra kommunalanställda. Det beror inte på det störande inslaget med folk som snusar inom äldrevården eller liknande, utan det är av omsorg för den enskilde medarbetarens hälsa. Om han bryter mot snusregeln visar man honom så mycket omsorg att han... får sparken om jag fattade artikeln rätt.
  Det är härligt med folk som hjälper andra på det där sättet. Snusning kan leda till omoral och tänder som ramlar ur käften eller hur det nu var, det måste vi sätta stopp för nu!

  SvaraRadera
 13. "Mer kritik mot de som lurade in oss i EU" önskar tant Barbro och även tant Lisbeth, samt säkert en hel del av folket. Tyvärr så verkar det inte bli så. EU kritik avfärdas. Tidigare EU kritiska eller skeptiker verkar mer eller mindre livrädda. De verkar mer måna om att stanna kvar än om motsatsen. Och visst man kan ha ändrat sig, fått det väldigt bra osv. På så sätt håller man varandra om ryggen medvetet eller omedvetet och EU:s makt stärks. Håller med Birger Schlaug. Det gick för fort. EU inträdet hastades fram. Nu är det avslöjat, att vi kunde ha avvaktat och sett hur det utvecklade sig. Hade vi gått med idag?

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem kan vara mer för EU än miljöpartiets Peter Eriksson?
   Inte ens Cecilia Wikström L väl?

   Radera
  2. Alla har så fullt upp med SD som "rasar" att ingen orkar notera att Mp hänger på spärren.Tur är väl det eftersom det skulle sätta en drös käppar i hjulen för alla allvetande experters scenarion..

   Radera
  3. De som som förr "var mot!" men nu vill "göra EU bättre!" påminner inte så lite om klassiska bilskojare eller moderat-reklambyråstyrda konsulter, man är både köpta & betalda..

   Radera
 14. Ifall barnen skall växa upp till lättstyrda medborgare bör man riktigt nog skapa ett beroende i tidig ålder. Tre gånger WHO's rekommenderade sockerintag låter i det sammanhanget inte orimligt. Man får tänka på att framtiden kräver medborgare med starka konsumtionsbehov för att hålla uppe tillväxtekonomin.

  SvaraRadera
 15. Förr var Nyhetspanelen (när Birger var med) utlagd här på bloggen dagen efter. Men aldrig numera. Varför?
  Gt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför att den inte längre finns som klipp på SVT. Ingen panel finns längre som klipp. Vill man se Nyhetspanelen så får man istället länka till hela Gomorron Sverige, för att sedan scanna fram till rätt tidpunkt, vilket ju är när klockan är 07.47.

   Radera
 16. Varför tjuter den usla, liberal-sjuka "vänstern" så angående Brexit? Man skulle kunna tro att detta var något som varje liten röd väljare tyckte var så hemskt att de nästan svimmade, tanken på att någon eventuellt får för sig att lämna "borgar-sovjet"?? Börja debattera Swexit istället!

  SvaraRadera
 17. Neoliberal Agendalör feb. 20, 04:06:00 fm

  Man har full rätt att sälja sötad barnmat.

  Däremot får man inte luras, och hävda att den inte innehåller socker när den gör det.

  SvaraRadera
 18. Problemet med alltför sockrad mat är att det tenderar hamna i precis allting, det blir inte som konsument enkelt att hitta med låg halt av snabba kolhydrater. Det finns ett allmän-intresse av at få ner socker-nivån eftersom den till stor del kommer att bidra med folkhälsoproblem.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.