lördag 6 februari 2016

Livsglädje i denna mörka Mello- och Lööftid...

Livsglädje kan behövas titt som tätt - särskilt nu när Mello-pinan drar igång och medierna meddelar att Camilla Läckberg fallit i gråt på grund av att Anna Book inte får tävla med en låt som redan tävlat. Vidare: Gustav Fridolin, den unge spjuvern, avser den 22 mars offentligt delge världen att han som statsråd vill se ett värdlandsavtal med Nato, att Nato under hans tid som statsråd skall skrivas in i svensk lagstiftning. 

Och statsministern är Löfven, och oppositionsledaren Kinberg Batra och Annie Lööf vill att lön skall utbetalas utifrån var man är född - få ting kan väl glädja Åkesson mer än införande av en sådan struktur: trädgårdsarbetare född i Sverige en hel lön, trädgårdsarbetare född i Somalia en halv lön för samma jobb. Så ser Annie Lööf på saken, avtal som i praktiken baseras på etnicitet... Vedervärdigt är bara förnamnet.

Då, och just då, ter sig drygt femtio kilo livsglädje som en räddning.

71 kommentarer:

 1. Vi har ju haft och har delvis lägre lön för kvinnor. Vilket ju varenda politiker säger sig vilja ha ändring på. En feministisk politiker, såväl liberal eller socialistisk bör väl rimligen vilja ha jämställdhet bland alla grupper. Inte bara bland de så kallade etniskt svenska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En feministisk politik syftar väl bara till att gynna kvinnor i samhällets topp?
   Kvinnoförtryck i underklassen ses ju som OK då det är en del av deras kultur. Dagens underklass består ju till större delen av invandrare.

   Eller se på frågan om föräldrapenning. För en fattig kvinna med tråkigt jobb kanske det vore fördelaktigt att vara föräldraledigt medans hennes man arbetar. Dock ska det förbjudas. Oklart varför. För att överklassens kvinnor blir avundsjuka på underklassens kvinnor om de får vara hemma med sina barn? Eller av omsorg om de fattiga kvinnornas karriär? (Vilket de definitionsmässigt saknar)

   Radera
  2. Troligtvis har du väl rätt. Att dagens feminism endast är till för ett fåtal karriärkvinnor. Och att alla andra ska rätta sig efter dem.

   Radera
  3. Med respekt av önskemål om att inte lägga in länkar här så avstår jag, men tipsar om att det är väldigt enkelt att hitta starkt trovärdigt stöd för att Sverige inte lider av diskriminering avseende kön och etnicitet t.ex. referenserna i wikipedias artikel om könsskillnader i lön med referenser till de största bästa/genomgångarna, eller för etnicitet långtidsutredning 2015 - "den svenska arbetsmarknaden huvudsakligen ser till individers färdigheter, och som helhet inte verkar präglas av etnisk diskriminering."

   Skall bli riktigt intressant med Finlands försök med basinkomst. =) Om Birger känner sig manad får han gärna skriva något om det, tänk om de gröna kunde hitta tillbaka till dylika viktiga frågor igen.

   Radera
  4. Inte för tillfället möjligtvis. Men och andra sidan sitter ju inte människovärdet i hur många timmar en har rätt o jobba eller vilken lön man får. Dock är det väl så att feministiska politiker talar sig varma för jämställdhet men när det kommer till kritan verkar vissa kunna tänka sig att ge lön efter etniskt ursprung. Dubbelmoral anser jag.

   Och apropå att inte definieras som arbetande varelse så kan väl feminismen sluta bry sig om vem som arbetar och vem som inte gör det. Det var så jag menade åtminstone. Att arbetsmarknaden om möjligt är jämställd behöver ju inte betyda att folket och de som bestämmer är det.

   Radera
 2. Fel när det gäller SD. De jobbar med den gamla Svenska Folkhemsvisionen; Ett Folk, Ett Land, En Kultur.

  SD vill inte diskriminera invandrare utan assimilera dem. De ska bli som oss. Alla i Sverige ska vara del i en stor och härlig folkgemenskap.

  C står för motsatsen. Annie har Ain Rand som sitt privata rättesnöre. Alltså en filosofi att de starka måste få leva och frodas medans de svaga ska lämnas att dö. Ingen hjälp åt någon är idealet. Fri invandring men sedan får de klara sig själva. Även etniska svenskar ska få klara sig bäst de kan enligt denna filosofi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Jo, så är det. Problemet är då för oss dödliga. Vad är vi själva? Immigranter eller infödingar? Vem bestämmer det? Och angående AynRandianen... Vem vet vem som är strakast - i förväg? Det kan bli en otrevlig upplevelse för den som inbillat sig något....

   Radera
 3. Inga problem med livsglädjen. Mår man dåligt är det bara att göra illa nån annan, så känns det genast bättre!

  SvaraRadera
 4. Och angående trädgårsarbetarna - det är ingen idealisk lösning men om alternativet för båda är socialbidrag a 4500 + hyra tror jag mig veta vad båda väljer.

  SvaraRadera
 5. Halv lön? Räcker det inte med en näve potatis?

  SvaraRadera
 6. Glöm inte att Centern kraftigt vill minska minimilönen för att skapa en ny underklass. Lägre minimilöner än vad USA har, pratar man om.

  Vi har tydligen för få låglöneslavar i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi behöver minst 350.000 jobb nu. Och 350.000 bostäder. Och 350.000 flickvänner till 350.000 unga män.

   En liten utmaning som snackande politiker fixar lätt.

   Radera
  2. Flickvännerna är nog det största problemet. Vem vill ha en trädgårdarbetare som pojkvän? Som bara har hälften av en "vanlig" trädgårdsarbetares lön.
   Jag vill påminna om hur lantarbetare har det i södra EU. En grabb som presenterar sig som lantarbetare på en dans upplever att tjejerna vänder på klacken direkt och går...
   Sådana jobb har mycket låg status och så blir det blixtsnabbt i det "nya" Sverige.....

   Radera
 7. Dessa sant högerextrema, extremliberaler m fl inom alliansblocket krisande politikeretablissemang har inte förstått hur svårt det är att bygga upp ett bra samhälle igen. De lyckades inte ens lösa problemen med utanförskap medan det var ganska hanterbart.
  Svenskar vill helst dö lugnt i sömnen. Inte vakna upp skrikandes av skräck beroende på vem som är statsminister, utrikesminister, finansminister, integrationsminister...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Neoliberal Agendalör feb. 06, 09:22:00 fm

   Alliansen, extremliberaler? Var har du fått det ifrån? De förde till 99% samma politik som Persson.

   Man får inte ens köpa en starköl på ICA

   Radera
 8. Hälften av de nyanlända saknar utbildning. Hur vill du att de ska försörja sig? Vad ska de jobba med? Vilken lön ska de ha? Har arbetslivserfarenhet någon betydelse? Har erfarenhet i yrket någon betydelse? Har du frågat dem som idag arbetar inom olika yrken, vad de anser om lika lön oavsett utbildning och erfarenhet? Det är dags att bli konkret, Birger! Vad anser du?

  SvaraRadera
 9. Men trodde någon att det skulle bli något annat än en ny underklass och sociala oroligheter av det här?
  Utopisterna som bara såg det de ville har en del frågor att besvara.

  SvaraRadera
 10. Neoliberal Agendalör feb. 06, 09:17:00 fm

  Svenska politiker är livrädda för facket. Man hör dem aldrig anklaga LO & Co för arbetslösheten bland unga och invandrare. Istället mumlar de, och talar om att lägre ingångslöner behövs, men inte hur det ska åstadkommas.

  Facken bör släppa socialismen och sluta sätta löner centralt. Det får göras upp beroende på lokala förutsättningarna. Hur kompetent är personen? Hur ser arbetsmarknaden på orten ut osv.

  Facken kan verka för en god arbetsmiljö, tillhandahålla lönestatistik, försäkringar och juridisk hjälp mot en starkare part, men sluta lek planekonomi med central prissättning. Det skapar bara utanförskap.

  SvaraRadera
 11. Svar till en del kommentatorer: Problemet är att skatt och avgifter är hög på låga inkomster i Sverige - detta beror på missuppfattningen att välfärden (skola, vård och omsorg resp trygghetssystem) skall bekostas av av just skatt och avgifter på arbete. Genom att istället för ränteavdrag, ROT-avdrag, reseavdrag och de flesta andra avdrag i Skatteverkets avdragskatalog införa ett höjt grundavdrag så kan lönen vara lägre utan att nettoinkomsten blir mindre. En generell regel, inte en regel som bygger på etnicitet. Dessutom: avgifterna på arbete, de så kallade arbetsgivaravgifterna, innebär att produktion och omsättningen i företag beskattas utifrån hur mycket av produktionen/omsättningen som sker genom direkt arbete. Systemet är infört i en helt annan tid när den totala ekonomin till mycket större del än idag byggde på just den direkta arbetstiden. Nu måste vi reformera systemet så att skattebasen breddas genom att produktionen/omsättningen beskattas likvärdigt oavsett om den är följd av människors arbetstid, robotar eller något annat. Genom dessa två reformer skapas generella förändringar som gynnar också invandrande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vad ska, Folke och andra, man leva på om inte lönen räcker? Låga ingångslöner idag ligger på drygt 15000 kronor, sänkt dem till hälften och vi är nere i knappt 8000 kronor, minus skatt. Tror du man klarar sig utan bidrag? Utan svart ekonomi? Hur många med den lönen skulle inte behöva stjäla för att klara mat och hyra och kläder till barnen??

   Radera
  2. Så, det är ok med lite löneapartheid, bara vi jämnar ut det lite halvdant med skatten? Jag trodde problemet var att man gjorde skillnad på folk och folk?

   Radera
  3. Dover, vet inte vem du svarar, men det jag beskriver är generell skattelagstiftning som gäller alla.

   Radera
  4. Det gör ju såvitt jag vet dagens skattelagstiftning också. Personligen tror jag att det finns få somalier som har utbildning eller erfarenhet som trädgårdsmästare och att det kan vara ett av problemen med att de inte får jobb. Lägre lönekostnader löser inte det problemet. Och utbildning är i princip redan gratis för enskilda personer i Sverige.

   Radera
  5. @Anonym,
   Ingångslönen för arbetaren på 15 000 är inte den lönekostnad som arbetsgivaren har, den är betydligt högre.
   15 000 är dessutom före kommunal skatt.
   Så faktiskt, en lön på 8 000 och ingen kommunskatt på vare sig lön och statlig skatt på boende i hyresrätt hade varit en vinst för arbetaren.

   Det är nämligen en ganska rejäl skatt inbakad i hyran,det vet alla som minns skatteomläggningen i början av 90 talet.
   Vi fick uppleva en 25% hyresuöjning över en natt.

   Radera
  6. Ett problem kan ju bli att svensk pappersmassa eller en Volvo inte längre blir exporterbara om de ska beskattas utifrån en ny produktionsskatt.

   Radera
  7. Neoliberal Agendalör feb. 06, 02:55:00 em

   Beskattar vi robotar så kommer företagen föredra manuell arbetskraft. Det är knappast en utveckling vi vill ha. Ju mer som kan automatiseras desto bättre.

   När det gäller avdrag (och bidrag) så är det en djungel och ett förenklat skattesystem är önskvärt. Dock kommer inte höjt grundavdrag lösa problemet med skattekilar. Ja, folk får lite mer i plånboken, men det räcker inte för att kompensera. Folk kommer måla om sitt hus själva eller anlita svart arbetskraft istället för att ta in professionell hjälp.

   Jag vill privatisera rubbet (förutom rättsväsende och försvar), men även om man inte vill gå så långt så borde man kunna enas om att grundprincipen i ett nytt skattesystem ska vara att folk ska betala själva om de kan. Det betyder att bidrag kan ersättas med lån (ungefär som studielån) och att stat/kommun bara går in när folk har helt slut på pengar/egendom (så som man gör idag med socialbidrag). Då kan man få samma "garanti" som idag för de fattiga, men med ett skattetryck som är en 1/3 av dagens. Det betyder att skattekilarna försvinner och ROT-avdrag mm. inte behövs.

   Det ger även folk större möjlighet att utforma sitt eget liv. Vill man t.ex. ha en kortare arbetvecka, så kan man välja det och ändå leva på sin lön. Som det är idag tvångkonsumerar staten upp en stor del av folk inkomster.

   Radera
  8. Sveriges befolkning är en medelstor global stad. Inte mer. Att vi fortsätter md en avvikande global skattepolitik kommer att sluta illa.
   Österrike. "De första 100 000kr per år betalar man ingen skatt på"..
   Frankrike. 1350€ i månaden är skattebefriade.
   Italien. De första 10 000€ per år är skatteberfriade.
   Spanien. Upp till 150 000kr är normalt skattebefriade...
   Så kan man rabbla upp det, till man kommer till de kandinaviska länderna.

   Nu är det närmare 25% gästarbetare inom bygg, som skattar hemmavid.
   När en sådan arbetare har 75 kr i timman så har han lika bra NETTO-inkomst som e n svensk byggnadsarbetare. Men svenska debbatörer diskuterar bara BRUTTO-inkomster....
   Hur skall man få svenskar att börja tänka?

   Radera
  9. @Thomas Gunnarson
   "Hur skall man få svenskar att börja tänka?"

   Meditation så att man blir lugn. Under stress tänker man lätt fel.

   Se till att tänkande människor skaffar barn plus motsatsen givetvis.

   Spela schack så man övar upp konsten att tänka rätt i flera led.

   Införa filosofi och psykologi som skolämnen så att barnen får en bas att stå på.

   Utbildning i saker man ska undvika i sina resonemang ex. ad hominem-argument

   Utbildning i hypotetsiskt-deduktiv metod, dvs. vetenskaplig metod.

   Om känsla är en del av tänkandet bör man nog införa hjärnscanning för att kunna ta hand om psykopater tidigt så att de kan bidra till helheten i samhället på ett bra sätt. I vissa jobb är det bra om man saknar känslor.

   Radera
 12. Livsglädjen var smittande! Så lycklig hen är där han springer omkring!

  SvaraRadera
 13. Hur kommer det sig att just påstått gröna partier varit de mest extrema i de här frågorna?
  MP har ju rättat in sig i ledet och det med besked.Avståndet till SD är inte särdeles stort i praktiken.C kommer, trots att borgarna låtsas annat, se till att Alliansen inte återuppstår.
  Så vad händer då med miljöfrågorna?
  Många andra frågor behöver svar innan miljön prioriteras igen.

  SvaraRadera
 14. DU HAR TRISTA LÄSARE, SCHLAUG, ELLER KANSKE RÄTARE SAGT, DE TRISTA LÄSARNA KOMMENTERAR. ALLTID SAMMA SAK. FILMEN VAR UNDERBAR, GJORDE MIN DAG.
  e-POSTAREN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med.Miljöfrågorna är uttjatade!

   Radera
  2. Det blir ingen omröstning i MP om flyktingfrågan.(Länk förbjuden)
   För få har skrivit på.
   Regeringens politik är alltså godkänd bland MP:s gräsrötter.
   Ett litet andrum på 3 år där Sverige bygger mottagandet starkare igenom att slänga ut ungefär 60 % av de som flyr för sina liv.2018,en garanterad valvinst,och den humanitära stormakten är tillbaks på banan.
   Det kunde ju ha varit etter värre på något vis...

   Radera
  3. Jag har inte blivit tillfrågad men jag har meddelat att jag inte tycker att vi ska ha omröstning om just flykting mottagningen. Flyktingar är en följd av kriser o krig. MP ska ha medlemsomröstning om orsakerna till det mesta av problemen t ex om den ekonomiska teorin som folk tror är en naturlag. Jag vill se en redogörelse hur och varför MP ska förespråka medlemskap i NATO o EU. Tycker Tant Barbro

   Radera
 15. Med beredskapsarbeten kan samhällsnyttigt arbete utföras och många få kontakt med svenska samhället och arbetsmarknaden. Ingen arbetsgivare anställer någon, som inte behövs för produktionen, utan fortsätter satsa på att rationalisera. Det har alla satsningar på subventionerade arbeten visat. Så att införa låglönejobb leder inte till märkbart lägre arbetslöshet, utan blir bara mer lönsamt för företag och ger en del privatpersoner mer fritid.

  Nyanlända skulle också må bättre genom att delta i skötsel av egna boenden och samtidigt kunna få bättre mat.

  För över fyrtio år sedan var jag färdigutbildad mitt i en lågkonjunktur. Då var vi 10 stycken arbetssökande akademiker som fick beredskapsarbete på en kommun. Tre av oss fick sedan anställning där och de flesta andra fick jobb på annat håll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yepp, så måste det gå till. Finns femtielva olika namn på det, men någon typ av beredskapsarbete är rätt väg att gå.
   Notera att det som Centern föreslår, speciella jobb med lägre lön och lägre skatt, i praktiken ju blir väldigt nära ett beredskapsjobb.
   Ska de reserveras till enbart nyanlända? Tveksamt. Blir lite oaptitligt med olika förhållanden beroende på hudfärg som sagt. De kan mycket väl användas på samma vis för nyanlända som andra som inte tar sig ut på arbetsmarknaden för egen maskin. De flesta länder har system för sådant här, bara namnen skiljer.

   Radera
  2. En gåta är det för mig att beredskapsjobben försvann från den svenska arbetsmarknaden. Lite lägre lön men mycket större trygghet för den som på fullt allvar riskerade att hamna i utanförskap. Samhällsnyttan var tveklöst större än att stämpla ut, kvalificera sig och stämpla in igen fram till pension. Alla är värda den grupptillhörighet som finns på de allra flesta arbetsplatser.
   Aran

   Radera
  3. Regeringens Extratjänster har påbörjat sitt intåg.

   Radera
 16. Make Sweden great again

  1) Close al borders
  2) Bild a wall on Öresundsbron
  3) Who is going to pay for the wall?, Yeees DENMAK
  4) Take our job home from China
  5) Build a stronger military

  SvaraRadera
 17. Håller med anonym om att kommentarsfältet är hopplöst trist att läsa. En handfull "skribenter" återkommer, dag efter dag, tar utrymme trots att de inte har något att tillföra. De tycks ha parkerat sig här, vad de får ut av det är en gåta. "Jag har skrivit mitt dagliga trams på Birgers blogg, alltså finns jag till"?

  Nu kan ni välja: kasta tillbaka skiten på mig eller begrunda vad ni sysslar med, valet är ert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som en boll kommer jag tillbaks till dig...:) Gummiboll Herregud varför läser någon ett trist kommentarsfält? Nu tar vi det gemensamt? JAG ÄR mycket mer än mitt dagliga trams på Birgers blogg. Jag är ren medvetenhet.

   Lisbeth

   Radera
  2. Varför läser någon ett trist kommentarsfält?

   För att någon hoppas på att Birger ska få relevant respons.

   För att någon anser att hans inlägg förtjänar bättre än att ständigt kapas av ett gäng som tycks hänga på hans blogg, endast gud vet varför.

   För att det är brukligt att kommentarer berikar.

   För att hoppet är det sista . . . och så vidare.

   Jag vet att det är frivilligt att kolla kommentarerna. De gånger jag gör det (rätt sällan numera) skumläser jag, och konstaterar att . . . suck.

   Min kommentar var ett alternativt sätt att uppmana somliga till besinning.

   Radera
  3. Finns det en möjlighet att myntet har två sidor?

   Radera
  4. Det verkar som om en del skumläser Birgers inlägg mer än vad man läser kommentarerna. Det är inte att ge honom relevant respons. Är hans inlägg, verkligen så trista? Personligen finner jag dem intressanta. Varför ger inte dessa gnällspikar honom lite relevant respons? En förklaring är, att människor hänger på andras bloggar på grund av att de är attraherade av det som sägs eller tvärtom. Svårare än så är det inte. Attraktionslag.

   Det är frivilligt att kolla kommentarer och det är frivilligt att skriva här. Eller inte. Ändå lyckas en del inte med, att sluta upp med att läsa kommentarerna. Andra som t.ex. jag själv, lyckas dåligt med att sluta skriva. Väldigt mänskligt!

   "Min kommentar var ett alternativt sätt att uppmana andra till besinning" Ett väldigt mästrande alternativt sätt. Ett sätt att nedvärdera allt som skrivs i kommentarsfältet. Ger det lycka och hopp för någon, så är det väl bra.

   Finner Jonas Sjöstedts och LO:s tolkning av Annie Lööfs utspel viktiga. Inte för att jag tycker de tolkar allt bra. Men visst påminner hennes förslag om gammal rysk planekonomi. Hon hotar med lagstiftning. Inte skulle Jimmie Åkesson gilla det. Annie Lööf må ha urusla lösningar på integration, men hon säger något viktigt. Att det är naivt att tro att endast utbildning hjälper denna grupp. Det är "nog" något som Åkesson skulle instämma i. Det krävs lösningar på det faktum att 50 procent har 0-9 års utbildning. Och lösningarna lyser med sin frånvaro. Eller de är i alla fall väldigt avlägsna, om man nu ser gammal grön politik som lösningarna.
   Att hennes lösning verkar vara av gammal rysk modell är intressant.
   Speciellt eftersom hon så ofta kritiserar vänstern och Sjöstedt.

   Lisbeth

   Radera
 18. Nej Lööf vill inte, att man ska ha lön efter etnicitet. Hon vill förändra hela den svenska modellen. "Människans frihet är större än den svenska modellen" säger hon. Och ja, inte står den svenska modellen över människors frihet. Frihet är frihet inom ramen för andras rätt till samma frihet. Annie Lööf kan därmed vara en av dem, som slutar skylla på, att politikerna sätter inte sina egna löner. Hon kan låta folket politikernas uppdragsgivare folkomrösta, om vilken lön de anser att hon är värd. Varför inte ändra den svenska modellen. Hon är fri att börja.

  Vad hon gör är, att hon använder flyktingar, för att sänka lönerna i Sverige. För "alla". Såg en debatt där man ondgjorde sig över, att olika grupper har lönekrav. Får en grupp igenom bättre lön, så följer andra efter. Flyktingarna de med lägre utbildning och "kanske" noll utbildning är dem, som ska förändra de svenska systemen om Lööf får bestämma. 50 procent av dem som kommer, har enligt undersökning 0-9 års utbildning. Det kallar man för att "en del" har låg utbildning. Det Lööf vill är alltså, att skapa en låglönemarknad för dem som anses svaga, lågt utbildade. "Har man flytt från Syrien, Afghanistan eller Irak har man en stark inneboende känsla att kunna klara sig själv säger hon" Man kan även ha stora drömmar om mer, som forskningen säger... De fattigaste har de allra största drömmarna. Lööf leker med elden. När man gör det blir man förr eller senare bränd. (Lagen om orsak och verkan)

  Var kommer asylrätten in i hennes resonemang? Kan inte se att den alls finns med. Tack och lov nu reagerar EU. Viljan från medlemsländerna att hjälpa mer på plats och i närområden med mycket pengar och annat, verkar ha infunnit sig. Det talas inte längre om minskade bistånd. Inte nu när det rapporteras om att människor dött/dör av svält då de tvingats äta gräs och jord. Kändisarna som var så högljudda förut, är märkbart tysta. Men nu är det som sagt snart dags för "Mello". Känslornas Mecka.

  Fram med din "berömda" Lööfblås Birger.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. För en tid sedan skrev Birger Schlaug om att övriga partier närmar sig SDs synsätt när det gäller flyktingfrågan. Nu ser vi taktikspelet som handlar om att ´svänga kappan efter vinden´ för att tillskansa sig så många medborgares sympati som möjligt.

   Frågan jag återigen ställer är: Ska de politiker och partier som nu närmar sig SD och allt mer anammar deras synsätt anses vara rasister, bruna etc?

   Christer

   Radera
  2. En mycket intressant fråga som dessutom är mycket jobbig att besvara.
   Som någon brukar skriva är det något att meditera över.
   I varje fall tills partiledningen politikutvecklat det rätta och gångbara svaret..

   Radera
  3. Christer, lägg inte åsikter i Birgers mun hur som helst. Det han sagt är väl snarare att det är en väldig skillnad på att i tjugo års tid krävt stopp för invandring av de skäl som SD haft och de praktiska omständigheter som nu gör att alla partier, även C, vill minska invandringen. Rätt skall vara rätt!

   Radera
  4. Skillnaden är måhända inte riktigt lika stor för människor som flyr för sina liv som den tydligen är för bloggskribenter?
   Fast det är klart,just dom har inte så mycket att säga till om längre.

   Radera
  5. Anonymlör feb. 06, 12:24:00 em

   Är du Birgers portvakt. Eller? Ditt inlägg = O.

   Radera
 19. Miljöpartiets utrymme att själva få välja debattämnen framöver får nog anses som tämligen begränsat.Det kommer naturligtvis smitta ned hela miljörörelsen i Sverige.
  Somliga skribenter får räkna med en hel del tristess i framtiden.

  SvaraRadera
 20. Christer. Om du menar att andra partier nu tar efter i SD:s centrala fråga, migrationen, och att samma partier samtidigt kallar SD för rasistiskt, brunt och fascistiskt, ja då är de följaktligen allt detta själva. / Gt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gt. På min raka fråga ger du ett klart svar, det visar på civilkurage. Synd att det finns de som gömmer sig bakom dimridåer när verkligheten kommer nära och det blir känsligt.
   Sedan har vi politikersyndromet. Alltså locket på när det inte passar egna personligheten.

   Christer

   Radera
  2. Man kan inte lagstifta fram civilkurage. Ändå TROR Annie Lööf, att det är klokt att lagstifta fram sänkt lön för det hon anser vara enkla jobb inom städ, bygg,restaurang osv. Det kan man kalla för ett politikersyndrom. MEN hon är en som inte lägger locket på. Hon vill förverkliga sin idiologi (idioti) måtte hon inte lyckas.
   Att hon vill skapa nya låglönejobb efter etnicitet stämmer ju inte. Hon talar samtidigt om mindre skatt och andra privilegier för denna grupp. Liksom en del nedvärderar andras kommentarer så nedvärderar hon vissa yrken. Det "kanske" lätt blir så om man tjänar mycket själv.
   Det finns ingen tid för att gömma sig bakom dimridåer. Detta är den kranka eftertankens och bekännelsens tid. Vad blev fel? varför? vad kunde vi ha gjort annorlunda.

   Lisbeth

   Radera
 21. "Annie Lööf vill att lön skall utbetalas utifrån var man är född"
  Brukar inte du Schlaug tycka att man ska slippa betala tillbaks studielånet beroende på var man BOR - är inte det ungefär lika dumt? Har man oturen att hamna i ett asfaltsgettho (nej, man rår inte alltid över var man bor, hade själv mycket hellre bott i en mysig stuga nånstans på landet) så blir det till att betala tillbaka mer än om man har förmånen att få bo lantligt med braskamin och sjöutsikt, om Schlaug får bestämma - känns ju rättvist...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knappast etnicitet. Att bo, oavsett vem man är och varifrån man kommer, på olika platser medför olika kommunalskatt, olika begravningsavgifter och olika elskatter. Oberoende hudfärg, kulturell bakgrund etc. En väldans skillnad mot Lööfs förslag!

   Radera
 22. Tror MP och S nu bara längtar efter att ge ifrån sig makten, de ser inte ut att må bra. Samhällskollaps nära.

  Lättare att ha ett öppet hjärta och vara riktigt god på läktaren. Om vi nu bortser från att riktig godhet är att hjälpa svältande på plats och inte unga män med iphones.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha.
   Men deras flyktingpolitik är ju i allt väsentligt formulerad av alliansregeringen. Och Alliansen har mig veterligen inte formulerat någon ny, gemensam linje i frågan. Situationen är svår men skulle inte bli dramatiskt annolunda med en ny regering.

   Radera
 23. Hörde på tv(eller om det nu var radion) någon som med sträng röst liksom förmanade tittaren/lyssnaren: "-INTE VILL VI VÄL HA ETT KAST-SAMHÄLLE!?" Men är det inte nästan exakt den "låsta modell" som redan finns på plats, monterad av personer som återkommande säger sig vara mycket bekymrade angående "växande klyftor"?

  SvaraRadera
 24. Enligt uppgift får MPs beslut om att inte ha någon omröstning stöd av SD som tycker att det visar att MP insett att verkligheten hunnit ikapp dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer ju? Så är det väl?

   Radera
 25. sossen: "-Vi har varit otydliga."
  väljaren: "-Tror du själv på det?"
  sossen: "-Nej, det är ju bara trams."
  väljaren: "-Försök variera tramset.."

  SvaraRadera
 26. Annie Lööf tar över där Reinfeldt slutade. Skapa massor av låglönejobb, skapa en ny underklass, skrota välfärdssystemen och knäcka fackförbunden. Centerpartiet är inte ett bondeförbund, dom är extremt marknadsliberala.

  SvaraRadera
 27. Inga rasister på våra gator!
  Bortsett MP,S,L,C,M och KD!

  SvaraRadera
 28. Kära Hjordjur som leker vid stranden! Människorna pladdrar bara om sitt eget, förlåt dem ty de veta icke vad de göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Betyder det att du inte ser miljörörelsens framtida problem?

   Radera
  2. Löfven: – Människor känner oro, inte minst i flyktingsituationen, och den oron är förståelig och jag begriper den fullt och väl.

   Vi står inför början av omfattande effekter som asylkrisen kommer ha på det svenska samhället, då gitter man nu inte lyssna på personer med moralisk hybris utan först och främst få prata om anledningarna till sin oro.

   Radera
 29. @Birger
  Är det verkligen sant?

  Är det en teater för att få Sverigedemokraterna att framstå som ett fullgott alternativ? Är detta nedmonteringen av Alliansen innan skeppet överges och alla går in i SD? Vem är det i så fall som håller i trådarna? Djävulen själv? Ja. Man undrar ju...

  SvaraRadera
 30. ...eller kan det finnas en mer vetenskaplig förklaring än djävulen själv? ZIKA typ 2 – Skallen intakt men förkrympt hjärna (länk förbjuden)

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.