söndag 17 januari 2016

Varför inte?

Varför inte denna som bloggavslutning på den här veckan...? Finns väl alltid nån som kan kritisera nåt på kommentarfältet ändå...:-)

22 kommentarer:

 1. Jag kan inte komma på något just nu, men dagen har bara börjat...musiksmak?;-)

  SvaraRadera
 2. Nej tänker inte kritisera något idag. Utan fortsätta att säga hej till alla jag möter.

  SvaraRadera
 3. Dystergökarna sover nog länge idag.
  Även den som intet ont anar eller förtjänar,
  får sig nog snart en dos...
  IQ

  SvaraRadera
 4. Jag gillade inta riktigt tamburinen i introt.

  Fred Lane

  SvaraRadera
 5. Jag fick en notis från Jotob om att ett inlägg jag har lagt in en gång ansågs otillständigt...
  Märkligt.
  Bara en naturlig händelse i tillvaron.
  Med två miljoner besökare tror jag det varit...
  "A mare in heat" (https://youtu.be/YVkGnQ7meQk)

  SvaraRadera
 6. Jag kritiserar aldrig jag är bara positiv i mina kommentarer för alltid kommer det något gott ut av dem? visst ja!!

  SvaraRadera
 7. Jag kritiserar aldrig jag är bara positiv i mina kommentarer för alltid kommer det något gott ut av dem? visst ja!!

  SvaraRadera
 8. Man ska inte ta det så allvarligt att Sverige fått en släng av kakistokrati, det går säkert över inom ytterligare ett par decennier...

  SvaraRadera
 9. Din tur imorgon att, ja, vaddå? Spännande!

  SvaraRadera
 10. Nyss lyssnade jag på Filosofer
  i en värld som har anpassat sig till Övermakten och Vansinnet.
  Dom talade mycket väl liksom människor som har anpassat sig
  till Övermakten och Vansinnet liksom Birger Schlaug och vi alla
  andra har gjort, därför att vi nu är var och en och därför maktlösa,
  som kollektiv blev även indianerna maktlösa.
  Människan blev vansinnig. Undergången blir en befrielse.
  Men somliga besynnerliga människor lever trots allt ett gott liv.
  Leve människor som lever så gott dom kan, så länge som det går.
  Några andra är för närvarande inte att räkna med.

  Roland Lidén

  Roland

  SvaraRadera
 11. I motsats till att kritisera väljer jag att hylla Nalin Pekgul i svt ikväll. En kvinna vars mod, klokskap och ärlighet fick mig att både rysa och fälla tårar.

  SvaraRadera
 12. I en studio i afton fanns det jobb: det fanns minsann enkla jobb som räckte till, alla arbetsföra skulle jobba & få lön. Och få in en fot var inte ett daterat 60-talsuttryck, inte alls. Det var jobb-jobb, helt enkelt. Men många nyheter var det ju inte. Tänk om JOBBENS JOBB hade lanserats? Det hade ju alla undrat över. Ett "högre plan"? Där folk inte "får in foten" utan får in vingen? Där arbetet inte tar slut vid pensionen utan fortsätter..i evighet? Där alla väljer själv vad de är för sorts löntagare & där en arbetsdag med "jobbens jobb" kan visa sig vara 100 arbetsdagar i den gamla verkligheten (när folk passerar genom "revor" i dessa parallella jobb-universum)..

  SvaraRadera
 13. Det finns två ord som jag avskyr, sysselsättning och jobb. Det första får mig att tänka på tidsfördriv. Det andra får mina tankar till fusk o slarv samt dålig arbetsmiljö. Jag har arbetat halvtid mot lön i många år eftersom jag inte orkad mer. Jag orkade inte ens kräva att bli deltidssjukskriven trots mina handikap och reumatisk diagnos. Det skulle begränsa mig från att vara aktiv medborgare. Jag var inte heller intresserad av att samla pensionspoäng eftersom jag då driver på kraven om tillväxt i ekonomin. Jag vet att det går att leva år efter år på försörjningstöds nivå. Vad jag förstår så är det den nivån på konsumtionen vi alla ska ha för att minska resursförbrukningen och den klimtpåverkande utsläppen. Vi borde införa ransonerig av de mest energiförbrukande varorna och då är det svårt att förstå vad de med höga löner ska använda sina inkomster till när vi alla ska leva på ekologiska fotspår. Tack o lov kommer det allt fler böcker som visar på hur vi mannupuleras in att konsumera. Med medborgarlön skulle de som orkar vara årstidsarbetare och planera sitt arbete efter väderlek och energitillgång. Vi skulle t ex själva kunna plocka bär istället för att folk från Sydosasien flyger hit och plockar under dåliga förhållanden. Vi behöver ingen utredning för medborgarlön. Det är självklart att det är det enklaste sättet att få pengarna att fördelas jämt så att arbetsmarknaden verkligen kan fungera bättre. Vi behöver en allsidig genomgång av varför det ekonomiska systemet inte fungerar som förespråkarna säger. Det är verkligen slående hur natiotionalekonomi liknar en religon. Det handlar om att vi ska tro inte se verkligheten. Tvivlaren Tant Barbro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barbro
   ..uttrycker den enkla nakna värdefulla sanningen.
   Att våga gå ner i inkomst och omvärdera de vedertagna begreppen.
   Att utveckla våra inre tillgångar mer än allt yttre krimskrams.
   Att upptäcka vår magiska närmiljö istället för alla maffiga köpcentra.
   Att bevarande av livet går före allt förvarande i skåp och lådor.
   Att själsvärme hemmavid går före solens hetta på fjärran stränder.

   Vi kan bevisligen inte hantera materiellt överflöd på ett livgivande och hälsosamt sätt.
   Överflödet tar våra liv i förtid.
   IQ

   Radera
 14. Du behöver väl inte skriva varje dag när ämnen tar slut och du börjar upprepa dig. Jämför med Bildt som tar ledigt från bloggen ibland. För min del har jag hamnat i ett underhållande och givande läsande. Poldark- serien av Graham Winston som beskriver slutet av 1700-talet som sägs likna vår postindustriella tid. Underbart att hamna i en bra text, bra story med djup och vidd och ordentliga personbeskrivningar. Nu läser jag den sjätte romanen, varje roman har ca 500 sidor. Det väntar ett antal till som tillhör serien. Biblioteket i Södertälje får hämta från det undangömda magasinet böckerna. Tänk vad mycket mer läsandet ger jämfört med internet! Så ta paus och läs dina Stilla flyter Don. Vi behöver inte dessa korta upprepningar av det senaste på internet. Hur blir framtidsmänniskan av detta platta? Tänk att jag ansågs mossig när jag ifrågasatte för fem-tio år sedan Wikipedia som en seriös källa. Nu snackar varje liten tomte om källkritik.Päivi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske skönt få behovsuppfyllelse varje dag? Ibland är det nog också härligt pillemariskt att inte unna andra detta, de som inte tycker likadant.

   Radera
  2. Päivi, det är många nya läsare på bloggen som uppskattar den dagliga dosen blogg. Känner inte att det är upprepningar. Den som inte vill riskera det kan ju låta bli att gå in några dagar...

   Radera
 15. En musiker som ofta uppträder tillsammam med Rhiannon Giddens är Leyla Mccalla. Hon har gett ut en skiva som heter Vari-Colored. Den är värd att lyssna på.

  SvaraRadera
 16. Till anonym5.27: ynkligt att inte kommentera med namn när det verkar helt klart vara ngn från ProVoka om inte huvudartisten själv. Men precis så här är den här bloggen. Jag ögnar rätt ofta både Bildts och din blogg och jämför olika världar och olika sanningar. Men prinsessan på ärtan bor visst här...Päivi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde väl skrivit ut den signatur jag skriver under också på inlägget 5:27.

   Radera
 17. Grrreenline1 : Annars kan man använda sitt namn. Det är just dessa anonyma påhopp åt olika håll som ibland liknar hatinternet som drar ner kvaliteten på den här bloggen enormt. Därför är det nog fel att jämföra med Bildts! Volymen ,dvs kvantiteten är den samma men inte kvaliteten. Men annars så hoppas jag att du också kan debattera politik och samhälle. Men använd namnet.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.