torsdag 14 januari 2016

Sossarna glömde nåt....


28 kommentarer:

 1. Håller med om att systemet är sinnessjukt och att skattesystemet bör reformeras. Dock tror jag inte att det är politikerna som skapar förändringen utan medborgaren. Själv jobbar jag betydligt färre timmar och är mer förnöjsam än tidigare. Mycket tack vare denna bloggare som fått mig och inse andra värden i livet. Därmed menar jag att det är upp till var och en och bestämma om det finnas annat i livet som räknas än antalet arbetade timmar. Ändrar sig medborgaren så tassar nog den lyhörda politikern snart efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...det där med att jobba färre timmar, är inte alla förunnat. Te x, skulle troligen inte den underbetalda vård-omsorgsarbetande kvinnan, ta sej den sk Friheten hur som helst, knappast ens Kunna. Inte utan att hen var tvungen att fundera över om hen ens skulle kunna klä sina barn, ge dem vad de behöver, fritidssysselsättningar, mm, och samtidigt själv äta värdig mat nog. Och fullständigt alltid "glömma" att semester, är någonting man ger sina barn nya upplevelser av, (nästan inte ens en tågresa bara en bit bort) Sånt gör man, mestbara; Om man kan/har råd/eller är två vuxna med löner idag.

   Ibland känns det faktiskt, som många har levt i så olika världar, så man bara häpnar. Det hjälper inte, att man vet, män tycks stirra sej blinda och döva, bara på sina egna lönevillkor, livsvillkor. Jag vet ibland inte vad man ska skriva, göra för att de ska förstå annat, andras levnadsvillkor?

   Det är knepigt, när det mestadels är män som fd mesta tror, de kan, dra ned arbetstiden. Det kan bara den egna företagare, som inte tvingas slita järnet, för att få ekonomin att gå runt ens en månad i taget.
   Och som kan för att deras löner, är så övervärderade. Eller? Har jag helt fel?
   Hur är det Möjligt, att det är så ännu? ...och pensionerna, sen, ska vi ens dra in i efterspelet, efter arbetslivet.

   Så Hur tänker du Björn, att kvinnor med underbetalda arbeten, ska klara dra ned på sin arbetstid, för att de så icke-lyhörda politikerna ska förstå mer?
   Kanske hjälper det om fler män, skulle kunna Gå Före, och Visa vägen?

   Genom att dela med sej av sina höga löneanspråk, bonusar mm, till kvinnorna? Så alla, hann med att finnas till, även för barnen. En slags värdigare fördelning av allmosorna, ur löne-skattekistorna. För Allas uppväxande barns skull, inte bara mina eller dina. Kanske en Möjlighet?

   Och ja, arbete ska vara förenat med Glädje, både för den man gör jobbet för, för sej själv och för de man gör jobbet för, om det nu gäller Människovårdande yrken som omsorg-vård-skola faktiskt är. Pappersarbete, säger knappast Buh eller Bäh, men det syns om man inte gör det rätt, iaf så småningom. Jodå, jag har jobbat, länge, och även med papper. Det var mer Glädje i Människoarbetet!

   Så, Hur är det ännu, möjligt, att hantera datorer, och få minst 10.000kr mer/månad för det? Än vad omsorgsarbetande kvinnor för/månad.
   Det är konstigt, Hur vi Värderar olika yrkesområden, än idag, tycker jag.

   Mvh, en av alla kvinnor
   som slet med ekonomin ensamstående i många år, och inte fick mer än sjukdom för det, precis som de flesta andra, dubbelarbetande kvinnor oftast låglönesatta såna, inte nånsin ens får ett Tack, nånstans ifrån!
   PS; Var kommer barnen in!

   Radera
 2. Ett tämligen klokt yttrande som jag dock skulle velat putsa lite på om jag varit Wigforss talskrivare. Möjligen återkommer jag senare med mina egna formuleringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Orden "Ja vad ni vill" kan te sig lite väl frihetliga. Om folk ville knarka så kunde Wigforss säkert ha synpunkter på det. Och att avsluta med ordet frihet är verkligen att spela liberalerna i händerna. Visst skall människor göra vad de vill, men knappast varje infall de får, utan det som tjänar deras långsiktiga intressen.

   Radera
  2. Citatet kommer från DN förmodar jag. Troligen var det inte slutet på Wigforss tal eller skrift, utan texten fortsatte. Det vore därför intressant att se vad som följde efter det citerade. Det är inte särskilt förvånande om DN väljer att avsluta citatet så snart Wigforss använt ordet frihet.

   Radera
  3. Jag har googlat lite för att få veta mer om det här citatet. Det är dock inte särskilt lätt att få veta när det yttrades och att få se det i sitt sammanhang, vilket är extremt otillfredsställande. Källkritiken kräver faktiskt att man kan skaffa sig mer information om citat! Annars kan man ju börja lägga ord i munnen på döda människor som man vill! Eller helt ta ut saker ur sitt sammanhang.

   Radera
 3. Nog har vi rätt stor "frihet" i Sverige, även om det är ett ganska diffust ord.

  Frihet att utbilda oss utan att fixa finansiering t ex. Frihet att kritisera arbetsgivare eller regering utan större konsekvenser. Etc, osv.

  Men visst hade "färre arbetade timmar" varit ett trevligt mål. Allt det där andra ska ju dock finansieras också, annars offrar vi bara en frihet för en annan, kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finansiering kan ske genom värdeskapande användning av energi och maskiner om vi hittar en bra modell att fördela dessa värden på fler än några få ägare.

   Personligen tror jag höjd konsumtionsskatt (moms) och kanske medborgarlön kan klara den biffen.

   Radera
  2. Det skulle man naturligtvis kunna göra, men då är man ju mindre fri att konsumera. Vilket kanske kan vara bra - det skulle knappast störa mig personligen iaf.

   "Frihet" är ett ord som man kan fylla med innehåll vartefter det passar, det är därför det är så poppis bland politiker.

   Radera
  3. Nja, är du Polis (utr? Palmemordet), är du Militär (mot NATO), är du Doktor (För alternativ cancervård), är du Bankanställd (mot skuldförslavning och vill avskaffa pyramidspel) Får du sparken eller förvisas till skyddsrum om du proppar för detta! Allt mer blir det lågt i det parlamentariska Sverige av åsiktsbredd och motstånd mot rådande konsensus. Demokraturen breder ut sig!?

   Radera
 4. Men, som bloggaren ofta framhåller, varför genom skatt på arbete?? Varför ska vi inte få dra fördelar av ny teknik som också bör bidra genom beskattning. Fram för mer av produktionsskatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moms på varor (inte tjänster och mat) är smart, grön och hållbar skatt.
   Sänkt moms på reparationer av cyklar, skor och kläder, är också grönt tänkande.
   Detta får dock inte bli definierat som "integration av flyktingar". Då framstår det som sjukt förnedrande eller rentav rasistiskt.

   Hur svårt kan det få vara att införa effektiv grön skatteväxling?
   IQ

   Radera
 5. Så befintlig socialdemokrati är alltså sinnessjuk? Och (mp) ser frihet (åtminstone för de lägre klasserna) som ett icke-acceptabelt "vakuum"? Så det kan gå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen socialdemokrati. Det är EU:s politik ju mer kaos desto mer kommer det att bli av den politiken. Mer harmonisering. Såvida inget land får för sig att gå ur. Spännande och intressant är det allt.

   Lisbeth

   Radera
 6. Ja en hel del grön tänkande nu. De kör med sitt goda, som kan bli till ont. Det är väl redan definierat som "integration av flyktingar"? Man betonar hela tiden, att det är enklare jobb, som inte kräver så lång utbildning. Många "enklare" jobb gör inte det... Så även andra yrkesgrupper känner sig formodligen träffade. Men dessa yrken kräver gott handlag och ofta noggrannhet.
  Inom MP är många akademiker och det märks.

  Man syftar på många av de gamla jobben som försvunnit. Och hur enkla de var... De harmoniserar det svenska arbetslivet, med andra länder i EU som t.ex. Tyskland som har "enklare" jobb. Tittar man på resultatet, borde man kunna se, att det behövs flera "enklare" jobb för att kunna försörja sig. Som i Tyskland. Men lyssnar till V och Sjöstedt, nej det gör man inte. Regeringen borde inse att maktens dagar snart är räknade och när Alliansen? tar över, så kan vi räkna med marknadshyror. Som i Tyskland, fler privata hyresvärdar och säkert fler svindyra hyresbostäder. Det de gör är att kratta manegen. Man tar lite i taget. Och ser förvånad ut när verkligheten inte blir alls som man tänkt sig.
  Om de ser sig runt om i världen, så skulle de se spökstäder. Bostadsområden där ingen längre har råd att bo.

  Integrationen av flyktingar används för att försämra. Men de (MP) tror väl att de förbättrar. Såvida det inte är medvetet. För då kan man ju kalla "det som sjukt förnedrande eller rent av rasistiskt" Hoppas på att Sjöstedt får ett inflytande i kommande budgetförhandlingar. Men honom vill de väl egentligen ruska av sig, precis som de vill ruska av sig SD.

  Välkomnar sänkt moms på reparation av cyklar, skor och kläder! Men det är inga enklare jobb. Det är lågbetalda jobb. Och utan kollektivavtal, så är det dessutom osäkra jobb. Mer ojämställdhet och större skillnader torde då bli konsekvensen av denna sådd. Forskning och vetenskap säger att jämställda samhällen mår bäst. Karta och kompass behövs.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enklare jobb är nog en modern omskrivning för inga jobb alls eller de "platser" i FAS3 som man tydligen inte alls planerar att avskaffa..

   Radera
 7. Neoliberal Agendators jan. 14, 01:44:00 em

  "Måla. Dansa. Sjunga"

  När la sig politiker i sig det senast

  Däremot har de infört arbetsförbud vid 40 timmar, de stjäl hälften av ens arbetsinkomster och de har sönderreglerat bostadsmarknaden så det inte går att hitta någinstans att bo. Du får inte ens bestämma vilka läkemedel du ska få stoppa i din egen kropp. Och vill du köpa en starköl till maten, så får du bara göra det i speciella butiker på speciella tider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte förbud mot att jobba mer en 40 timmar i veckan. Det jobbas övertid motsvarande 1000 tals heltidsarbeten varje år enligt TCO. Det är svårt att hitta hyresbostäder i städer men det beror på att husägare har stor frihet att välja vilka som får bo. Många villägare stoppar byggplaner för hyresbostäder i sitt område. Det är ingen mänsklig rättighet att få dricka alkohol. Missbrukar kostar mycket så mycket att bruk måste hållas lågt trots de skattepengar som dras in av monopolet vet Tant Barbro

   Radera
  2. Bör den fria marknaden ha tillåtelse att sälja medicin som inte fungerar, som homeopati? Är det inte en allmän fara om det skulle tillåtas?
   Är inte alkoholismen stora samhällsproblem där man har högt intresse av att begränsa dess bruk till mer rimliga nivåer?
   Det mesta av det som "stjäls" bekostas ju faktiskt din tidigare skolgång (idag så kostar en elev ca 80.000kr / år) och din pensionstid. Skaffar man sedan barn så kostar de samhället ytterligare, så det är inte så konstigt att staten behöver tillbaka pengar för väldigt dyra investeringar.

   Är det sedan vettigt att man nu tillåter bostäder med högre bullernivåer? Vad blir samhällskostnaden i fråga om stress här? Ska man få t o m bygga byggnader med papperstunna väggar som man ser i USA?

   Summering. Allt är inte rätt, men att släppa allt fritt är inte heller lösningen.

   Radera
 8. Såg en forcerad Åsa tala i riksdagen igår.
  En undrar om inte miljöpartiet glömt något?

  SvaraRadera
 9. Svenska män är monster genom sin könstillhörighet, det lärde jag mig genom att titta på SVT i afton. Själv har jag alltid tänkt på den svenske mannen som en typ "resonabel tidningsläsare", men i själva verket rör det sig om en slumrande potentiell sex-förbrytare som bär på en tung "kollektiv skuld". Det hade jag aldrig kunnat tro. Inte heller gissa. Kanske inte ens mardrömma om..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar du åt dig?
   Känner mig själv inte direkt anklagad. Och är din kommentar apropå citatet ovan?

   Radera
  2. På SVT sades att det hela rörde som om ETT MANS-PROBLEM, landet sades ha svåra "mans-problem". Tv-licensen på ca 2500 kr/år/person används för att pumpa ut sådana budskap.

   Radera
  3. rättelse: "..att det hela rörde sig om ett mans-problem" skulle det stå.

   Radera
 10. Det verkar onekligen som om MP glömt väljarna.Skan man sitta kvar i riksdagen behövs ju dom..

  SvaraRadera
 11. Dom inte bara glömde nåt, dom har helt helt tappat bort sig själva.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.