söndag 31 januari 2016

Mod eller/och galenskap....22 kommentarer:

 1. Ja tänk om Gulli Gullan nöjde sig med två rum och kök :)
  Bakom varje mäktig man, finns en kvinna sägs det. Av en sort (kaliber) som i Fröken Frimans krig? En kvinna som dyrkar och är helt hängiven sin man. Och det han kan ge henne. Och därmed "helt" blind. Illojal konkurrens. USA är ett bra exempel på det.

  Ang. trädet ingen snabbkarma (konsekvens) där. Mod nej! Galenskap ja.

  Lisbeth Gulli Gullan och trädkramare

  SvaraRadera
 2. En riktig karl kan fälla tallar på det viset. Jäkligt säkert och bra gjort. Jag hade inte gjort det bättre själv. Kanske fällt lite mer åt vänster om man ska vara petig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget man bestämmer sådär, att fälla ett sådant träd.
   Fy, vilken ångest han måste ha haft när han började såga.

   Snyggt jobbat och väldigt modigt får jag säga.

   Radera
 3. Berra, du vet väl att alla trängs i mitten, som det så vackert heter med EU:s politik. En "riktig" karl och kvinna med för den delen, trängs i mitten. Där är gudagott att vara. Hade inte lyckats om killen inte tänkt i mitten. Så han står väl för balans:) Titta bara på hur balanserat, han beter sig efter fällningen.
  Vilken karl! Den ni tjejer!

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Haha, brukar sjunga Gulli Gullan med småtjejerna, underbart att höra en tvååring gnola på den.

  SvaraRadera
 5. Träffade Jokke när vi båda två var med i Nygammalt. Lite tjosan var han. Modig? Galen? Modig och galen nog att bli "Big in Sweden".

  Fred Lane

  SvaraRadera
 6. Undrar vem som gjort översättningen till Jocke och vem som tvingat honom att sjunga på främmande tungomål. Fast å andra sidan kanske de som lyssnade på honom i USA trodde att det var samiska han sjöng på, för att det var engelska var ju inte lätt att höra.

  SvaraRadera
 7. Att fälla träd är en konst. Ett av de första träd jag fällde, det var i början på 70-talet och gröna vågen,medförde elavbrott i byn i några dygn. En del trodde det var ett inlägg i debatten om kärnkraft. Andra menade, vilket väl var helt korrekt, att det var stockholmaren som lekt skogshuggare.

  Hur som helst stod granen på vår egen tomt, även om det var precis på gränsen till den store skogsägarens marker, tillika moderat. Den mannen såg jag en tidig morgon vid tomtgränsen, han hade tumstock med sig, och mätte att det garage som jag byggt inte stod närmare hans skog än tre meter. Det gjorde det inte. Det stod 3 meter och fem centimeter från gränsen.

  Eftersom skogsägaren/moderaten också var valförrättare i den vallokal där jag skulle rösta (1973)så kunde jag inte låta bli att fråga efter valsedeln till KFML(r) när jag letat bland valsedlarna i lokalen. Att jag sedan röstade på C i riksdagsvalet (C fick 25,1 procent), S i landstingsvalet (sjukvård lika för alla även om skatten skulle höjas) och V i kommunalvalet (hade bästa kommunpolitikern, heja Eva!) hade han ju inte med att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att fälla kommentarer är också en konst.

   Fred Lane

   Radera
  2. Hade du inte pratat med honom innan du byggde garaget?
   Inte för att du hade behövt fråga om lov, snarare att det tillhör god ton att göra det, särskilt på landet.
   Resonerar man grannar emellan kan man faktisk komma till lösningar som är till belåtenhet för båda parter istället för att riskera odla misstro.

   Radera
  3. Anders, att vara skogsägare innebär ju inte att man bor där skogen tar slut. Han var ingen granne, bodde en halvmil bort, däremot slutade hans skog vid vår tomtgräns.

   Radera
  4. Jag bara försökte förklara vad som normalt tillhör god ton grannar emellan på landet.
   Skulle till exempel ett av hans träd blåsa ner på ditt garage är han skyldig att ersätta dig.
   Det är ett exempel på varför det är bra att ta hänsyn till sina grannar även om de bor utanför synhåll.
   Notera fortfarande att det var inte frågan om att få hans godkännande.
   Men han kanske hade kunnat varit hjälpsam med något annat om du hade fört en dialog med honom innan.
   Han kanske hade kunnat erbjuda sig att fälla och forsla bort en gran från din tomt som tack?

   Radera
 8. Vi normala småbrukare är inte värda skiten under skorna för storbönder med flera 100 ha skog. Helst vill dom köpa upp alla smågårdar och plantera igen dom med gran och sälja husen dyrt till någon dåre som inte begriper nått. Det är faktum. Är dom sedan moderater så hälsar dom inte ens när dom blåser förbi med Hummern. Man får faktiskt spykänslor :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var tråkigt att höra Berra att det är så där du bor.
   Jag känner som väl är inte igen det från mina trakter.

   Radera
 9. Hej och tjosan! Här i stan har vi en god ton oss grannar emellan;)På min gata...sa Stina. Hon ljög...
  Verkar problematiskt att bo på landet. Ni normala småbrukare är inte värda skiten under skorna för storbönder och vi 08:or, är inte värda skiten under skorna för er. Tragiskt! Men Tjosan Tjosan! Så länge det finns liv finns det hopp och liv finns det. Bevisligen! där har vi verkligheten igen.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anta att grannen hade några träd som riskera att blåsa ner på garaget vid nästa storm.
   Har man då meddelat att man tänker bygga ett garage så hade han haft en chans att ta ned de entuella träd som kan riskera Birgers garage.
   Innan Birger byggde sitt garage.
   Det var bara det jag ville få fram.

   Radera
  2. Det har framgått att du är en redig karl.

   Radera
 10. Den där "nystarten/omstarten" för (s) som så många tycks längta efter; hur tänker man där? VAD finns att starta om till, i ett parti som inte längre har en intern vänster-halva? Byggde den gamla, framgångsrika socialdemokratin på moderat skattepolitik? Och luftslottet "jobbmålet" har ju avfärdats som fantasi av självaste arbetsförmedlingen, man kanske "bara" behöver förklara hur försörjningen i landet ska gå till? Fast då brukar det ju komma "låsta cement-tankemodeller" från ett svunnet industrisamhälle som svar, så det kanske bara leder djupare in i opinions-krisen?

  SvaraRadera
 11. Oj vad praktiska och i verkligheten ni är. Jag trodde filmen var någonting symboliskt om att fälla en budget i svensk riksdag eller hitta utvägen från att slippa gå med i NATO Omgivningen skakar men de två blocken står kvar åtskilda.Men argumenten har gått rätt in och kan inte tillbakavisas. Tredje ståndpunkten har vunnit. ? Tant Barbro

  SvaraRadera
 12. "NYTÄNKAR-CHOCKEN: (S) FIMPAR ARBETSLINJEN!" Reaktionerna lät inte vänta på sig: "krullhårs-sossen" bara grät argt, "-Det här är inte nytänkande!" fräste han bittert. Den "spacklade adels-ödlan" undrade hur nu underklassen skulle kunna gå gå upp tidigt på morgonen & den "oklippte nostalgikern" frågade sig tveksamt om inte detta skulle kunna leda till att längtan efter politikens Stor-Pappor & Stor-Mammor (så centralt i hans liv) skulle avta i folkdjupet? Han var allt lite skeptisk..

  SvaraRadera
 13. Pröva inte detta hemma!!!
  är ett råd till presumtiva trädfällare.
  Inte helt säkert att det räcker med en spänd lina i fällriktningen.

  SvaraRadera
 14. Kompetens och erfarenhet, bara!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.