lördag 5 december 2015

Give me hope...

I Paris pratar man. Många pratar. Om allt möjligt.

 

30 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hope springs eternal in the human breast;
   Man never is, but always to be blessed:
   The soul, uneasy and confined from home,
   Rests and expatiates in a life to come.

   Radera
 2. Ja. Nu har man ju legaliserat haschen, också i Kanada.

  SvaraRadera
 3. Man kanske skall skriva haschet? Jag är inte så bevandrad i detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde man inte skriva obestämd form dvs "legaliserat hasch"?

   Radera
  2. Nej, en mycket mera bestämd form borde man pränta - mot sötröken !
   Aran

   Radera
  3. Hellre ta en resa i sötröken än i flygplanet.

   Radera
  4. Ubi fumus, ibi ignis

   Radera
  5. Man blir rätt korkad av hasch men de som brukar den brukar inte direkt vara nobelpristagare från början så det gör inte så mycket.

   Radera
 4. Amor vincit omnia et nos cedamus amori.

  SvaraRadera
 5. Observerar att ICA lockar kunder köpa miljöfördärvande plastpåsar genom att sponsra lokal lagidrott... (Man måste börja någonstans, med det lilla man själv kan bidra med).

  SvaraRadera
 6. Minnen... Bob Marley på Gröna Lund på sjuttiotalet. Händerna på varandras axlar och långdans. Det var annat det, än den gemensamma ringdansen runt EU...;) Rädd var jag inte i detta folkhav, bara lycklig och glad. Några poliser märkte man inte av. De fanns där, men mer än så var det inte.

  "Give me hope...." Ja i Paris pratas det om allt möjligt. Klimathotet och terrorhot vävs samman. En del talar om att klimathotet inte får komma i skymundan och vice versa. I dessa tider vävs alla hot mot planeten samman. Förhoppningsvis.... Eller vi måste hålla oss till ett ämne? Och aldrig mötas de.... Det funkar inte längre.

  "Rasism" Soran Ismails program "absolut svensk" antyder att det är svåra tider att vänta. Att det kommer att ta en till två generationer innan "rasism" dvs. okunskap, rädsla löses upp. Koppla detta till ett ändrat klimat, ett ohållbart ekonomiskt system och vi får en glimt att vad som väntar.

  Det har talats om att vi behöver begränsa barnafödandet. Bara tanken på vad våra barn och barnbarn har att vänta, borde väl vilja fler att avstå från att skaffa barn. Men som tur är hoppet är det sista som överger oss.
  Barn kommer att bli gjorda.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg och det får man väl ändå säga att Romson gjorde bra. Rätt ska vara rätt.
   Två tweet, ett om terrorhoten och ett om klimattoppmötet. Det går att ha två tankar i huvudet samtidigt.

   Lisbeth

   Radera
 7. Satt på ett Möte i kommunstyrelsens budgetberedning en gång. Det rådde feststämning när de ökande födslotalen presenterades. Förundrades om hur vi alla medvetet eller omedvetet tänker inom boxarna på olika nivåer. Precis som chefen för Lundin oil Norge, Kristin Färövik gläds åt de offensiva satsningarna i Norge med nya oljefält. Hon får frågan från reportern:

  "Varför ser du en framtid i verksamheten?"

  – I Norge har vi producerat mindre än hälften av den olja som vi hittat. I det perspektivet är det något som vi kommer att hålla på med länge.

  Det är inte som när man har semester och halva tiden har gått. Då är det väldigt lite tid kvar?

  – Nej, skrattar Kristin Færøvik, så är det inte för mig.

  – Världens oljekonsumtion har ju inte minskat, som man kanske kan luras till att tro. Vi har ju aldrig använt så mycket olja som i dag. Och världens befolkning fortsätter att öka. Ska vi lyfta fler ut ur fattigdom måste de få tillgång till energi. I förhållande till koldioxidutsläpp ligger oljeindustrin ett hästhuvud före kol.

  "Du är inte rädd för att ett barnbarn en dag kommer till dig och frågar: Mormor! Varför förstörde du världen med all den koldioxid som du släppte ut?"

  – Nej, jag är inte det. Jag är stolt över det vi gör. Vi kommer att hålla på i den här industrin väldigt länge.

  Förmodligen sitter Kristin i den "karriärekonomiska" boxen.

  SvaraRadera
 8. "Texten ska diskuteras av miljöministrar från hela världen under den kommande veckan och innehåller fortfarande flera hundra punkter där de inblandade länderna är oeniga."

  Jag tyckte att de utlyste att de hade en hel del framsteg att redovisa när mötet är över om en vecka, men jag vet inte riktigit...

  SvaraRadera
 9. Det där är ju inte Bob Marley! Det där är ju Eddy Grant!

  /Pontus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Kul att du hörde det! Kvalitet på bloggens läsare.

   Radera
 10. ”Vi tvingas tillfälligt anpassa oss efter verkligheten.”
  Åsa Romson

  SvaraRadera
 11. Har svårt att tro att hon sagt så. Är hon en tacksam måltavla för illvilliga?" Vi måste förhålla oss till verkligheten" sa Löfven. "Verkligheten styr vi inte" sa väl Romson? Vilket är fel... Ja fel och fel vi "vanliga" är väl tämligen maktlösa och Romson har väl inte så mycket att säga till om egentligen.

  Men att hon ska ha sagt "Vi tvingas tillfälligt anpassa oss efter verkligheten" tror jag inte en sekund på :) Det skulle ha funnits på alla löpsedlar.... Så dumt är det!
  Inte heller någon som kallar sig Mattias tror på det, utan skriver "Källkritik mina vänner, källkritik! Koppla det med lite kritiskt tänkande"

  Skitsnack som inte stämmer med verkligheten är samhällets största gift! Åsa Romson har sagt en del dumma saker, men idiotförklara henne inte. Det är fult.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte så att journalisterna okritiskt granskat vare sig Romson eller MP tidigare.Nu när verkligheten hunnit ikapp både media och MP öppnar det för den berömda ketchup-effekten.Både Romson och Fridolin har gjort utspel och uttalanden tidigare som får ögonbrynen att åka hiss och vi lär inte ha hört/sett det sista än.Frågan är nog mer vem som idiotförklarar vem..

   Radera
 12. MP används som allmän spottkopp på en del sidor. Barnsligt (förlåt barn) så det förslår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det är offerkofta på nu?

   Radera
  2. Inte alls. Jag röstar inte ens på MP::

   Radera
  3. Frågan är väl vilken verklighet som det anpassas till - den som innebär att 60 miljoner människor är på flykt eller den som innebär att vi i ett materiellt välfärdsland får en del problem när vi blir del av världen utanför.

   Radera
  4. Ok Birger vad är ditt svar på din egen fråga?

   Radera
  5. @Anonym
   Hittills verkar Birgers lösning vara att inte svara på sådana frågor kombinerat med öppna gränser, fri barnavel för de med oförstånd, politiskt korrekta uppmaningar till människor med förstånd samt tydligen att be till den gudibehaglige guden att han kommer ner och löser det hela?

   ....vilket den behagligen guden hittills inte lyckats göra...enligt arkeologin enligt Jared Diamond...


   ...men mediterar Birger djupt på saken kanske han inser att det vore mer politiskt korrekt att vara emotionellt korrekt och därför väga friheterna och lidandena mot varandra och komma fram med en mer balanserad och vetenskaplig lösning som minskar lidande och skyddar naturen långsiktigt?

   Kanske en s.k. mind-map och hjälp från vetenskapsmän, biologer och matematiker kan hjälpa dessutom? ;-) Lycka till Birger!

   Radera
  6. Grammatici certant, et adhuc sub iudice lis est.

   Radera
 13. @Martin Du får meditera vidare ;-) Lycka till!

  SvaraRadera
 14. Helt OT, men jag vill bara berätta att jag precis läst ut den lilla boken om Emily. En timmes trevlig läsning eftersom jag känner igen så mycket från mina långa vistelser i Xinjiang. En fin liten historia. Hälsa Emily detta :)
  /JC

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.