måndag 12 oktober 2015

Partiledardebatt

Skriver klockan 20.50 på söndag kväll när jag ser Agendas partiledardebatt: "Det här är inte bra. Politisk debatt kan inte vara på det här sättet. Politik kan inte vara det här."

Efter några timmars betänketid så har jag inte ändrat mig.

En liten detalj: Gustav Fridolin hyllade regeringen för att den, till skillnad från den borgerliga, höjt de militära anslagen. Så beskrivs då fler JAS-plan inte som en grön eftergift, en nödvändig kompromiss, utan som något för ett grönt språkrör att vara stolt över. Så kan också politik drivas. En annan detalj: den ende som verkar förstå allvaret bostadsbubblan och vikten av att avveckla ränteavdraget var Jonas Sjöstedt. Höjd grundavdrag, sänkt arbetstid och vår konsumtions påverkan på klimatet var ingenting som lockade någon att ta upp. Ebba Busch Thor hävdade att det är bättre för flyktingar att få tillfälliga uppehållstillstånd än permanenta... vilket ter sig lika orwellskt i ordbruket som de som hävdade att det blir bättre bostäder med de nya reglerna som tillåter högre buller. Varför orkar man inte säga som det är: försämringar som man anser vara nödvändiga.

68 kommentarer:

 1. Intressant att många svenska politiker numera verkar betrakta fenomen som "folkvandringar" som en slags liten käck utmaning som de mer än gärna fortsätter att "sport-kommentera" &/eller kanske då utreda & samordna. Man får intrycket att klotets "asylströmmar" ska bo i rödmålade stugor med vita knutar & att det ibland uppstår bekymmer då någons katt springer bort. "Den totala verklighetsflykten" eller kan eskapismen bli än mer drömsk..?

  SvaraRadera
 2. Sverige behöver bättre ledarskap. Du Birger som känner folk i rätt kaliber kan väl starta ett nytt grönt parti som valsamverkar med Vänsterpartiet? Och om du inte vill leda det kan du väl ändå vara spärrvakt mot de absurda tillväxt-borgare som infiltrerat MP? Vill du dessutom minska SDs inflytande, dvs. föra en balanserad flyktingpolitik ska du valsamverka med oss dessutom!

  SvaraRadera
 3. Ett spel för gallerierna bara.

  SvaraRadera
 4. För att representera en feministisk regering använder Stefan Löfven sig av härskartekniker och hånler och flinar mot kvinnliga politiker.Hur går sånt ihop?

  SvaraRadera
 5. Neoliberal Agendamån okt. 12, 08:09:00 fm

  Politikerna pratar som om vi ska undvika en framtida bobubbla, men sanningen är att Stockholm redan har den sedan flera år.

  Avskaffade ränteavdrag borde vara en no brainer. Speciellt om det kombineras med sänkt bolagsskatt (dock inte för banker) och minskad kapitalinkomstskatt. Vi behöver investeringar, men i sådant som är produktivt.

  Annars för att få fram bostäder.

  - inför marknadshyror
  - sälj ut statlig/kommunal mark.
  - montera ner plan och bygglagen.

  I Kina bygger man en 57 vånings skyskrapa på 19 dagar. Vi skulle kunna göra samma sak, t.ex på Gärdet.

  SvaraRadera
 6. En del av våra politiker har nog ställt in sig på att Sverige kommer Bangladeshiseras. Och det åtminstone 100 år innan större delen av Bangladesh försvunnit i havet. Fast de flesta är gissningsvis bara extremt aningslösa.

  Våra politiker brukar ha svårt att tänka "långa tankar" men i det här fallet är miljöpartisterna verkligen extremt tidigt ute. Eftersom vi kommer bli översvämmade av Bangladesher om hundra år bör vi göra allt vi kan för att bli det redan nu! Man måste nog med en sådan stringens och logik blivit kuggade ganska snabbt i filosofikursen i Uppsala.

  SvaraRadera
 7. Om 50 år kan vi se en havsnivåhöjning i storleksordningen fem meter, enligt Nasas James Hansen. Vilket lär betyda två meter långt tidigare. Vilket innebär att Bangladesh blir obeboeligt.

  Scenariot bygger på fyra meters bidrag från ett nedsmält Väst­antarktis, ytterligare en meter från Grönland, mindre bergsglaciärer och varmare havsvatten som expanderar.

  – Det är tillräckligt för att de ekonomiska konsekvenserna ska bli oberäkneliga. Vi riskerar att försätta unga människor i en situation där världen blir oregerlig, eftersom hundratals miljoner människor kommer att befinna sig på flykt. Till exempel skulle hela Bangladesh bli obeboeligt, säger James Hansen.

  Kuckeliku ska nog ta det lite försiktigt med sin ironi.

  SvaraRadera
 8. "Så kan också politik drivas" Ja, den kan vara verklighetsbaserad. I bästa fall! Den kan också vara verklighetsfrånvänd. Så Gustav Fridolin var verklighetsbaserad och hyllade regeringen, för att den till skillnad från den borgerliga, höjt de militära anslagen. Med V:s hjälp. Men det framkom inte.

  Medlemsländerna ska gemensamt upprusta. Det är vår politik EU:s. Den har vi skrivit under på. Gör vi inte, det som vi skrivit under på, får det konsekvenser. Dessutom så är enda sättet att stå "utanför" NATO, att Sverige har ett eget starkt försvar. Hur trovärdiga är vi annars? Och hur trygga känner folket sig. Makthavare bör jobba för att uppdragsgivarna är trygga. Och inte känner stor rädsla, mest för den elaka ryssen. Den som media varnar för. I annat fall röstar allt fler för NATO.

  Löfven var ganska tydlig med, att regeringen inte vill skriva under artikel fem. Han sa tydligt och klart, att vi kommer att tvingas delta i krig vi inte vill delta i. Åkesson sa (ungefär) vi vill inte skicka unga svenska kvinnor och män rakt in i döden. Vilken tur att de har honom på sin sida. Tänk om regeringen kunde säga det. Nja det är väl för mycket begärt.

  "Plutos himmel är blå meddelades häromdagen i vetenskapsnyheterna. Från andra planeter är inte himlen blå. Det är som med det där som kallas förnuft: det som är förnuft från ett perspektiv ter sig som oförnuftigt ur ett annat"

  Om du Birger hade stått där i stället för Fridolin, vad hade du då sagt? Att vi bör lämna EU? Att vi ska minska på anslagen? Att vi kan minska dem och samtidigt, vara trovärdiga i vår alliansfrihet?

  Lisbeth ofrivillig Eu medborgare, men en medborgare, som inser att, från andra planeter är inte himlen blå. Allt får konsekvenser.

  SvaraRadera
 9. Neoliberal Agendamån okt. 12, 08:44:00 fm

  "Om 50 år kan vi se en havsnivåhöjning i storleksordningen fem meter, enligt Nasas James Hansen. Vilket lär betyda två meter långt tidigare. Vilket innebär att Bangladesh blir obeboeligt."


  IPCC
  tror på en höjning om max 50 cm till år 2100. Historiskt kan vi se att havsnivå har stigit ca 10 cm de senaste 50 åren, trots massiva CO2 utsläpp. I framtiden kommer vi ha solenergi, elbilar och kanske fusionsenergi.

  SvaraRadera
 10. Riktiga miljöpartister av den gamla stammen skulle nog insisterat på att Sveriges och de övriga nordiska områdenas natur inte skall behöva demoleras för att människor inte förmått bete sig rimligt. Att säga att eftersom svenskar betett sig skitigt mot bangladesher så skall Sveriges natur räkna med att få en jävla stryk av alla bangladesher som flyr hit förefaller inte rimligt eller "grönt". Naturen har dock tydligen på något sätt gjort sig förtjänt av detta för att svenskar varit dumma mot bangladesher.

  SvaraRadera
 11. Ett problem med att ha förmåga att se de långsiktiga problemen, är att man kan ha svårt att ta sig an de kortsiktiga. De som är förutsättningen för, att det ens ska kunna bli en fortsättning. Det innebär att det kan bli väldigt svåra konsekvenser. Kan gott bli till ont och tvärtom. Birger brukar ställa den frågan. Svar ja.

  Kuckeliku har en poäng. MP är/har varit extremt tidigt ute. På gott och ont. Fridolin lär sig i regeringsställning, att politik bör fungera i praktiken. Han talar nu mycket om här och nu. När det gäller att kolet ska bli kvar i marken, agerar han dock inte här och nu.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 12. Till slut kom han ut ur garderoben, Fridolin. Visste väl det.

  Hehe.

  SvaraRadera
 13. ”Nedstigande från sin himmelsposition förenade han sig med oss, och erbjöd oss sitt beskydd. Och detta vi tog: I detta tillstånd av frid alstrades vår avkomma till Hans lärljungar. Och aldrig skulle han åter glömma att skydda sin hjord.”

  SvaraRadera
 14. Kingedward24 men det har tagit tid och han har dolt det väl

  SvaraRadera
 15. Våra politiker är som dom är därför att vi är som vi är.

  SvaraRadera
 16. # Martin Gustavsson

  Tillväxtextremisterna finns dessvärre inte bara på den högra sidan av det politiska fältet. Och så finns det borgare som är konservationister. Men det är inte liberaler, som tenderar att tycka att allt gammalt skall ut. Miljarder år av evolution är värt nada när man kan bygga nya köpcentrum, motorvägar och flygplatser.

  SvaraRadera
 17. Fred Lane insiktsfullt...

  SvaraRadera
 18. Den som drev de gröna frågorna mest engagerat var Sjöstedt.

  Den som drev motståndet mot Nato hårdast var Sjöstedt.

  Den som beskyllde Alliansen för falskhet, när den anklagar regeringen för dess politik men ändå sagt sig vilja släppa fram den, det var Åkesson.

  Gt

  SvaraRadera
 19. Det där är verkligen fult att påstå att Löfven skulle ha särskilt hånlett mot de kvinnliga partiledarna! Det var ett slag under bältet. Kvinnorna använder sig av något som bara borde användas när det verkligen är så! Löfven behandlade dem som män, alltså inte några annorlunda beteenden för att de var kvinnor. Jag hånlog hemma varje gång när både Busch Thor pratade liksom Kindberg Batra. Jag hittade inte något som var äkta och positivt.
  Löfven och Fridolin var bäst. Lite konstigt att Sjöstedt var så påhoppande mot sina egna. Han kunde ha tagit det en annan gång med dem.Fp, c, kd, m, alla har de gårdagens lösningar på dagens problem. Jag fortsätter att förvånas att vårt kristna parti i Sverige vill försämra för flyktingar för att "färre skulle komma hit". Jag förvånas att de så gladeligen vill ha kärnkraft och medlemskap i Nato. Det var ingen skillnad mellan KDs och SDs förslag! Päivi

  SvaraRadera
 20. Bortsett att Björklund erbjöd Löfven samarbete om han skickade MP och V och att Äkesson förklarade Alliansens utspel som hyckleri och spel för gallerierna var det som sas samma gamla käbbel och trams.
  Löfven vet att han måste göra sig av med MP om han vill samarbeta.
  Alliansen vet att man får problem med sina väljare och förtroendevalda om man ingenting gör.
  Men självklart var det obehagligt att det kom upp eftersom sanningen är att det börjar bli bråttom!

  /i de blindas rike är den enögde kung

  SvaraRadera
 21. Kära Päivi
  menar du på allvar att Busch Thor och Kinberg Batra inte har tolkningsföreträde i hur de blir behandlade av en feministisk manlig statsminister?
  Beror det på att de är borgerliga politiker?
  "Löfven behandlade dem som män, alltså inte några annorlunda beteenden för att de var kvinnor"
  Så den manliga normen ska vara det gällande om det är S som är manliga?
  Hur står det till med ditt genusmedvetande egentligen?
  Snart får väl inte de som kissar sittande vara med på tv heller när du sitter och hånler?
  Det sorgliga är den smuts du kletar fast på Gustav och Stefan utifrån ditt antifeministiska resonemang!

  SvaraRadera
 22. Lönar det sig att ropa och peka på den enda globalt sett livsviktiga frågan, att uppmärksamma tv-debatterande politiker på Klimathotets växande tsunamivåg, som tornar upp sig bakom ryggen på också dem, när deras focus är fäst å egen spegelbild av - Makthavare?

  SvaraRadera
 23. Det kanske mest upprörande var förmodligen att utbildningsministern ljög något så fruktansvärt. När har S och MP vid något tillfälle anslagit mer pengar till försvaret än Alliansen?! Sanningen är att de ville skära ännu mera under tiden 2006 till 2014!

  Är det för att det är fult av lärare att ljuga som han inte längre i parti och minut talar om att han minsann har arbetet som lärare i säkert hela sjutton veckor?!

  SvaraRadera
 24. Det var en ganska stor skillnad mellan KD:s och SD:s förslag. "Välkomna hem" Ni som är kristna? Framförallt ni, som har en kristen värdegrund? Vi bör inte blunda för, att många är väldigt rädda. Samt har orsak att vara det. Speciellt de kristna. Lika rädda som de på ett flyktingboende var, för den Syriska flykting som ska ha sagt "Jag ska skära halsen av dig" "Jag har flytt kriget för att slippa sådant här" ska en gråtande flykting ha sagt. Många stannar kvar. Frivilligt eller ofrivilligt.

  Ebba Busch Thor verkar äkta och engagerad. Och mycket, mycket rädd. Det är man, om man tror att NATO är en hållbar lösning. Känslan bör inte vara vägledande i politik. Men det är den! Sådana politiker bör vi inte rösta fram? Men nu så är vi som vi är. Vi är de flesta av oss känslovarelser. Och inte vill vi väl bli, som dem som sitter och drar upp riktlinjer för politiken, åt våra politiker i slutna rum. Inte minst för EU. De är ju helt känslokalla. Nej vi måste lära oss av egna erfarenheter, hur svåra de än är. Det kallar jag evolution.

  Håller med Päivi. Löfven behandlade Alliansens partiledare korrekt. Men jag anser till skillnad från Päivi, att det var bra att Sjöstedt pressade regeringen. De velar om vägen framåt. Han borde dock ha avstått från, att stå och gläfsa ilsket med Åkesson. Vi vet vad Sjöstedt tycker. Det är bara tröttsamt. V verkar ha väldigt svårt för att förstå att det finns livrädda flyktingar.

  Samt de håller för öronen när kvinnor och homosexuella larmar i förorten. De stöttar alltså inte de reformerande krafterna, som de som feminister borde göra.

  Människor har flytt hit, för att de bland annat är rädda för att bli halshuggna. Vi har byggt upp våra samhällen. Det har tagit lång tid. Demokrati är svårt att bygga. (Enligt mitt sätt omöjligt) och demokrati är lätt att rasera.

  Vi kan utan att för den skull vara rasistiska säga. Välkomna hem! Men vill ni skära halsen av oss andra, eller bygga upp ett kalifat, så är ni inte välkomna. Vi vill försöka skilja politik från religion. Och det klarar inte KD. De är alltså en del av problemen och inte lösningen.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 25. Ser med intresse framemot att ränteavdraget för bostadsrätter avskaffas. Frågan är hur MP-s kärnväljare boende på Södermalm och i vissa utvalda närförorter ställer sig inför den frågan.
  Dessa MP-s kärnväljare som sitter i sina överbelånade bostadsrätter i etniskt rensade bostadsområden kommer att få något att fundera över.

  SvaraRadera
 26. Spelar det någon roll vad politikerna säger när verkligheten bankar på dörren?

  9300 registrerade asylansökningar de senaste sju dagarna. Ett halvt Nyköping eller två Vingåker på en vecka. Blir groteska siffror om detta fortsätter, månader, år, tio år. Hur ska vi klara detta?

  Någon som känner till ett liknande experiment i ett land med hög välfärd som har klarat denna nivå flyktingar per capita? Så vi har något att utgå ifrån?

  Ska vi inte lyssna på Hans Rosling och övergå till att hjälpa betydligt fler på plats som han sa på pk-klubben?

  SvaraRadera

 27. Unga, omogna, kvinnliga politiker som utnyttjar sitt genus för att beskylla äldre, mogna män för att flina åt dem: är det, eller är det inte härskarteknik?

  Jag skulle vilja vända på det: hur är det möjligt att ta Ebba BT på allvar? Sverige lär ska ha de yngsta toppolitikerna i världen. Något har gått snett när Olof Johansson, Bengt Westerberg och Göran Hägglund går hårt år "de egna". Vår ungdomskult driver landet i fördärvet.

  SvaraRadera
 28. Två Birgers kommentarer från igår;
  1.
  "Nu är det dags att ladda för partiledardebatten i teve,
  den kanske viktigaste på många, många år - för nu är det mer allvar än på mycket länge.
  Och det är, märkligt nog, första gången sedan jag slutade, som jag önskar att jag hade varit med."

  2.
  "För övrigt var partiledardebatten en trist historia."

  "....mer allvar än på mycket länge."
  Utsikter till insikter verkar saknas.
  Aran

  SvaraRadera
 29. Ser man på!
  Nu får svenskarna höra sanningen också!
  Nu är det ingen liten uppoffring längre.
  Ingen liten utmaning.
  Ingen lönsamhet.
  Ingen berikning.

  "Löfven: Enorm uppgift väntar Sverige"

  Nu ska vi lita på Löfven.Nu fattar kapten rodret och slutar ljuga.

  http://www.svd.se/lofven-enorm-uppgift-vantar-sverige

  SvaraRadera
 30. "Unga, omogna, kvinnliga politiker som utnyttjar sitt genus för att beskylla äldre, mogna män för att flina åt dem: är det, eller är det inte härskarteknik?"

  Ja det är bara kärringstamp sånt eller hur?
  Fridolin är en pojkspoling och trots allt inte kvinna.Dessutom är han inte borgerlig.
  De enda som förstår att käbbla med rätt perspektiv är vita medelålders cis-män som kör SUV och röstar på S,V eller MP.
  Dom andra är unga, omogna, kvinnliga, rasistiska och fascistiska.Det vet alla.
  Vad tar ni för droger där på vänstersidan?
  Jag vill också ha!

  SvaraRadera
 31. Anonym, Jo vi bör lyssna till Hans Rosling i detta fall. Många diskuterar på nätet och i media, vad sa han egentligen? Många hittar på vad de själva vill att han sa. Det är inte att lyssna.

  Men han själv är mycket tydlig. Han sa att det behövs mycket mer hjälp i närområden, samt i fortfarande krigsfria zoner (på plats). Han har t.om. sagt att flyktingsmugglare är "hjältar" i förhållande till politikerna. Det är ju helt galet, att de prioriterat helt tvärtom, med att skära ner på biståndet till förmån för flyktingmottagande. Det därför att det är förenligt med regler. Är inte vissa regler till för att brytas?
  Vi behöver göra både och. Det säger Rosling.

  Naturligtvis kommer människor att fortsätta att komma, även om vi vänder på det hela. Dessa kan vi önska välkomna hit, inte hem som Ebba B T sa. Tänk att få höra välkommen hem, då man flytt. Kanske har man dessutom mist nära och kära på vägen. Eller så är de kvar. Sedan får de höra att vi har tillfälliga uppehållstillstånd. Och att det gäller att hitta ett arbete fort. Fast de som de behöver mest akut, kanske är en psykolog. Vilket vi har stor brist på... Ett snabbspår så att utbildade flyktingar kan bidra för dem på flykt vore bra. För vi har "svenskar" som väntar förgäves på hjälp.

  Vi kan även höja antalet kvotflyktingar, som biståndsorganisationer som kan och har erfarenhet bör välja ut. Inte ett visst antal 4000? som SD säger. Och har fått kritik för, av sverigedemokrater som ogillar flyktingmottagande. Vi vet inte hur många de blir. Vare sig de som bankar på dörren, eller är kvotflyktingar.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 32. En annan sak man kan göra är att kräva ansvar av det land som startat krig i Afghanistan, Irak, Libyen och finansierat Al Nusra/Al Qaeda i Syrien och nazister i Ukraina. Det hade varit långt mindre flyktingkris om dessa krig inte startats och världsläget hade inte heller krävs upprustning.

  SvaraRadera
 33. aa, precis!

  Lisbeth

  SvaraRadera
 34. Lisbeth
  Du vill att vi ska göra som Rosling och SD föreslår utan att göra på det sätt som SD föreslår?
  Utan mer som Rosling föreslår?
  Vi ska skära ner antalet flyktingar och ta emot fler kvotflyktingar och då ligger det ungefär på vad SD föreslår eller?
  Förstår jag det rätt så är du inte för någon integration?I varje fall inte genom någon arbetslinje.Jag är inte helt säker på att integrationen blir bättre med psykolog-hjälp vare sig man får permanent eller temporärt uppehållstillstånd.Inte ens om vi höjer biståndet och skatterna.

  SvaraRadera
 35. Fridolin skulle fixa skolan på hundra dagar. Nu har det snart gått fyrahundra dagar. Om jag förstått saken rätt så är skolan inte fixad ännu. Ska man inte kunna lita på vad politiker säger?

  //DD

  SvaraRadera
 36. 12:13:00 em
  Nä skolan är inte fixad.Men det är ju inte jobben och bostäderna heller.Invandringen/flyktingarna är bara "nästan" fixat om vi gör det tillsammans och DÖ är borta och dött.

  Svaret är att man inte är klok någonstans i huvudet om man litar på politiker!

  SvaraRadera
 37. Thorsten Schüttemån okt. 12, 12:29:00 em

  Det finns ganska många f d folkpartiser, frisinnade och vänsterliberala, som numera känner sig mera hemma inom MP och har vänner kvar inom FP. Att Jan Björklund då vill kicka MP ur regeringen som villkor för ett samarbete är ju bara dumt, f.d. folkpartister inom MPs pragmatiska flygel och överlevande vänsterliberaler inom FP borde ju fungera som brohuvuden och katalysatorer för ett samarbete. Onekligen vore detta enklare med Birgitta Olsson som FP ordförande.

  SvaraRadera
 38. Anonym, 12:11:00 Jag vill det jag skrev!!! Att vi bör lyssna till Rosling i detta. Och det är ett hopkok av vad de olika partierna vill. Är så trött på deras dueller. Människor dör och de duellerar, Vi också! Fast sanningen finns någonstans mitt i mellan. Vi är för identifierade med höger, vänster, grönt, rosa. Vi sitter fast i våra stuprör.

  Håller delvis med Fred Lane. Vi får de politiker vi förtjänar. Fast vi tar konsekvenser kollektivt också. Inte bara individuellt. Alla dras med. Det tycker en del är orättvist... Som om evolutionen är orättvis. Men å andra sidan. Vi kan vara glada, att några vågar ställa upp som politiker. De väljer att vara offentliga inte anonyma. Det är lättare att stå utanför och tycka, betydligt svårare för politikerna. Men de har valt att ta på sig denna roll och det förpliktigar. Men vi som har en annan roll, står "utanför" har också förpliktelser. Människan har en uppgift.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 39. Thorsten Schütte menar att något slags kompisregering är att rekommendera.
  På vilket sätt skiljer sig din kompis-regering från den sittande eller,för den delen, från den förra?
  När löner och pensioner kommer på tal är inte förbrödringen långt borta.Handslag och ryggdunk och allmänt ryggkliande.
  Det är bara när något måste göras som man inte är kompisar i nuet.Har man tur åker ju "nånannan" på det..

  SvaraRadera
 40. Lisbeth
  Jaha då förstår jag precis hur du menade.Tror jag.

  SvaraRadera
 41. ”kräva ansvar av det land som startat krig”

  Kan vi inte börja med att ta ansvar för det svenska folket, tillämpa försiktighetsprincipen? Det är så mycket nu som kan gå oerhört fel, inte minst att vi får in terorrister. Vi kan gnälla på Jänkarna, Ryssarna och andra EU länder men det hjälper inte ett dyft. Ingen kommer ta efter det svenska exemplet och vi är ensamma om så hög invandring per capita i västvärlden.

  När man tittar på den där gamla youtubefilmen med den avhoppade KGB-översten, hur de med nyckelpersoner i media destabiliserar ett land, detta börja bli skrämmande likt. Vems agenda är detta, jag vet inte.

  SvaraRadera
 42. 11:37:00 fm
  Stefan Löfven tappar i allt i alla mätningar.Därför har han inget ansikte kvar att tappa och kan erkänna stegvis hur sanningen ser ut.Han vet om att det inte blir någon plats i något säkerhetsråd.Han vet om att den humanitära stormaktens tid är förbi.Precis som DÖ:s.Han vet om att han snart måste spräcka sin regering och att hans egen tid är räknad.Hade det bara funnits något alternativ så hade mästerförhandlaren suttit i soptunnan och förhandlat.
  Nu gör det inte det.Så man kör så det ryker rätt in i kaklet.
  Då gäller korten på bordet utan reklambyråernas inblandning eftersom det inte finns något i ärmen.I varje fall tills svenska folket hämtat sig från chocken och kräver nyval or else..

  SvaraRadera
 43. ...och kacklandet fortsätter
  ...jag tror jag skaffar några hönor och nån tupp istället.
  Då blir det iaf några frukostägg.
  Ann

  SvaraRadera
 44. Ni som gnäller på politiker, varför blir ni inte själv politiker och gör något åt det? Har ni ens försökt? Eller är det lättare att sitta och gnälla i kommentarsfält??
  Undrar en annan avdankad

  SvaraRadera
 45. Anonym 11:37:00 - vad är det för motsättning i att anse att det varit bra för Sverige med invandringen under år som varit och nu när de stora mängderna kommer så snabbt konstatera att det blir besvärligt och utmanande??? Det är väl ingen som sagt att mer än tusen flyktingar per dag skulle vara någon lätt uppgift??? Din logik haltar!

  SvaraRadera
 46. 01:23:00
  " Din logik haltar!"
  Du tillhör dom där som inte förstod att det skulle komma fler?
  Och att dom till slut skulle bli så många att vi måste säga ordet volymer igen?
  Du tror dessutom att invandringen de senaste åren på allt högre volymer varit lönsam tills ungefär nu fast du enkelt kan kolla sanningen med SCB.
  " Din logik haltar!"
  Om min logik haltar så finns inte din överhuvudtaget.Och det är därför det ser ut som det gör!

  SvaraRadera
 47. Poängen med att ha debatter om frågor som invandring och "jobben!" är ganska oklar. Ungefär som att anordna debatter med tongivande politiker om systembolaget. Vad kommer ut av sådant annat än uråldrig "plakat-politik" & låsningar från bronsåldern? Ett konkret besked gavs tydligen: "folkvandringarna" ska försörjas med praktikplatser i skogen. Om det hördes en "trumvirvel" efter detta besked(?) vet jag inte, men det är nästan så man kan tro det..?

  SvaraRadera
 48. Ann
  du ska nog inte underskatta det där med att skaffa en tupp.
  Hen finns det många av.

  En Ann

  SvaraRadera
 49. mån okt. 12, 01:47:00 em
  några skulle jobba i jordbruket också med något.Och det kom ingen trumvirvel utan bara en tomhet som bekräftade tomheten.

  SvaraRadera
 50. mån okt. 12, 01:20:00 em
  Va?
  Får du inte vara med och representera mera?
  Bort-X:ad?

  SvaraRadera
 51. "Resa cirkus-tält", kan det inte vara ett alternativ till skogen för de inkommande? Jag menar bara, att alla kanske inte tycker om skogar? Vissa gillar skogar & andra cirkustält? Och (s) kan få något ytterligare att säga än bara skogen? Eftersom man ju envisas med att säga saker..?

  SvaraRadera
 52. 12:54:00 skrev "Kan vi inte börja med att ta ansvar för det svenska folket, tillämpa försiktighetsprincipen? Det är så mycket nu som kan gå oerhört fel, inte minst att vi får in terorrister. Vi kan gnälla på Jänkarna, Ryssarna och andra EU länder men det hjälper inte ett dyft."


  Jag menar kräva direkt ansvar av USA att dels ta in flyktingar och också finansiera flyktingläger i närheten av de länder de flyr från eftersom dessa flyktingar är ett direkt resultat av amerikanska krig.

  Kan vi sluta vara såna knähundar?

  SvaraRadera
 53. Hur hamnade vi där vi hamnade? Oavsett om man är vänster eller höger bör man lyssna på Tinos två timmar långa analys. Det intressantaste på månader. http://radio.bubb.la/intervju-med-tino-sanandaji/

  SvaraRadera
 54. Åkesson har det i varje fall lätt som en plätt.
  Han kan luta sig tillbaka när hönsen kacklar loss och gnabbas om nån gammal upplevd oförrätt.Tryggt kan han invänta volymerna som spränger gränsen om någon vecka eller två.
  Eller om Merkel hinner få på tafsen i domstolen innan dess? Nere i Munchen är man inte riktigt lika glada i Merkel som Stefan Löfven.
  Han har det bra Jimmie Åkesson när han står där och väntar.

  SvaraRadera
 55. Det är som jag misstänkt hela tiden, G. Fridolin är en lyckosökare och oppurtunist. En självfixerad psykopatisk personlighet.

  SvaraRadera
 56. Sommarkavajen kanske snart "fladdrat färdigt"?
  på senare tid tycks "tyget" allt mera slitet..

  SvaraRadera
 57. 02:20:00
  Tar vi emot lika många som Tyskland per capita så har vi inget problem. Jag kan inte ens skriva här hur mycket mer vi tar emot än tyskland i procent för då skulle inlägget bli raderat. Vi är i en egen liga per capita.

  Helt lönlöst att lägga energin på USA. När samtliga partier i riksdagen var lyriska till arabiska-våren utom kanske SD. Nu har vi facit.

  SvaraRadera
 58. 02:24:00 "Hur hamnade vi där vi hamnade? Oavsett om man är vänster eller höger bör man lyssna på Tinos två timmar långa analys."

  Personligen tror jag det dags att lyssna på andra än nyliberala tankesmedjor finansierade av svensk näringsliv etc, och deras propagandister.

  SvaraRadera
 59. Men Olle då!!!
  Fridolin är i varje fall en djävel på att stå bredvid och nicka klokt när Stefan säger något.Som gammal ornitolog kan jag meddela att imitationen av en grönhuvad hackspett är på ..Han har dessutom blivit duktigare på det sen han släppte kolbiten.Och ändå kn ingen släppa en kolbit som Gustav Fridolin!
  Men han är ju kille så simultankapaciteten släpper han till Romson.Hon å andra sidan verkar vara satt på isolering sen den där lilla Auswitch-incidenten med efterföljande anti-ziganism.Men hon har nog mycket att stå i våran Åsa.

  Vad jag vill komma fram till är att det är bra att de är självfixerade.Tänk så mycket elände de hade ställt till med annars!!!

  SvaraRadera
 60. "Helt lönlöst att lägga energin på USA."
  ----------

  Till och med Europeiska kommissionensordförande Jean-Claude Juncker säger att EU bör sluta låta europeisk politik dikteras av washington.

  Och det är i så fall på tiden:

  "EU gör vad USA ber dem att göra"

  SvaraRadera
 61. Intressant hur en del som kommenterar fullständigt struntar i vädjan ovanför kommentarsrutan. Tycket verkligen alla som kommenterar att man tillför något i sakfrågorna? Varför kan vi inte hålla en hyfsad ton?
  Mia

  SvaraRadera
 62. Att Sverige och EU står inför en flyktingvåg orsakad av amerikanska krig är ett faktum och vad både EU och Sverige bör göra är att kräva ansvar från de som ständigt orsakar detta kaos, i stället för att agera flyktingläger och vara tvungna att hantera den humanitära katastrof dessa aggressioner orsakat.

  Att Sverige ska skrämmas att gå med i Nato har sin grund i att media spinner att ryssarna är aggressiva på grund av en folkomröstning på Krim där de flesta är ryskspråkiga och ryssarna haft en flottbas sedan 1700-talet. Och anledningen till att de i folkomröstningen ville ingå i ryssland, var att de blev rädda för de nazister som var stormtrupper i den cia-backade kupp där amerikanska hökar försökte skära av rysslands flottbas och gasexport.

  Vi har en bostadsbubbla för att vi låtit bostadsspekulation och andrahandsutryrningar blivit en folksport samtidigt som vi låter banker och finansspekulation styra politik istället för tvärtom.

  Att ha en politisk debatt som totalt undviker de grundläggande orsakerna till de problem vi står inför är helt otroligt.

  SvaraRadera
 63. Det är kul att läsa Birger och det fåtal som framträder med namn. Resten kan få vara.

  Fred Lane

  SvaraRadera
 64. Det var så mycket att läsa så jag glömde bort vad det hela egentligen handlade om.
  Men det blir nog bra till slut!

  SvaraRadera
 65. Konstigt med politisk debatt när den reduceras till underhållning i TV eller blir en rad på Twitter och Facebook.

  SvaraRadera
 66. @Kuckeliku
  Nej, vi vet. Trulpen, Birger, jag och du, Kuckeliku, och kanske fåtalet mer i denna tråd vet att tillväxtextremisterna dessvärre finns i de allra flesta led. De vill inte vakna för vetenskapliga argument såsom att Alla jordens människor verkligen INTE kan leva tillsammans på en yta lika stor som Gotland utan obehagliga konsekvenser De vill inte frigöra sig från dessa religiösa tillväxt-fantasier med ett stort: - KUCKELIKU, JAG HAR VAKNAT!
  Orden konservationism och liberalism är mångtydiga. Alla vet att vi tycker olika om nytt och gammalt av olika orsaker. Politik är åsikter och värderingar därför är partierna olika. Vetenskap är att vilja se sanningen och det finns endast en sanning.
  Att vi befinner oss i en Ekologisk apokalyps i vilken nu mer djurarter gått förlorade än på 65år än på 65 miljoner år tas aldrig upp i debatten, men ordet tillväxt upphöjs till avgudadyrkan och nedväxt av population och konsumtion till balans med naturen får människor att se förskrämda ut, fastän det borde vara precis tvärt om.

  Folk borde inte enbart notera faktum, men aktivt hjälpa mig med Vetenskapliga partiet och Valsamverkanspartiet, ja om det nu finns någon intelligens och vakenhet, Kuckeliku, speciellt om de kallar sig gröna! Allt annat måste ses som någon typ av djävulsdyrkan om man är logiskt och emotionellt medveten om vad man själv håller på med.

  På tal om att Sverige behöver ett nytt grönt parti:
  Peter Eriksson från Miljöpartiet skäller på Finland åt EU-oligarkerna

  Så återigen, snälla Birger, Trulpen och Kuckeliku, HJÄLP! Sverige och den gröna rörelsen behöver verkligen bättre ledarskap.

  Det viktigaste är inte att vara politiskt korrekt, men att tänka logiskt och långsiktigt och att vara emotionellt korrekt!

  Med vänlig hälsning
  Martin Gustavsson
  Partiledare
  Vetenskapliga partiet

  SvaraRadera
 67. Capitalism Vs. The Climate

  Tillgång och efterfrågan, en naturresurs som sinar eller djurart som håller på att bli utrotad får ett högre marknadsvärde och blir därmed mer attraktiv produkt, ger större vinst och driver då på ytterligare exploatiering och utrotning.

  Därför måste man släppa marknadskrafterna fria om man vill utrota alla djur och göra slut på alla naturresurser!

  Med vänlig hälsning
  John Doe
  Partiledare
  Marknadsliberala partiet

  SvaraRadera
 68. Varför undviker SVT att ta upp våldet i samhället en gryningsräd har tre män gripits misstänkta för mordförsök De slängde en skarp handgranat på polisbuss
  Det borde självklart vara en lämplig fråga för en partiledare debatt.Det var bara tur att inte någon polisman skadades då de hade ett ska förstärkt fordon.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.