fredag 4 september 2015

Nyhetspanelen om Nato, flyktingvågen och rotande i privatliv

Det hettade väl till lite idag när vi - Tove Lifvendahl, Ursula Berge och jag - pratade om Nato inte minst.

http://www.svt.se/gomorron-sverige/paneler/det-ar-inte-siffror-som-flyr-det-ar-manniskor


49 kommentarer:

 1. Bra jobbat Birger!

  Helsjukt att natomedlemskapet smygs in för varje månad, och det går inte att kritisera Högern så mycket, detta mygel förs ju framför allt av vänsterblocket själva! Helt otroligt!
  Palme måste ju vrida sig i sin grav om han hade sett vad tokarna Löfven, Wallström och Hultqvist idag håller på med.

  SvaraRadera
 2. Flyktingvågen till Sverige kommer att göra att vi får välja mellan fortsatt massinvandring eller avskaffandet av det svenska välfärdssamhället.
  Båda sakerna går inte att kombinera.
  Jag har en känsla av att liberaler och socialister lever i helvita isolat, som exempelvis Sösdermalm Sthlm innerstad. Dessa godhjärtade personer ser inte vad deras politik innebär för de påfrestningar de tvingar på andra mindre bemedlade svenskar.
  Det finns redan idag 55 så kallade utanförskapsområden, räcker inte det och blir över?

  SvaraRadera
 3. Det Birger tar upp om att smyga in förändringar, denna gång formuleringar i lagtext är hur den nyliberala enda vägens politik genomförs i praktiken.

  Steg för steg förändras i bakgrunden saker människor i landet inte har en aning om, något som pågått i årtionden.

  Det är detta smygande som möjliggör att man (som i Skåne genom Alliansen+Mp som styrde Regionen i 8 år fram 2014) idag kan ha en viss typ av privatläkare sittandes på livstidskontrakt, som man dessutom kan låta gå vidare till annan privatläkare villig att ta över verksamheten när man valt att pensionera sig eller göra annat. Kostnadsdrivande som tusan.

  Men det går inte att bryta livstidskontrakten utan att också riskera att få betala stora skadestånd, som måste tas från ett begränsat skatteunderlag, då staten avhänt sig det övergripande ansvaret för regioners ekonomier, genom regelverk att regioner skall balansera underskott efter 3 år, helt oavsett hur konjunkturen ser ut.

  Människor har ingen susning om vad som pågår och de politiker som vet vad som pågår och vill förändra får sitt budskap filtrerat genom det som kallas "nyhetsvärdering".

  Slående att SVT-representanten omedelbart drar till med "det låter som en konspiration" direkt efter att Birger upplyser om vad som sker i HANDLING men utan invånarnas inblick och eventuella medgivande. Konspirationskortet används flitigt när det nyliberala maskineriet avslöjas, för att få människor att tvivla på budbäraren.

  SvaraRadera
 4. Om det är sant som framkommit i alternativa medier,att fadern till den treåriga pojken som drunknade ville komma till Sverige för att få gratis tandvård, så är det fruktansvärt hur etablerade medier exploaterar en flyktingkatastrof.

  SvaraRadera
 5. Vad är det Anonym 02:17:00 vill ha sagt? Att om ryktet som Anonym 02:17:00 gärna sprider vidare är sant, så pågår ingen flyktingkatastrof där barn dör?

  SvaraRadera
 6. Var det en flykting i vanlig mening? Var det inte så att familjen hade kommit till Turkiet, undan terrorn i Syrien? Men att pappan ville vidare till Sverige för att där få gratis tandvård? Eller ljuger alternativa medier? Oavsett vilket, så är det fasansfullt, det som hänt.

  SvaraRadera
 7. äntligen vågar någon - dvs birger schlaug - säga ifrån! - jag å min sida har mer än en gång - på egen blogg - uttryckt det sålunda: 'hela det svenska folket har blivit överkört vad gäller EU - liksom - f ö - även vad gäller NATO'... - är denna min kommentar något som av bloggaren birger schlaug kommer att betecknas såsom ovälkommet? - är det jag just skrivit här att beteckna såsom ett personligt angrepp av något slag?- eller såsom någon form av kränkning? - noch zu sehen...

  SvaraRadera
 8. "Eller ljuger alternativa medier?"

  Varför sprida rykten och dessutom försöka förringa de pågående flyktingkatastrofen med hjälp av ryktet?

  SvaraRadera
 9. Redan börjar främlingsfientliga personer ljuga ihop om flyktingarna.

  > Familjen flydde kriget i Syrien= SANT
  > Pappan flydde för att få gratis tandvård i Sverige = FALSKT

  Pappan hade haft kontakt med anhöriga i Kanada som AV EGEN FICKA finaniserade mycket av problemen familjen hade - bla tandproblem, men bla kunde anhöriga i Kanada inte skicka tillräckligt med pengar pga gräns hos banken som gick till Syrien, OM familjen kunde ta sig till Europa skulle dem dock kunna fixa detta enklare.

  Att pappan egoistiska hade flytt för implantat i Sverige är således är gräslig lögn.

  SvaraRadera
 10. Vi kommer att gå med i NATO,det är bara en tidsfråga. Vi har avvecklat både det militära och civila försvaret.
  I händelse av allvarlig kris kollapsar vårat "just in time" samhälle inom några få dagar.
  Politikerna vet givetvis detta och kommer att driva oss mot NATO för att någon ska kunna göra någonting om det blir problem.

  SvaraRadera
 11. Min tanke i en tanke sa..
  Naturligvis.Fredrik hade en tanke bakom det han gjorde.
  X-moderat

  SvaraRadera
 12. Den här aktuella familjen hade redan beviljats asyl i Turkiet. Varför skulle dom absolut till Sverige som skiljer sig både kulturellt och språkligt från deras härkomst?

  Stora kanaler som BBC och SKY har rapporterat om dessa lyxflyktingar.

  SvaraRadera
 13. Varför vill Anonym 04:21:00 em få en flyktingkatastrof där människor _dör_ till att handla om "lyxflyktingar" till Sverige?

  SvaraRadera
 14. fre sep. 04, 04:21:00 em

  Vilket skitsnack, de hade inte alls fått något "asyl" i Turkiet.
  Lyxflyktingar? Du tror alltså att folk som flyr från helvetet i Syrien flyr för nöjes skull?
  Så bekvämt att sitta en fredag att häva ur sig nonsens i trygga Sverige, hade nog gjort gott för vissa att åka ner till Syrien och leva som flykting.

  SvaraRadera
 15. En gång till: Anonym sa...
  Innan vi förtärs av skuldkänslor inför dagens folkförflyttning, borde vi inse och ställa krav på världens ledare - svenskar inräknade - med deras destruktiva tankemönster och handlingar. Varken jag, mina grannar eller andra jag träffar är några rasister som vill ha krig, vi skapar inga krig. Däremot talar vi om länders ledare som genom sina tankemönster och handlingar spelar ut människor mot varandra, för att i nästa stund prata om att vi måste "öppna våra hjärtan" och ta vårt ansvar.

  Det är märkligt att så många av världens ledare låter sig görs till offer för den negativa kraft som kallas, Lucifer. Augustinus, Hieronymus, Hitler och allsköns världspåvar var och är offer de också. Alla kan falla offer för denna energi, det gäller att hålla fast vid högre värden. Tänk efter: Vad är det du blivit/blir påtvingad?

  "Så kallade auktoriteter" har inte monopol sanning och visdom, de är inte överlägsna dig och mig. Makten är en illusion som löses upp när tillräckligt många människor enas - håller samman - och fredligt, men bestämt, säger Nej! -Detta är inte rätt och vi lyder inte!

  Christer

  SvaraRadera
 16. Anonym, Ursäkta men "trygga Sverige" tror du alla upplever att de är trygga i Sverige? Även de "osynliga" ja det finns sådana. Men få bryr sig. Missbrukare, sjuka osv. Tack till regeringen som tänker ta bort stupstocken! Det hoppas jag personligen att alla "de goda" instämmer i.
  Om man inte kan uppbåda denna tacksamhet för svenskar så gör det åtminstone för flyktingarnas skull.
  Några lyxflyktingar finns det knappast, snarast en hierarki även bland dem. En del har råd att försöka fly, andra lyckas få ihop pengar med hjälp av släkt och vänner. En del de flesta blir kvar.
  Frågan är väl var är det bäst att dö? I botten på en flyktingbåt nära vattnet. Kvar i hemlandet eller sittandes med flytväst trångt i en båt. Det finns grader i helvetet. Så även i det "trygga Sverige". Det finns grader av godhet också...Allt som synes gott är inte nödvändigtvis gott. Samma sak med det som synes ont. Samt gott kan bli till ont och tvärtom. Eller hur Schlaug?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 17. Christer, Precis!

  Lisbeth

  SvaraRadera
 18. Lisbeth

  Ja "trygga Sverige", nog förstånd har du väl att förstå att Syrien inte kan jämföras med Sverige?

  SvaraRadera
 19. Vi bör försöka sätta oss in i tanken om vi själva skulle behöva fly. Hur vill vi då ha det? Så säger många. Ja men gör det då! Var och en. Om jag behöver fly här och nu kommer jag att kunna betala flyktingsmugglarna så pass mycket, att jag får mig tilldelad en flytväst och får sitta visserligen trångt, men ändå så tryggt det nu går. Heller får jag sitta trångt under däck utan någon större chans att överleva. Eller blir jag av en eller anledning kvar frivilligt eller ofrivilligt.
  Godhet är något som prövas. Skenhelighet mycket sådan kommer att avslöjas. Rättvist och bra! "Gud" är god.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 20. Bra Birger!

  Lisbeth

  SvaraRadera
 21. Isis ryckte ut pappans tänder.
  Pappan tog sig till Turkiet där han fick fristad och jobbar som frisör.
  Enligt systern kom pappans far på att han skulle ta sig till sverige där tandvård är gratis, då de inte kunde skicka över tillräckligt stora summor till turkiet av någon anledning.

  Detta sammanfattar kanadensik media

  SvaraRadera
 22. Anonym 05:30:00
  Jag tycker att det är bra att alternativa media eller vad vi ska kalla dom avslöjar det pappersmedia mörkar.Det är mycket som försvinner i redaktionernas nyhetsfilter.En tidning i dag köper nyheter på bulk från TT som man granskar enligt agendan.Egna fotografer har man inga.Sen finns det skribenter typ krönikörer och kultur-nissar som tycker en massa.
  Självklart försvarar "journalisterna" sina jobb nu med näbbar och klor.Men,annars till vardags,när man inte behöver vara så fin så duger det att jaga uppslag,Twitter som rasar,klick och citat på sociala media.När man inte avslöjar någon och får det att verka som någon världsnyhet.Det finns alla sorter på nätet.Men journalisterna är inte dom som är dom.När det passar är nätet journalistens bäste vän.Att det hängs ut till höger och vänster är en annan sak.Men inte heller där går journalisterna runt med gloria.

  Oswaldo Ardiles som nätat

  SvaraRadera
 23. Birgers inlägg i Nato-frågan, där i Nyhetspanelen, var en fullträff. Stort tack!

  De små, små stegens tyranni", brukar det heta, när en regim avser att nå sitt mål genom gradvisa förflyttningar av politiken. Detta så vi inte ska märka vart de leder oss, förrän det är försent att backa.
  Är det en dum gissning, att sossarnas och alliansens innersta kretsar redan tidigt var inställda på att Sverige skulle in i Nato?

  Genom att ta ett första steg i den riktningen får de en orsak att ta ett steg till. Nu kan de hävda att steg 1 bara innebär skyldigheter mot Nato, och just inga rättigheter. Rättigheterna får vi om vi blir med på riktigt, dvs steg 2.

  Skulle USA sedan komma i konflikt med något land, så kan Sverige bringas ställa upp i krig på amerikansk sida. Därför viktigt, att alla Nato-motståndare stöttar appellen mot värdlandsavtalet (hemsida Nej till Nato).

  Gt

  SvaraRadera
 24. rudolf med AA-mulenfre sep. 04, 07:01:00 em

  De små djävlarnas steg kräver ett kraftfullt NEJ nu. Så fort det uppdagas att det smygs in förändringar utan förankring hos medborgarna.
  Det körs för mycket på autopilot och ursäkten "det enda logiska steget efter de steg vi smugit fram med tills nu". Det finns inget enda logiska steget, utan det finns flera otroliga mängder logiska steg. Man kan till och med gå tillbaka i den logiska kedjan och börja från en rimligare utgångsposition. Däremot förstår jag att ideologerna vill påskina att den enda vägen existerar. Koketterier i Stockholms innerstad och på klubbmöten i tankegrottor.

  SvaraRadera
 25. Anonym 01:48. Det är ju tvärt om! Kulturvänstern bosätter sig gärna i s.k. utanförskapsområden, där de lätt integreras med olika kulturer.

  SvaraRadera
 26. Har man funnit flyktingvågens ansvariga?
  http://cornucopia.cornubot.se/2015/09/bulgarien-storsta-leverantoren-av.html

  Kina, Ryssland, USA och de andra.

  Det gäller att öppna hjärtan, när ammunitionsförsäljarna tömt magasinen i andras lungor.
  En död pojke på en strand, men hycklande journalister glömmer hur många döda pojkar och flickor som splittrades av Apache-salvor i Afghanistan och i Irak 2003-.

  Låt mig gissa. I flyktingströmmen ingår en och annan luttrad krigare. Någonstans i Sverige existerar ett vapen- och ammunitionslager som är designerad för dessa krigare när tiden kommer. Möjligen är dessa krigare utbildade av amerikanska eller ryska specialstyrkor. NATO comes home to roost, som karmikern utbrast när han tappade Humpty Dumpty

  SvaraRadera
 27. 07:16:00 em
  Lyssna på detta, avhoppad KGB agent
  https://www.youtube.com/watch?v=fCgDcgkWYSg
  https://www.youtube.com/watch?v=Cnf0I2dQ0i0

  Ryssarna har svensk media i sin hand, sedan förr.
  Det han förutspår har hänt.

  SvaraRadera
 28. "Jeppe Stuk" som twittrade Niklas Orrenius för att få Julia Caesars riktiga namn för "ett riktigt hembesök" polisanmäls.Expressens Karin Olsson och Thomas Mattsson tycker frågan är polisiär och ser inga problem med publiceringen.
  Frågan är nu när "Jeppe Stuk":s riktiga namn hängs ut.Karin Olssons och Thomas Mattssons
  hemadresser kommer väl också.Vem får första riktiga hembesöket?
  Tack Expressen! Det gjorde ni bra.Svensk demokrati mår bra av det!
  mvh
  Extremisten

  SvaraRadera
 29. Och vad i h-e har detta med inlägget att göra? Håll er till Avpixlat där ni kan hålla på.

  SvaraRadera
 30. Anonym 10:10:00
  om du scrollar bland kommentarerna och läser framgår sammanhanget.Läser du dessutom innantill så ser du sarkasmen.Funkade det för mig borde det kunna funka för dig!
  Men det känns väl bättre att svära än att anstränga sig?
  Så håll dig till Avpixlat där du hör hemma!
  /Betty Boop/

  SvaraRadera
 31. Den "känslostormande" & synkroniserade kampanj (ja kampanj) som drivits av stora medier i landet blågul de senaste dagarna borde oroa VÄNSTERVÄLJARNA. Man valde att spela på "känslo-strängen" rejält. "Smöret" på mackan breddes på ordentligt. Det fanns nog baktankar om att detta skulle "ändra spelplanen" politiskt, tror jag. Men eftersom man inte förklarar hur "all hjälpsamhet" ska bekostas, eller hur boenden & försörjning ska ordnas, så kan "genierna" bakom dessa kampanjer mycket väl ha åstadkommit det som visade sig vara felaktigt förut: ett (sd) som leder opinions-mätningarna. Förståelsen för hur småfolks-väljarna numera reagerar på nyheter med bilder från ett "KAOS" (som sägs närma sig) saknas. Media-vänstern är "proppmätt" dvs oförmögen att fatta intelligenta beslut om vad som gynnar den politiskt & vad som inte gör det..

  SvaraRadera
 32. Mathias Andersson
  23 min ·
  Vi är på gång! Frågan är vad vi är på väg mot: Ny skuldtillväxt genom fortsatta krig med fortsatt växande flyktingmottagande så att privatskuldsättningen kan öka och giva bankerna större ränteintäkter, eller mot en värld utan krig och storbanker.

  Jag heter Roland Lidén och har svårt att förstå texten ovan.

  Men kanske Elisabeth eller Marknadsdemokratisk Agenda eller
  Birger som gillade han med hjärtat som klappade för flyktingar
  som sedan tog avstånd ifrån hjärtat för att inte stöta bort SD
  som inte begriper men som har naturliga instinkter men som inte
  är någon bra lösning. Ovanför dem härskar makter som inser att de
  lever på att inte är vara några lösningar. Så ser världen ut!!!

  SvaraRadera
 33. "Skulle USA sedan komma i konflikt med något land, så kan Sverige bringas ställa upp i krig på amerikansk sida. Därför viktigt, att alla Nato-motståndare stöttar appellen mot värdlandsavtalet (hemsida Nej till Nato). "

  Hvilken rolle spiller det om Sverige er NATO-medlem, om etniske svensker skal utryddes som folk?

  Dessuten får ikke totalitære land bli NATO-medlemmer, så Stasi-Sverige kan ikke bli medlem.

  SvaraRadera
 34. Det sjukaste av allt är att det är den före detta USA-hatande main stream media som driver på om NATO-medlemskap tillsammans med Israel-älskarna i Folkpartiet. Vänstern går idag USA/Israels ärenden. Det började med Göran Persson.

  SvaraRadera
 35. Roland du låter lite hård men har rätt. Det finns givetvis en plan bakom allt som sker. Annars finns en plan B. Fast jag tror att du har fel när du tror? att inte andra är medvetna om det. Ovanför härskar makten och de är inte politiker bl.a. Schlaug har skrivit om dem. Du har då själv varit med och kommenterat hur och varför EU skapades.

  "Varning för sönderfall" DN. Media skriver ibland viktiga och bra saker. Agendan kan vara dålig men vi har själva var och en tolkningsrätt. Artikeln pekar på särdrag som är parallella i artikeln fokuseras på flyktingvågen och eurokrisen. Varför kopplas inte särdrag ihop? Om man vill se på systemfel är det ett måste.

  Du skriver "Frågan är vad vi är på väg mot: Ny skuldtillväxt genom fortsatt växande flyktingmottagande så att privatsättningen kan öka och giva bankerna större ränteintäkter, eller mot en värld utan krig och storbanker"

  Ja inte är vi på väg mot en värld utan krig och storbanker...?

  Förmodligen är vi på väg mot en gemensam valuta euron. Fast det i Sverige inte låter så. En del politiker säger om man lyssnar inte nu utan längre fram. (Tvingande makt) I artikeln "För federalisten är allt okomplicerat. Lösningen heter finanspolitisk union"

  Tanken med unionen är ju inte att endast några ska vara med. Frågan om ett A och B lyft igen. Inga vill vara ett B lag. Så medlemmar i NATO krig och därefter gemensam valuta euron är att vänta? Flyktingkrisen tvingar fram det. Men just nu är alla emotionellt uppslukade av flyktingkrisen. En bild på en liten död pojke som säkert var tagen i ett gott syfte användes världen över. Fullständigt känslokaos. Makten behöver inte göra något. Bara dra i trådarna lite. Vi behöver en kropp säger man för att förstå. En kropp... nog förstår man att det finns fler än en. Jo men vi måste ha en bild. Jaha...

  "Det är enkelt att se fördelarna i en europeisk linje, men en sådan är svår att mejsla fram. Samtidigt hotar kriserna var och en för sig samtidigt och hotar att bryta samman EU. Följderna skulle kunna bli oöverskådliga och farliga" skriver man på DN.

  Ja men inte för dem du Roland skriver om. Ovan oss finns politikerna och ovan politikerna så härskar makten. Längst ner befinner de flesta sig. Vi gör minst skada men ändå skada genom att vara så emotionella i negativ mening.

  Flyktingkris, eurokris, klimatkris osv. Media fokuserar nästan helt på flyktingkrisen. Ett psykologiskt spel. Men det funkar att spela på känslor, för de flesta av oss är övervägande emotionella. Goda kallar en del det rakt av för. Men gott kan bli till ont och tvärtom. Roland Reinfeldt spelade på våra känslor. Medvetet eller omedvetet. Det vet bara han själv om ens det. Man kan inte klandra folk för att de har känslor.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 36. Det är inget systemfel att vi inte har så stor förmåga till systemtänkande. Vi har potential. Vi behöver träna medvetet på att inte endast svara ja så bra, eller nej så dåligt. Om vi ska kunna nå ett förståelsesamhälle behöver vi träna på det.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 37. Ny opinionsundersökning.S på Juholt-nivåer och SD framåt igen.
  Hur länge ska vi fortsätta tro det här är möjligt?

  Frågan?

  SvaraRadera
 38. Anonym, Flyktingströmmen fortsätter väl oavsett SD eller inte?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 39. Lisbeth skriver alltid jättebra. Med några kommatecken, som skulle underlätta läsningen och undvika missförstånd, skulle texterna bli ännu bättre.

  SvaraRadera
 40. Anonym, Ska skärpa mig. Missförstådd blir jag ofta. Skriver även ofta för långa inlägg.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 41. De Sverige styrande Myglarna, Mutkolvarna, Korruptionskräken smusslar i tystnad landet och befolkningen allt närm, are NATO, genom för NATOMEDLEMSKAP nödvändiga lagändringar.

  VAD är Sverige? En öppen DEMOKRATI eller en allt mer sluten DIKTATUR?
  D I K T A T U R!

  NORDKOREA dyker upp i tanken. Är det förebilden för de som, bakom vår rygg, för oss in i krigshetsarnas spjutspets NATO? Endast morallösa kräk till LANDSFÖRÄDARE har mage att agera så mot sitt land och folk!
  Till HAAGDOMSTOLEN med ohyran!!!

  SvaraRadera
 42. Anonym 11:38:00
  du skriver i affekt men ingen kan påstå att du håller dig till
  " Personliga angrepp på medkommentatorer undanbedes, liksom angrepp på folkgrupp eller andra kränkningar. Anonyma inlägg undanbedes. "

  SvaraRadera
 43. Flyktingströmmar till Europa och Nato-frågan hänger ihop. Läste idag en artikel i Aftonbladet av Fridolin. Bara att hålla med honom i flyktingfrågan men tråkigt att han inte kan tänka ett steg längre vad som orsakar flyktingströmmarna. Natos insats i Libyen ledde till totalt kaos. USA:s invasion i Irak har resulterat i framväxande IS och ett sönderslitet land. Den fiaskoartade USA och Nato-ledda invasionen i Afghanistan, efter 10 års Sovjetinvasion, har lett fram till ett sönderslitet samhälle med enorma flyktingströmmar och ett enormt mänskligt lidande. Som MP-medlem är jag oerhört besviken på partiledningens stöd till Afghanistankriget och närmandet till Nato. Sossarna följer den förra regerings små-steg-politik för att få in oss i Nato (kanske en plats i säkerhetsrådet hägrar) och MP-ledningen följer (s)-ledningen för att visa hur "regeringsdugliga" de är. Bedrövligt!

  SvaraRadera
 44. Anonym 11.38:

  Affekt? JO, men kanske lite "milt" uttryckt ... jag är inte arg, men heligt rosenrasande, ursvenskt förbannad på de oss styrande myglarna som tyst, bakom folkets rygg,manipulerar med, t.om. skriver om våra lagar för att passa krigshetsarnas spjutspets NATO - som ett tydligt exempel på deras totala folkförakt!

  SvaraRadera
 45. Anonym 2.52:

  Instämmer!!!

  SvaraRadera
 46. En man som för 20 år sedan beskrevs som ett problem av en enig debattpanel https://www.youtube.com/watch?v=gP3DwgzPQEE
  Vänligen orka 10 minuter in i inslaget för att få en bättre, alternativ bild av världsskeendena.
  Mycket av världens statsapparater är automatiserat. Men en sak är säker, där McCain sätter ner sin fot följer krig. "I saw a pale horse and with him followed death"

  SvaraRadera
 47. Jag gråter över min dumhet. Att jag går på mediemanipulationerna.
  Det är synd om pojken som dog i Medelhavet, man talar till mitt samvete, mina skuldkänslor. Spelar på känsloregistret.
  Men.

  Ingen pojke hade dött i Medelhavet om ingen hade finansierat och understött inbördeskrigen. Kallhamrade mördare och psykopater genomför storskaliga våldsmanövrer. Sedan instruerar man medierna att spela på dåligt samvete. Ett samvete som aldrig skulle triggats om kriget aldrig startat, för inga flyktingar skulle existera. Inga 12 miljoner. Jag upprepar det Inga 12 miljoner. Att ni inte skäms i etablissemanget.

  SvaraRadera
 48. Anonym 9.25:

  De helt och hållet skyldiga i sk. flyktingfrågan är: Israel - USA - England.

  SvaraRadera
 49. Missar aldrig dig och dina meddebattörer i Nyhetspanelen, bästa sammansättningen.
  Annars kan man faktiskt i dessa tider ställa sig lite frågande vilka medier som ligger närmast sanningen, när det gäller att följa med i vad som händer. Ofta vinklat eller undanhållande av viktig information. Kanske bäst att göra som denne: "Jag följer såväl proletären som avpixlat för att få hela bilden."

  https://www.youtube.com/watch?v=mUtmTMDyK4A

  Jag vet inte. Men visst var det lättare förr, när man valde t ex dagstidning efter innehåll, idag väljer man efter trovärdighet och det är lite svårare...

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.