fredag 18 september 2015

Bröderna Corbyn

Jeremy Corbyn har gått och blivit ledare för den brittiska socialdemokratin, och gjorde häromdagen debut som sådan i det brittiska underhuset, som i vanlig ordning bistod med pubertal skrännivå. 

Valet av Corbyn lär innebära att de svenska partikollegorna vill hålla armlängds avstånd. Lika kärvänlig som Göran Persson lät när han talade om Tony Blair lika avståndstagande lär den Löfvenska socialdemokratin vara gentemot Corbyn.

Intressant att Corbyn, likt Sanders i USA, går så bra.  Någon sorts liten motrörelse till den dominerande, nyliberalt anfrätta, politiken kan skymtas.

Jag anser förstås inte att man kommer till roten mot det onda genom vare sig deras politik eller ren marxism - det gör man bara genom en grön fredlig kulturrevolution - men man försöker i alla fall ansa lite i grenverket. Medan stammen ruttnar.

Ur ett grönt perspektiv ter sig även vänsterradikala som agerande part inom det paradigm vars värderingar och världsbild ställt till det mesta av den djävulskap som pågår.

Jeremy lär i alla fall inte dela uppfattning med sin bror, klimatskeptikern Piers Corbyn, vars namn figurerar bland självutnämnda klimatexperters - typ Lars Berns - förnekelseskrifter.

Jeremy och Piers Corbyn. Påminner mig om den gamla låten om två bröder i det amerikanska inbördeskriget, sydstatarna bar grå uniform, nordstatarna blå. Låten fanns på en LP, där Green, green grass of home var huvudnummer.


21 kommentarer:

 1. Jag som trodde vi var eniga om att det var högervindra nu?
  Stöveltrampet ekar i Europa och ett sprickande EU?
  Nationalistpartier nästan överallt som hotar att slänga in Europa i ni vet vad?
  Var det här om dagen och nu är det vänsterradikalt som gäller?

  SvaraRadera
 2. Sångaren Morrissey "varnar" Corbyn för att han kan bli mördad för sina ståndpunkter.
  http://www.rt.com/uk/315751-morrissey-corbyn-assassination-likely/

  SvaraRadera
 3. Corbyn, ja, det skulle inte förvåna mig alls eftersom han utmanar såväl nyliberala normer som de politiskt vedertagna klichéer som medfört att tankefigurerna håller sig inom allt smalare ramar.

  SvaraRadera
 4. Upproret mot det styrande etablissemanget tar sig olika former - Corbyn, Podemos, Syriza, eller Front National, SD, Jobbik. Allt beror på vem som kan bygga upp något som verkar tillräckligt starkt.

  Ty om någon har diskrediterat sig är det etablissemanget - arbetslöshet och ökande ojämlikhet sen 30 år tillbaka är allt dom har lyckats med. Mp hade kunnat bli alternativet i Sverige om det hade varit organisatoriskt mer kompetent. Eller V för den delen. Nu blev det inte så. Vilket man kanske kan beklaga.

  Här spekulerar George Monbiot om vad som behövs för att en oppositionell rörelse inte bara ska opponera utan också kunna göra något: http://www.monbiot.com/2015/09/16/the-same-hymn-sheet/

  Att märka är särskilt att "delta i riksdagsarbete" inte figurerar särskilt starkt i uppräkningen.

  SvaraRadera
 5. PS. Piers Corbyn var organisatör för husockupanter på 70-talet. Undrar vad det var som gick snett...

  SvaraRadera
 6. Var det någon som såg regeringens vänsterradikale fascist-expert Henrik Arnstad haverera fullständigt i tv-studion igår?
  En regering med såna experter får svårt att klara val.

  SvaraRadera
 7. Kul att Corbyn blev vald till ledare för Labour! Det är nästan att jag får lust att flytta till England. Fast jag vet att det kan ta tid med förändringar. De ska ju hålla EUval om något år.

  Ja, var ska man bo? Island har ju stängt ner banker, och det går tydligen bra för Island, vad jag förstår. Kanske är det därför man inte hör något om Island på nyheterna i Sverige? Fast å andra sidan är väl Island med i Nato?

  Ja,ja...
  /Camilla

  SvaraRadera
 8. Det brukar inte gå bra för politiker som står på de fattigas sida, faktiskt gör det de blivit valda till och har någon form av integritet. Så Morriseys varning är väl inte helt obefogad.

  Interview with John Perkins

  SvaraRadera
 9. 12:11:00
  Jo jag såg eländet.Utan Löfven hade experten aldrig fått vara med och vara expert.
  Säger väl en del om SVT?

  SvaraRadera
 10. Upproret mot det styrande etablissemanget tar sig olika former - Corbyn, Podemos, Syriza, eller Front National, SD, Jobbik. Allt beror på vem som kan bygga upp något som verkar tillräckligt starkt
  ........

  Och det de flesta av dessa har gemensamt (utom SD) är att de korrekt identifierar problemen wall street banker, eu centralisering, nyliberalism och amerikansk utrikespolitik orsakar.

  Och det säger mycket om SD.

  SvaraRadera
 11. Anonym 12.11, hur tänker du nu? Det program jag såg innehöll såväl danskar som argumenterar likt Sd som sverigedemokrat.

  SvaraRadera
 12. De andra partierna är full på det klara med att världen styrs av ekonomi och att det centrala problemet är bankerna, nyliberalism och hur denna agenda med vapen implementeras av eu och nato.

  SD pratar bara om invandring.

  SvaraRadera
 13. Och jag pratar inte om debatten på tv utan kommenterade det Jan Wiklund sa

  SvaraRadera
 14. Eller för att vända på det, de partier som inte kritiserar banker, eu, amerikanska krig och nyliberalism är de partier som springer den ekonomiska elitens agenda.

  SvaraRadera
 15. Jo, sannolikheten att en demokratisk socialist, såsom Corbyn, Olof Palme eller Anna Lindh, överlever idag är sannolikt inte särskilt stor. Speciellt inte då de sannolika mördarna får belöningar av uppdragsgivarna som ex. att sitta riksdagen...

  Hela Sverige vet vem som mördade Olof Palme.

  Skulle han dessutom sätta den röda ramen inom den gröna ramen skulle tokliberalerna sannolikt bli fullkomligt galna.

  Man får väl ändå hoppas att Corbyn slutat cykla till jobbet och får ta bepansrad bil numera. Det är väl det minsta man kan göra, även om jag inte tror att det kan stoppa maffian som då sannolikt kommer lägga ett ton dynamit i en vägbrunn där bilen passerar.

  SvaraRadera
 16. fre sep. 18, 05:32:00 em

  "tokliberalerna"

  Om det hade varit så väl, Löfven hade tagit Obama före Corbyn, Sanders varje dag vilket visar vilket omvänt parti (S) har blivit. Så tyvärr, vi har även att göra med "toksosseriet" också tyvärr.

  SvaraRadera
 17. Anonym 04:02:00 Jag tänker att du inte har en aning om vem som var Henrik Arnstad!

  SvaraRadera
 18. (s) är en samhällsförändrande kraft att räkna med, tror "Bladet". Var ser man all "kraft"? Är det i FAS3-avskaffningen som dragits ut över en "4 års-plan" (& ingen vet heller om det rör sig om avskaffning, då inget sägs om långsiktiga lösningar)? Så beter sig "radikala samhällsomvandlare"? Hur beter sig då en stockkonservativ, pråm-trög borgerlighet som ger smulor åt fattiga & kallar detta jättelika "reformer"..?

  SvaraRadera
 19. Henrik Arnstad är en av SD:s bästa tillgångar, utöver DÖ-regimen. Pumpar ständigt in nya sympatisörer till SD.

  SvaraRadera
 20. Arnstad och SVT men det finns ingen Åsiktskorridor!

  http://www.svd.se/svts-helt-vanliga-manniskor/om/ledarbloggen

  SvaraRadera
 21. Det största problemet med SD är ankdammsperspektivet de och deras anhängare har.

  Flyktingar kommer från krig och krig startas för att berika de som har råd att muta politiker och köpa upp media. Så det som skiljer SD från andra partier i bland andra partier i nationalisthögern i europa som bl a front national, gyllene gryning och jobbik är att de inte begriper kopplingen mellan finans/industri/militära intressen + krig = flyktingar.

  Så därför är sverigedemokraterna på samma sida som svoboda och högra sektorn i ukraina dvs nyttiga idioter till den ekonomiska elit som just startar krig och skapar flyktingar för vinning.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.