måndag 24 augusti 2015

Till Gustav och Åsa...

Budgetförhandlingar på gång, det är inte så lätt alla gånger... Det är inte lätt att vara grön, första steget är att man gillar att vara det.

34 kommentarer:

 1. :)! Nej det är inte lätt grodan Kermit. Men de har valt att bli politiker. Med allt det innebär. De har valt att ingå i en socialdemokratisk regering för att kunna påverka.
  Inte rätt att hålla Sjöstedt på avstånd nu. Eller tveka om vinsterna. Dags att välja. Visa färg (mörkgrön). Även om det inte är lätt, sätt nu stopp för vinsterna i välfärden i den mån det nu går... även inom flyktingmottagandet. Håller inte med Christina Höj Larsen (V) om allt. Hon verkar tro att enbart sociala skillnader ställer till det ute i förorterna. Men visst påverkar det stort. Varför kritisera antalet flyktingar och inte vinsterna. Som SD gör. Borde inte de som kallar sig för socialkonservativa inse, att vi kan inte ha detta vinstslöseri, en fungerande välfärd och en någotsånär fungerande flyktingmottagning. Ta tag i sjukvården. För allas skull. Ett tips till Åsa Romson och Gustav Fridolin titta på dokumentären om Maja. "Vem ska bota Maja" som blivit rullstolsbunden efter livmoderhals cancervaccinet Gardasil. Ni vet? att det finns människor som är helt bundna till sina hem? Unga människor som lever som levande döda. Det är en skam att Sverige, som man talar om som ett rikt land blundar för det. Varför velar ni så när det gäller vinsterna och håller Sjöstedt kort. I stället flirtar ni vilt med Alliansen. Det är lätt att se när någon spelar grön.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Kermit, I love you!
  L.

  SvaraRadera
 3. Ja Kermit kan man bara älska. Han är lite blaskig i färgen dock. Men inte all politik. Den orange färgen använder jägaren (Alliansen). Inte för att varna "djuren" (folket) utan jägaren dvs. vinstbolagen. Som ute i naturen. Tänker på jägarens hatt! som kombineras med signalorange jaktband, liksom för säkerhets skull... Många tror att vi fortfarande är djur! Varför då inte använda sig av det högt utvecklade djuret hästen? För att förstå något mer. Vid test flyr djuret den ser grönt och brunt! mest. Springer alltså mot grönt och brunt dvs. naturfärger. Det är naturligt.
  Men hästar har alltid varit tvungna för sin överlevnad att äta grönt gräs...? Varför vill Gustav Fridolin och Åsa Romson ansluta sig till jägarna? Rött (Sjöstedt) är en signalfärg som säger stopp.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Miljöpartiet tycks vara det enda nyktra alternativet i miljöfrågor.

  https://www.youtube.com/watch?v=hhWMb89mSPM

  SvaraRadera
 5. Det finns fler nyktra partier. Här är ännu ett:
  www.halsopartiet.se

  Gt

  SvaraRadera
 6. Lisbeth,

  Såg Christina Höj Larsen (V) igår. Richard Jomshof sa i agenda att SD lägger tio miljarder mer i katastrofhjälp på plats än alla andra partier. Christina Höj Larsen svar ”det här är så oehört naivt” och fortsatte med att man vänder dessa länder ryggen om man ger dem tio miljarder extra.

  Med sådan uppfattning förstår man varför regeringen med stöd från V tar från bistånd till invandring. Omvänd Robin Hood-politik ta från de fattigaste...

  SvaraRadera
 7. Stop in the name of love. Kermit passerar flera röda blommor.
  Han är lite naiv? bara går och går. Men så är han blekgrön också!
  "Fler nyktra" vad menar du Gt?
  Om de vore nyktra behöver vi då ett parti till;)

  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Precis! Anonym, Men Richard Jomshof sa också rakt ut att vinsterna i välfärden kan vara kvar... Så talar en sann jägare dvs. för riskkapitalbolagen. Stop V och SD in the name of love!

  Lisbeth

  SvaraRadera
 9. Vänsterdröm är att företag i välfärden skall drivas som Johan Ehrenbergs 20 tal företag. Där har vi mallen. Dvs noll i skatt och noll i vinst och sverigerekortd i bidrag (1000 spänn per tidning).

  SvaraRadera
 10. Vänsterdröm är att pengarna ska stanna där de var ämnade inte i fickorna på riskkapitalister. Driftformen kan vara t.ex. kooperativ eller annan driftsform. Nyligen fick ett välfungerande föräldrakooperativ (Kilen) lägga ner. På grund av en fuktskada. Vinst behöver inte vara noll. Det har inte V sagt.

  SvaraRadera
 11. Jonas Sjöstedts egna barn gick i friskolor. För att de är bättre.

  Finns en anledning till att Ica slog ut Konsum på nästan varje ort i hela Sverige. I konsumkooperativet stannade pengarna i kooperativet men det hjälper inte.

  Men visst det ska skattas i sverige punkt. Och inte en massa bolag som omfördelar vinsterna så som ETC-Johan gör.

  SvaraRadera
 12. @ anonym 09:27
  Jag tror inte att Johan Ehrenberg är typiskt vänster. Han är en typisk egoist, och saknar skrupler, detta oavsett partifärg.
  Däremot klarar han sig från granskningar och från att bli uthängd eftersom han tillhör vänstern.

  SvaraRadera
 13. Det var en väl enkel förklaring. Friskolor är inte bättre om de inte återinvesterar pengarna i skolan. Hur kan det vara bättre att inte göra det. Sjöstedt "kanske" ser brister. Samt vill att de friskolor som drivs ärligt är kvar. En anledning att ICA slår ut Konsum kan vara deras och vår vurm för reklam. Vi är lättpåverkade. Lätta att manipulera.

  SvaraRadera
 14. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ica-koper-mest-reklam

  SvaraRadera
 15. Vänsterns dröm - där pengarna hör hemma!
  Vilket snömos. Vad är skillnaden om en kapitalist säger att pengarna passar bäst där denne kan skapa utdelning åt sig själv eller en självgod vänsterflummare anser sig kunna dela ut pengar till sina nära och kära i sekten?
  I kapitalistdrömmen (vilket är en mardröm för kunderna) har man monopol och övervinster. I röda drömmen (vilket är en mardröm för vanligt folk) har man monopol och oinskränkt lagstiftningsmakt vilket man gynnar intressena för dagen.
  Någon annan vet alltid bäst vad någon annan skall tycka, tänka, betala, känna, anse. Denna uppgörelse med grumliga drifter har ännu ej hanterats i det kollektiva medvetandet. Andra vet aldrig vad de skall tycka, tänka, känna, anse utan överlåter detta åt proffstyckare, som gladeligen tar denna "makt" och utsträcker den till sfärer den inte hör hemma. Här är vi idag.

  SvaraRadera
 16. Tanken med det här blogginläggrt var att det är svårt att vara grön i en värld som precis som kommentarsfältet kommentatorer är helt uppfyllda av vänster och högertrafik. Vad är det Birger skrev en gång? "Pladder pågår i grenverket medan stammen dör..."

  SvaraRadera
 17. Anonym, ja det var snömos. Med sekten menar du mormor, morfar, våra barn, de sjuka i omsorgen, flyktingarna. Det är inte bara snömos utan cyniskt.
  Anonym 10:27:00 hur kan du veta vad tanken med detta blogginlägg är?
  Det gäller att navigera. Mellan höger och vänster. För att ens kunna vara grön. "Pladder pågår medan stammen dör" ja helt riktigt...

  SvaraRadera
 18. mån aug. 24, 10:27:00 fm

  Sant, iofs kan man fråga sig om det är någon skillnad på vänster/höger idag, jag ser då ingen större skillnad och det är framför allt vänstern som helt tappat greppet till förmån högerpolitiken.

  SvaraRadera
 19. Lisbeth. Med "nykter" behöver vi nog inte alltid avse "fri från alkohol eller droger". I detta fall menar jag att det finns ett parti, alltså www.halsopartiet.se som har bra idéer. När du har hört kvinnan som talar, så kanske du håller med mig om att HP är klara i knoppen och värda att lyssna på? ☺☺

  Gt

  SvaraRadera
 20. Sverige måste återinföra vänster-högerskalan.Annars kan vi aldrig stoppa SD!
  Om Miljöpartiet vill hålla sig relevant i den debatten måste man börja prata om de frågor som intresserar väljarna.
  Annars gynnar man SD som man säger sig vilja stoppa!

  /Liberal

  SvaraRadera
 21. "Sverige måste återinföra vänster-högerskalan"

  Går inte. De två stora, M+S kommer tvingas ihop för att mota ett SD som kommer få både 30% och 40%. Blir en rödblå röra med missnöjda väljare. De har redan inlett samtal, dagen efter SD:s siffror på 25%.

  Så kan det gå när man inte lyssnar på folkviljan. Demokrati.

  SvaraRadera

 22. "Med sådan uppfattning förstår man varför regeringen med stöd från V tar från bistånd till invandring. Omvänd Robin Hood-politik ta från de fattigaste..."

  Ja, som MP-sympatisör i miljöfrågorna OCH SD-sympatisör (yes, no kidding), önskar jag att MP och V förklarar hur de tänker. Det har varit tyst som i graven när det gäller att möta kritiken från SD i denna fråga. Lägg ner rasistnazistfascist-snacket nu och förklara er politik! Varför ta pengar från de som behöver det mest, för att bekosta invandringen av diverse personer (alla är faktiskt inte riktiga flyktingar) till Sverige. Ta debatten för h-e! Eller gäller samma sak här som i förortsfrågan, att det är "rasism" att konstatera fakta om förtryck?

  SvaraRadera
 23. Gt, Avsåg inte det. Att tänka alkohol och droger. Ska lyssna:) på "kvinnan som talar" Anser att alla människor är värda att lyssna på. Men att det dyker upp så många missnöjespartier pensionärspartiet, hälsopartiet osv. Anser att vi är mer eller mindre klara i knoppen. Samt att ingen är klar i knoppen jämt och att vi är det inom olika områden. Vi klappar gärna en del "av elefanten" och inte hela. Jordfärgen brunt signalerar vill ha det som förut. Stagnation säger en del. Eftersom jag personligen anser att allt gammalt inte är mossigt lyssnar jag på dem (SD) också. Brunt den färg en del gett dem, är en vacker färg. Älskar brunt. Klär mig gärna i det också. Nu kommer hösten min favorit årstid. Naturen vilar. Det går bra att vila i den. Kermet är söt och rar visst, men han kanske blir lite mindre stirrig nu när det blir höst. Men kaoset fortsätter. Vi lever inte efter naturen.
  Ser fram emot att få höra om alla svårigheter som man som grön får utstå i denna värld. Tanken med det här inlägget handlar ju enligt 10:27:00 om det.
  På med offer koftan? Det är så synd om oss för att alla andra är så dumma? Inte konstigt att Miss Piggy dumpade Kermit. Hade han varit äkta grön kanske hon hade stannat.
  Inte heller konstigt att folk ledsnar på hink och spade i riksdagen.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 24. Först måste man vara övertygad om att man är grön, ha tänkt igenom sina värderingar, förstått grunderna i den gröna ideologi som tappats bort, känna tillit till hela det gröna idépaket som var grunden till bildandet av de radikala gröna parti som fick vänstern att verka konservativt. Gustav? Åsa?

  SvaraRadera
 25. Ha ha, Lisbeth, nog begrep jag det, att du inte menade så. Jag tog ut svängen onödigt långt, f´låt! Ordet "brun" i politiken... du vet väl vad det kommer ifrån? Tysklands nazzar hade en partiuniform som var ljusbrun. Fanns nog även i Sverige, innan politiska uniformer förbjöds. Italiens fascister hade svarta dito. Numera är svart en populär modefärg. Men uniformsförbudet kringgås här i landet, genom att man använder t-tröjor med partiloggan på. Tror inte sådant ännu har åtalats.

  Gt

  SvaraRadera
 26. Tankarna kring den "nya socialtjänstlagen" & (nya mp):s agerande där, med "tummen upp" till "workfare", har inte försvunnit, de dyker upp ibland. Helt säkert att man verkade i enlighet med sin ideologi där, eller var det "andra prioriteringar" som tog över? Bör man inte i så fall, tänka om? Man står för detta, det är helt oproblematiskt? Det är den gröna arbetslinjen?

  SvaraRadera
 27. Kermit är alldeles säkert, precis som jag,GRÖN SEKULÄR HUMANIST! Kan man ha någon annan livsåskådning?

  SvaraRadera
 28. Överhuvudtaget väldigt tyst om det, som vissa kallar, TVÅNGSARBETE i Sverige; ett tag höll ju vänstern på & "väsnades" om detta politiskt. Sedan "ärvde" man tillbaka sitt eget påfund FAS3 (socialdemokratins aktivitetsgaranti) & då skulle det hela vara kvar, arbetslösa fortsätta att placeras där, tills någon "gång i framtiden", då det hela kanske kan avvecklas..eller så inte. Eller nåt. En inställd "befrielse", verkar det som.

  SvaraRadera
 29. Anonym 04:54:00 Har bestämt för mig att Kermit är en groda...

  SvaraRadera
 30. ÄNTLIGEN !!

  Nu höjdes bensinpriset.

  SvaraRadera
 31. SNART

  höjs antagligen också alkoholskatten. "Billigt survin" snart något man minns nostalgiskt. Tänk när sådana saker fanns & även "medellösa" kunde handla på bolaget.

  SvaraRadera
 32. Ang grön sekulär humanist. Vad betyder det? Att ta sitt ansvar kanske. Gör man det om man har en uppgörelse med ett annan parti och det yttersta målet/motivet, är att hålla ett annat parti utanför. Hur humant var det att göra upp om migrationspolitiken utan en tanke på integrationspolitik. Hade det yttersta motivet varit humanism och omtanke hade man försökt med att göra upp om integrationspolitiken på samma gång. Förmodligen hade det då inte blivit någon uppgörelse. För man verkar stå långt ifrån varandra. Nu på morgonen så kan man läsa om en trevare från MP:s sida. Nu är målet detsamma att hålla samma parti utanför, men innefattar också en hållbar integration. För det hade man ingen överenskommelse om 2011. Som äkta grön trodde jag att man sätter hållbarhetstänk före allt annat. Att en hållbar långsiktig politik är det som kallas för en grön politik. Nu riskeras det att bli bl.a. tillfälliga uppehållstillstånd. Och hur humant kan det vara? Varför ska S och M göra upp? Det är M och MP som trasslat till det från början. Nu får de väl ro båten i land. Det blir inte lätt.

  SvaraRadera
 33. "Jag är grön. "Jag är vänster." "Jag är höger." "Jag är liberal." Jag är i all oändlighet. Det vill säga; Vi analyserar ett mask, en roll som vi iklätt oss, andra och politiken.
  Värdelösheten i omdöme visar sig när subjektivismen, i verkliga praktiska livet, visar sin ohållbarhet. I vår "duktighet" begår vi ständiga misstag, så och när vi tror oss vara duktiga.
  "Bror duktig"

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.