söndag 31 maj 2015

Vi har alltid varit tydliga

Ekots lördagsintervju igår. Mikael Damberg meddelar: "Vi har alltid varit tydliga, inom socialdemokratin, när det gäller vapenexport..." Vem skrev det manuset? Johan Glans?

18 kommentarer:

 1. Bra intervju! Svåra och bra ställda frågor. Svaren var väldigt virriga. Men även tydliga. För de borde ge insikter för dem som lyssnar. Insikter kräver sedan nya frågor och nya svar.

  Detta tjat från en del håll om att låna till investeringar som t.ex. järnväg. Varför tjatas det om det. Oavsett vad man tycker om att låna och skuldsätta sig. Det går inte ens ihop med EU:s regelverk. Vilket Damberg sa. Ordning och reda i ekonomin. Samt varför skulle Sverige få låna mer än andra medlemsländer för att få ställa om. Vi lånar redan sa Damberg.

  Ingen får gå före. Fast de stora medlemsländerna gör det... Röststyrka har "viss" betydelse. Så visst kan vissa gå före och gör det också.

  Vänsterpartiet kan säga saker som inte går ihop med EU:s regelverk för de är ju EU kritiska och vill egentligen lämna. Så de kan lugnt säga efter en utredning, nej allt vi föreslagit går inte ihop med EU:s regelverk. Vissa saker kan vi göra men ska det bli som vi vill måste vi lämna. Det har vi ansett "hela" tiden. SD som kräver en annan utredning vad ska de säga för att vara trovärdiga? Varför kräver LO saker som inte går ihop med regelverken? Sedan tar de delvis tillbaka det som de krävt. Många svar och vissa insikter ger intervjun. Men det uppkommer desto fler frågor.

  Ang. vapenexport. Egentligen är vapenexport förbjuden från Sverige säger Damberg. Det har banne mig inte socialdemokratin varit tydliga med? Om vapenexporten egentligen är förbjuden till länder som förbereder eller befinner sig i krig så är det ett brott begånget? Ska utredningar leda till att avgöra om de själva och andra begått ett brott?

  Ang. kvotering till bolagsstyrelser. Bra att de inte vill kvotera. För i bolagstyrelserna kan männen få leka färdigt så att det blir färdigt med det en gång för alla. Kvinnor och män bör ställa sig upp vara en röst för fred och för rättvisa. Det är "feminism" Hur är det med ismer? Ja huvudet är fullt med frågor efter att ha lyssnat till denna intervju. Ändå säger man Morgonstund har guld i mund? Tja jag VALDE att lyssna kanske skulle jag gjort något annat. Som att lyssna
  till fåglarnas morgonkvitter t.ex.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Ett av världens rikaste länder behöver låna, anser en del.
  Låna till vad?
  Det krävs idag 3,7 jordklot om världens alla människor ska leva sina liv som vi svenskar gör.
  Politikerna har förlorat allt förtroende och borde avgå. Det de sysslar med är groteskt.

  SvaraRadera
 3. Det skulle vara roligt och väldigt lärorikt om fler kvinnor svarade i kommentarsfältet. Inte för att utmana männen, utan för att vi utgör cirka hälften av jordens befolkning. Om vad de anser om kvotering i bolagsstyrelser t.ex. Om feminism i nuvarande tappning verka leda till ett förståelse samhälle eller inte? Eller om vapenexport till länder som förbereder sig för eller är under pågående krig är förenligt med god etik och moral. Kvinnor för fred tror på tanken...
  En enhetstanke.

  Även om vi givetvis inte är fåglar så undrar forskningen varför evolutionen lett till, att vissa fågelhonor slutat sjunga. Fast den visar också att de sjunger oftare än man trott... Tycker mig höra det inte minst i Alliansen. Samt i de övriga partierna. Samt behöver bara se på mig själv:)

  Denna "fågelhona" dvs jag, är väldigt nyfiken på om några andra lyssnat till intervjun med Damberg eller kommer att lyssna till den. Fåglarna sjunger mest tidigt på morgonen. Har för mig att Schlaug pekat på varför... På morgonen vaknar jag med huvudet fullt av tankar. Har därför svårt för att inte sjunga ut på denna fantastiska blogg. Har väl klen vilja i det fallet. På denna blogg vars mycket tålmodiga bloggägare anser, att det är dags för ett förståelse samhälle. Vilket är lätt att instämma i.

  Når vi ett förståelse samhälle när "fågelhonor" är så tysta. De kvinnor som för närvarande befinner sig inom makten verkar inte ha ett förståelse samhälle som mål och motiv? Utan beter sig mest som dominerande hanar? Man behöver inte skriva här utan istället gå ut i verkligheten. Men man kan göra både och. Jag bör liksom andra tänka på balansen. Balans eller överskottmål...?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Hur lever "vi" svenskar våra liv? Finns någon mall?

  SvaraRadera
 5. Bloggen ger utrymme för storstadens ensamma själar att få kommentera och läsa sina egna tankar...
  ...obegränsat.
  Förr i tiden var det främst Gud man förde den ständiga oavbrutna dialogen med.
  /Aran

  SvaraRadera
 6. Eller hopp om att få läsa alla andras ensamma själars...
  Förr i tiden var det främst Gud man förde den ständiga dialogen med. Nu för de flesta den med sig själva.

  SvaraRadera
 7. Hur lever "vi" svenskar våra liv? Tja, svaret ges ju: 3,7 jordklot krävs om alla ska leva som "vi". Detta är en helt otrolig utmaning för t.ex. miljöpartiet (som ju dock valt att tiga).
  "Vi" rymmer dock stora variationer. En del av oss har råd att leva som om vi hade 6-7 jordklot, andra klarar sig med 1. Smetar vi ut en livsstil lika för alla människor på planeten, krävs 1,5 jordklot. Totalt ohållbart, alltså.
  Jag skulle tippa att en livsstil som håller sig inom 1 jordklot hade vi svenskar före 1950. Den utveckling som sedan skedde och fortfarande sker tar ingen hänsyn till att vi endast har 1 jordklot. Detta är huvudanledningen till den pågående undermineringen av existensvillkoren, där framtida människor inte har en chans. 50-100 år till, sedan är kollapsen ett faktum.
  Man kan anlägga ett klassperspektiv på det här, men inför naturen tillhör vi alla utsugarna. Det krävs en insikt om detta innan man kan kalla sig grön politiker.
  Det saknas fortfarande ett parti som kan föra fram detta budskap, utan att titta till konsekvenserna för möjligheterna till riksdagsplatser. Miljöpartiet försökte, men vi vet hur det gick. Partiet tystnade.

  SvaraRadera
 8. Men det grundläggande budskapet har väl alltid varit tydligt, S vill exportera vapen till alla som kan betala men har svårt att få till retoriken så det går ihop med att vi bara ska exportera till trevliga demokratiska länder.
  Som Damberg sa: "vapenexport från Sverige är förbjudet men viss undantag kan göras. [...]
  vi tillåter bara vapenexport då det gynnar våra säkerhetspolitiska intressen
  "

  men är det inte lite märkligt att dessa "vissa undantag" (låter som något marginellt), har inneburit sen decennier att Sverige "delar" första platsen med Israel i vapenexport per capita? Men "säkerhetspolitiska intressen" är förstås ett tänjbart begrepp.

  SvaraRadera
 9. (s) största problem i sitt bottenläge påstås ju av andra socialdemokrater vara just "tydligheten"?

  SvaraRadera
 10. Thorsten Schüttesön maj 31, 02:21:00 em

  Nej, inte Johan Glans. Olof Johansson: "Vi inom Centerpartiet har alltid velat, velar och kommer att vela..."

  SvaraRadera
 11. Ett Parti ville "in i hemmen"
  detta tyckte man var "naturligt"
  man ville "fjärrstyra männen"
  dessutom log man "finurligt"..

  SvaraRadera
 12. Thorsten, nja, det var nog Gunnar Hedlund som sa det där en gång i tiden.

  SvaraRadera
 13. Kan någon kunnig berätta hur S blev sånt vapenälskande parti, eller har de alltid varit det kanske?

  SvaraRadera
 14. (s) älskar inte vapen, man älskar att få vara med & göra Herrarna rika. För det är ju Herrarnas ekonomiska modell man har en gullig barnatro på..

  SvaraRadera
 15. Dambergs tal om tydlighet visar väl vad Socialdemokraterna håller oss för: en dum fårskock!

  Gt

  SvaraRadera
 16. Gt, instämmer helt. Ett av de äldsta yrkena är... nej inte det... utan fåraherde!!!
  Herdarna driver sina hjordar. I Dambergs fall driver med sina hjordar.
  Frihet ÄR ett lustigt spel... "Hoppla lilla åsna du är snäll och fin"...
  Ett litet filmklipp med en annan socialdemokrat. En som "övergett" fårskocken och ska köpa fler kor. Tror han bor "granne" med blogginnehavaren. Dyker upp gör han dock denna kofösare och säger jag skulle aldrig kunna jobba tillsammans med MP. "Bara" för att fårskocken ska veta i vilken riktning de ska låta ledas.

  Men... handen på hjärtat. "Bara" en fårskock låter sig frivilligt ledas än hit än dit.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 17. Eddie Meduza
  https://www.youtube.com/watch?v=4iaMzouIWW0
  "Hoppla lilla åsna"

  SvaraRadera
 18. Ha ha...ja det "roliga" är att Al Gore är miljönissarnas galjonsfigur. Om alla levde det som miljardärsliv som han lever skulle det behövas 100 jordklot. Nå, nu fungerar det hela så här att den rika eliten (hört talas om NWO?) i världen gärna vill fortsätta att leva lyxliv, det är vi 6.9 miljarder andra som ska dra ner på vår standard för att sådana som Al ska få fortsätta med sin livsstil!

  Benny

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.