onsdag 1 april 2015

Ambassadörer gör reklam för äkta svensk majonnäs

Göran Persson och Carl Bildt har inte bara blivit svenska hedersambassadörer, utan också blivit ambassadörer för Findus äkta majonnäs! Idag meddelades att de två skrivit kontrakt med svenska Findus för att "inför julen 2015 delta i en kampanj för den traditionella äkta majonnäs som blivit en del av den svenska jultraditionen".

Jaha, man slutar aldrig att förvånas.
 
Förra julen mötte Findus konkurrens för första gången när det gäller just majonnäs, flera andra märken trängde in på den svenska marknaden som under lång tid helt dominerats av just Findus.

 - Vi tar kampen för den äkta traditionella varan, säger Findus marknadschef i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

- Vi såg för några år sedan hur Coca Cola försökte tränga ut den svenska julmusten från de svenska julborden. Man lyckades inte. Nu hotas den äkta svenska majonnäsen. Vi tar hjälp av Göran Persson, som vi vet älskar god svensk mat. Carl Bildt deltar mer i bakgrunden.

Reklamkampanjen påbörjas i mitten av november. I en av de tre planerade tevereklamsnuttarna ska Göran Persson, iklädd tomteluva (!), nynna nationalsången medan skylten En riktigt god jul, the Swedish style visas. I bakgrunden ses Carl Bildt duka upp julbordet.

- Jag är en gladare fyr än man kanske kan tro, säger Carl Bildt i en kommentar. Jag besökte Bjuv, där Findus har sitt högkvarter, och lovade i ett svagt ögonblick att medverka som en enkel fotsoldat i en sådan här aktivitet. Göran har en mer framträdande roll, själv nyttjar jag gärna majonnäsen till parmaskinkan därhemma.

Man försökte få med tidigare jordbruksminister Eskil Erlandsson i en liknande kampanj förra året, men denne tackade nej enligt två oberoende källor i statsrådsberedningen. 

En röst i Rosenbads närhet viskade i mitt öra att skälet till Eskil Erlandssons negativa inställning skall ha varit att majonnäsen - till skillnad från såväl snus som den sura fisk med höga halter av dioxin som han krävde av EU att just svenskar skall få del av - inte är tillräckligt utmanande för folkhälsan.

Slevar man i sig tillräckligt med äkta fetsvensk majonnäs kan man nog förkorta livet i minst lika snabb takt som med ihärdigt snusande eller intag av dioxin, meddelar dock asocialdepartementet i ett pressmeddelande (2015-04-01) med den käcka rubriken: Förkorta livet och rädda pensionsfonderna - men gör det på det goda sättet! Mmmajonnäs, fett gott! För att du är värd det!

7 kommentarer:

 1. Vad är speciellt med den svenska majonnäsen? Har provat flera olika nationaliteter av den rätt oädla varan, samt provat att göra själv, och jag märker ingen större skillnad.

  SvaraRadera
 2. "April, april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill."
  Alla pratkvarnar (bra skrivet Roland) fortsätter sin ringdans på bloggen, samma sak dag ut och dag in, vecka ut och vecka in, månad ut och månad in, år ut och år in...
  April, april...

  SvaraRadera
 3. Du är en gladare fyr än man kanske kan tro Schlaug:) Näää inte är det något speciellt med den svenska majonnäsen. Speciellt är vad man kan göra med den om man inte är en glad fyr. I Belgien använde man den som en fet protest mot åtstramningarna. "Offret" den glade fyren tog det fett lugnt. Hen var en gladare fyr än vad man kanske kan TRO. Eller aningen korkad och förstod inte protesten.

  Lisbeth pratkvarn som inte vill dansa ringdans runt EU.

  Ang. att dansa ringdans här på bloggen så är det bara att dansa ut om man verkligen vill. Det är bättre än att kalla andra för pratkvarnar. Personligen så hoppas jag att bloggen blir kvar. Det behövs fler bloggar av denna kaliber. Bra kaliber på denna blogg med andra ord. Det behövs fler politiker och "avdankade politiker" som inte ägnar sig åt Twitter och kvitter.

  Snygg mössa på tomtefar Göran!

  SvaraRadera
 4. Haha, jag gick på det i början, undrade om dom inte var kloka i mitten och förstod att det var 1 april till slut. Hemma berättade jag om majonnäsen och min man fick ett utbrott över politiker... Hihi.
  Stina på utflykt från Södermalm

  SvaraRadera
 5. Jag ser detta skämt som en metafor för den svenska kandidaturen till FN:s säkerhetsråd. Innehållsmässigt är det en ryggradslös blandning och i sak vet alla att innehållet regleras och styrs av en gemensam EU-hållning.

  SvaraRadera
 6. Dagens (s) verkligen "blandar & ger", med varierat resultat: höga toppar följs av djupa dalar, nästan lite den berömda "dödsskuggans dal" ibland..

  SvaraRadera
 7. Aprilskämt eller inte så kan jag meddela att Coca Cola definitivt inte har gett upp om platsen på det svenska julbordet! Då ska vi veta att det är ju inte främst produkten CC som är den viktiga utan det är vinsten den inbringar! Ryktet går att CC köpt äkta mustextrakt och blandar och säljer sin egen must under namnet Bjäre! Sanningshalten kan ej värderas men det är i varje fall inte ett aprilskämt! Och tittar man i butiker så står alltid CC främst och Julmusten nån stans längre bort!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.