torsdag 5 mars 2015

Rocka gärna både sockan och Gustav.

För femton år sedan gjordes en undersökning av vad som kännetecknade miljöpartister. Det visade sig att det var vanligare hos miljöpartister än hos andra att bära olika strumpor på vänster och höger fot. Redan då således. Olika gillas av riktiga miljöpartister. Tänker jag när jag hör att Gustav Fridolin stöder kampanjen Rocka Sockan. Det vill säga att åtminstone den 20 mars bära olikfärgade strumpor för att markera att man gillar olika.

Tänk om Gustav blir sådär riktig också när det gäller politik i övrigt, som t ex vara solklar över att det är skillnad mellan frihet för människor och frihet för kapital, tar strid för sänkt arbetstid, friår, grön skatteväxling, minskad sårbarhet, nedrustning, tillväxtrealism och andra gröna kärnvärden. Kanske kampanjdags för Rocka Gustav...

I övrigt visade det sig i de där undersökningarna på 90-talet att miljöpartister var hårdast motståndare till vapenexport och Nato samt minst drabbade av xenofobi. Mest engagerade i att ställa om energisystem och att sänka arbetstiden. Dessutom var miljöpartister de som oftast undrade i vilken säng de vaknade i. Och som således var mest frekventa i att undra var i helskotta strumporna tagit vägen - eller åtminstone inte ägna tiden åt att leta fram ett lika par när tiden skulle ägnas åt att rädda världen. Eller nåt.

18 kommentarer:

 1. Det är för att uppmärksamma world down syndrome day över hela världen, så jag hoppas att du gör det också :-)

  https://www.worlddownsyndromeday.org/rock-your-socks-world-down-syndrome-day-2015-canada

  SvaraRadera
 2. Romson m fl vill använda ökad tillväxt som argument för klimatomställningar. Hon sanktionerar därmed ekonomisk tillväxt som överordnat samhällsmål.

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas att inte strumpor där ena stortån börjar sticka ut symboliserar nåt jag egentligen inte står för.

  SvaraRadera
 4. Fridolin och andra politiker kan även ha olika strumpor för kabinpersonalens skull! De kan sympatistrejka med strumporna. Men det måste ske på EU nivå. I en fredlig demonstration. En fredlig kulturrevolution. Vad vill vi ha för flygkultur. Vill vi att vinst ska gå före säkerhet och människors hälsa.

  Strejken kring flygsäkerhet, bemanningsföretag och anställningsvillkor borde föranleda olika strumpor. Billiga flygbiljetter, ibland billigare än en taxi till Arlanda borde inte vara något Mp tolererar. För när något är väldigt ja t.om. skumt billigt, står det inte rätt till med vare sig kvalité eller annat. Det behöver vi erkänna och lära oss.

  En med svenska flaggan på och en strumpa med EU:s flagga. Fridolin kan också ansluta sig tydligt och klart till Ardalan Shekarabi (S) och Jonas Sjöstedt (V) som talar om en utredning kring vinster i välfärden inom fler områden än skolan.

  Om stortån på den foten med svenska flaggan sticker ut, så skulle det kunna betyda, att Fridolin och andra politiker viftat med tån framför EU kommissionen. De tittar på frågan om vilka regler som ska gälla för flyget. Vi gillar olika och inte att anpassa oss efter vad ni anser skulle MP kunna säga. Eller viska likt musen som röt och ingen hörde. Men då har de i alla fall försökt och vi har noterat det.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Mångfald leder till söndring. Helhet leder till hållfasthet.

  SvaraRadera
 6. Anonym, Konkurrens leder till söndring till tävlan. Konkurrens på lika villkor existerar inte. Mångfald kan leda till enhet/helhet. Det behöver inte som nu leda till söndring. Människor med Downs syndrome och andra med olika syndrom kan inte konkurrera på lika villkor. Vi är olika.

  SvaraRadera
 7. En "nyvänster" som älskar symbolpolitik & småsaker. Iförd lättsam sommarkavaj har den även dragit på sig en nyliberal överrock. Den tycks mycket angelägen om att få demonstrera sin inneboende godhet. Undrar hur det är med den saken, egentligen? Om saker verkligen står på spel, pengar!, undrar just hur pass god denna "nyvänster" egentligen är? Mycket kanske är ett sken, ett sken av helighet? En slags billig led-ljus gloria där sladdarna inte syns om man inte kollar noga..?

  SvaraRadera
 8. Tja ang "nyvänster" och den nyliberala överrocken så måste väl alla ha den på. Mer eller mindre. Sådana är spelreglerna. Politiken är nyliberal.

  Stora saker står på spel, om de borgerliga och SD inte röstar för ett stopp för vinster i välfärden, så kanske väljarna röstar för ett stopp för dem. Väljer bort dem helt enkelt i nästa val.

  Spelar ingen större roll om det går igenom 2017 eller efter nästa val några månader senare. C:a 80 % av väljarna ansåg tidigare att vinster i välfärden är fel. Men om saker som den egna plånboken står på spel, så kanske inte det betydde så mycket. "EN slags billig led-ljus gloria där sladdarna inte syns om man inte kollar noga..?" Ett slags sken av godhet som inte sträcker sig längre än näsan räcker, eller till den egna plånboken.

  Det är såklart ett starkt väljarstöd V och regeringen önskar. Ett väljarunderlag som underlättar för dem att få bort vinster i välfärden. Frågan är väl om väljarna nu vill demonstrera sin inneboende godhet och stötta. Så borde det vara, för om det fortfarande går att få en liten vinst (ränta) på eget satsat kapital för privata företag, så borde alla utom den mycket girige vara nöjd. Det blir lätt att se vilka som är de allra girigaste. De kommer förmodligen att höras och synas en hel del.


  SvaraRadera
 9. Förstår inte behovet av att ironisera och förlöjliga manifestationen som vissa gör i kommentarsfältet. Jag vet inte om Fridolin har någon släkting med downs syndrom, men jag har och stöttar självklart kampanjen. Det är inte symbolpolitik, det är bokstavligt talat fotfolket som går samman.

  SvaraRadera
 10. Det är knappast det enda som kännetecknar miljöpartister vad det verkar. Ett stort antal folkpartister, din gamle kollega Per Gahrton inkluderad har ju propagerat för allsköns kvacksalveri och medicinmän.

  Antroposofisk medicin, THX, elallergi och annat mumbo-jumbo.

  SvaraRadera
 11. Ben Dover, propagerat för elallergi??? Cyklar på djupt vatten nu, Ben!

  SvaraRadera
 12. Som man kunnat misstänka, miljöpartister är olika, inte riktigt som vi andra, lite förmer lite bättre, lite godare.
  Så klart trevligt för tjejerna och deras mamma i Vimmerby att de fått gehör för sin Facebookkampanj.
  Men ur ett samhällsperspektiv en ofarlig symbolpolitik som kan omfamnas av rampljussugna politiker. Blir väl för Löfven att tota ihop något halvtaskigt rim och bräda frigoliten.

  SvaraRadera
 13. När det gäller sockor så är det så att dom har en naturlig tendens att inte matcha upp i par över tid. Fantastisk fakta.  SvaraRadera
 14. Vet inte om något förlöjligats? Med sanningen är den att det finns en "gammelvänster" (främst då i form av röda väljare) som börjat få nog av "nyvänstern" (politiska partier). Visst, man är kär i "liberala hjärtefrågor". Men kan dom då inte gå & bli de folk- eller centerpartister de ju faktiskt är i själ & hjärta? Varför hålla på med "maskeraden" & "fraserna"? Bejaka den inre borgaren! Kom ut! Och lämna oss sedan ifred..

  SvaraRadera
 15. Satan vad nonchalanta miljöanalfabeter i Debatt är provocerande.......

  SvaraRadera
 16. @Anonym:

  Nej, så skrev jag inte. Jag skrev "Propagerat för kvacksalveri".

  När det gäller just elallergi så har man propagerat för "elsanering" mm etc.

  Som det står på WIkipedia:

  "utan erforderliga kunskaper ge verkningslösa eller farliga medicinska eller påstått medicinska behandlingar"

  Elsanerade sjukhusbäddar, som MP tvingat landstinget att anskaffa, är ett exempel på en sådan verkningslös (Och dyr!) medicinsk behandling.

  SvaraRadera
 17. Ben Dover, din kunskap om hur demokrati fungerar är bristfällig. För att klara hem din argumentation måste du dels föra i bevis att det bara är i landsting där MP finns i en majoritet som infört krav på elsanering, dels att MP ensamt drivit ett sådant krav. Du kommer att missa i båda frågorna.

  SvaraRadera
 18. Knappast. Schlaugs inlägg handlar om vad som karaktäriserar miljöpartister, t ex olika sockor.

  Det utesluter inte att det finns folk som har udda sockor även fast de är moderater.

  Samma sak med mitt resonemang.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.