lördag 28 februari 2015

Timbuktu

Fortfarande 18 timmar efter att jag sett den här filmen känns det i magen. Långsamhet kan vara vackert, tystnad kan vara talande, skönhet kan vara skrämmande. Jag har nog aldrig hävdat att en film är omistlig, men den här tycker jag är det. Fortfarande hör jag det dunsande ljudet, ser de vackra bilderna, har liksom kvar filmen i magen.
 Distributör: Folkets Bio

6 kommentarer:

 1. Trodde i min enfald att Schlaug tagit upp fallet med Johan Gustavsson som kidnappades av Al Qaida i Timbuktu november 2011. Ok, jag vet... Han är en germansk etnisk svensk och förtjänar inte någon uppmärksamhet eller kampanj i PK- media.

  SvaraRadera
 2. Fred, det gör du rätt i!
  Maa av RB:s inlägg: Johan Gustafsson var på semester med MC i Mali när han och några till kidnappades i Timbuktu av organisationen Al-Qaida i islamiska Maghreb (Aqim) i november 2011.

  2012 hade al-Jazira en intervju med Johan Gustavsson. 2013 bad han offentligt den svenska regeringen att arbeta med kidnapparna för att hitta en lösning. Enligt medieuppgifter skall familjen fått en bild på den kidnappade förra året.
  Svenska UD säger "av hänsyn till Gustafsson" ingenting om fallet.


  SvaraRadera

 3. Fantastisk film, påminner rätt mycket om Soraya som gick för några år sedan ; en vilja att framställa "de onda" nyanserat, ett ärligt försök att "sitta i den andres stol". Tveklöst full pott.
  Eric

  SvaraRadera
 4. Jorden var icke lönsam!
  Men sedan blev den det!
  Och sedan var det inte mer med det!

  Nu ska jag se filmen, med mina förutfattningar!

  SvaraRadera
 5. Borde jag ha skrivit
  ...
  Men sedan var det inte mer med den!
  Jorden alltså.

  Roland

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.