söndag 15 februari 2015

Om darwinfinkar, nationalister, kapitalister, språkrör och info om var Carl Bildt befinner sig

"Putins styre är en klassisk nationalistisk högerregim", skriver Jonas Sjöstedt på sin blogg, som finns här.
"Efter en dag hemma är jag nu här i London", meddelar Carl Bildt på sin blogg.
"Det är väldigt långt till att våra språkrör ska börja driva frågan", säger Valter Mutt i en artikel om basinkomst i ETC
"Jag är inte mycket till kapitalist", meddelade Peter Wallenberg. Berättas i en artikel i Fria.
"Darwinfinkar parar sig över artgränserna", redovisar Forskning och Framsteg.

Jag blev anfallen av en medelåldes man vid frukostbordet, skrev jag på bloggen för exakt sju år sedan. Totalt har det blivit 3275 inlägg och frågan uppstår när det får vara nog...

18 kommentarer:

 1. Medborgarlönen har väl skrotats för att miljöpartiet tycker att fri invandring är viktigare. Precis som anarko-kapitalisterna gör.

  SvaraRadera
 2. Att svartmåla Putin har blivit politikernas senaste tidsfördriv - alla kategorier (från SD, hela Höger högen till Vänsterpartiet). Härnäst skall Jonas Sjöstedt rosta för NATO-medlemskap. Patetisk vänster som slutat tänka själv utan köper opinion från bidragsberoende media som SvD/DN.

  SvaraRadera
 3. Å jag som trodde Putin förde traditionell sovjet-politik.

  Ingen dag utan nya kunskaper...

  SvaraRadera
 4. Neoliberal Agendasön feb. 15, 11:48:00 fm

  Du kanske ska byta inriktning?

  Ta en halvtimme när du är utvilad. Lägg dig ner på soffan, slut ögon och fundera. Börja på den högsta nivå, och ifrågasätt i varje steg, varför du tycker si eller så.

  Exempel, är du emot koldioxidutsläpp för du inte vill att människor ska dö? Är bekämpa koldioxid det mest effektiva sättet att hindra dödande osv? Fortsätt så, längre upp i värderingskedjan. Vad är viktigt, vad spelar ingen roll. För dig själv och för andra.

  När du slagit i taket så börjar du bryta ner, hur förverkligar du de mål du har kommit fram till. Vad är de? Skriv sen om dessa (givet att du inte kommer fram till att blogga inte är det bästa du kan eller vill göra).

  SvaraRadera
 5. (nya mp) kanske i grunden numera delar (s) stoll-optimism om att bara företagen, som förr, "går bra" så kommer jobben & man behöver alls inte ligga & svettas om nätterna över tanken på automatiserad arbetskraft, då detta ju bara sägs leda till "allmänt välstånd"! (att plåtniklas ägs av ett fåtal aktieägare tycks inte bekymra eller snarare inte begripas)?

  SvaraRadera
 6. Den högsta nivån bör väl då vara Goldman Sachs och Barcleys..


  Goldman Sachs rules the world - Trader Interview BBC

  SvaraRadera
 7. Neoliberal Agendasön feb. 15, 03:14:00 em

  Nää, men sprida kapitalismens evangelium ligger ganska högt upp, med tanke på allt välstånd detta ekonomiska system har medfört..

  SvaraRadera
 8. Birger fortsätt blogga! Vänta med att helt pensionera dig. Åtminstone jag har ofta stor behållning av vad du skriver även om jag inte alltid håller med.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 9. Nää, men sprida kapitalismens evangelium ligger ganska högt upp, med tanke på allt välstånd detta ekonomiska system har medfört..
  -------------


  Ja, det har ju medfört att "Goldman Sachs rules the world" så det är väl mer en fråga om hur rikedomar fördelas och sprids.

  Rikedomar som antingen naturen producerat eller underbetalda arbetare skapat.

  SvaraRadera
 10. "Anonymitet på nätet lindrar problem med preferensförfalskning och gör ett samhälle mer dynamiskt.
  Frågan är om informationseliten – ”alla i branschen” – egentligen vill ha en sådan dynamik?"

  http://mobil.svd.se/opinion/natanonymiteten-kan-vara-samhallsnyttig_svd-4336561

  SvaraRadera
 11. Var sak har sin tid och kanske bör vi låta det vara nog när frågan uppstår...?
  Kan inte vara lätt när så många känner stora förväntningar på ens person. Får lite dåligt samvete... "Lite" känns det säkert som att slåss mot väderkvarnar. Det verkar som att det måste bli sämre innan det blir bättre. Så egentligen varför "slåss"?

  Ihågkommen blir du oavsett som en person, som bland annat försökte förklara att ekonomisk tillväxt har gjort mycket gott. Men att efter sådd kommer skörd...
  Eller borde gjort. Om vi hade haft vett att skörda. Men vi fortsätter att så och skörden riskerar att bli väldigt dålig.

  Så Birger Schlaug skörda med gott samvete det du sått och ägna dig åt vad du vill, oavsett vad andra tycker och önskar.

  Ser ingenstans något om pension...

  Lisbeth

  SvaraRadera
 12. Man kan inte styra och ställa med ett helt folks belöningssystem o plötsligt få för sig att det får vara nog med dopamindoser. Åh nä, här är det ansvarstyngd som gäller. :)

  SvaraRadera
 13. Fladdrar mellan tv-kanalerna o ser att Ullared är på tapeten igen...... måtte du inte sluta blogga än på läääänge..... Utan dig som daglig motkraft och medicin skulle nog fler än jag bli koko av denna absurda värld..... befolkad av tiggare o Ullaredsboskap på en o samma gång.... f-n vet vad som är rätt benämning på galenskapen.... men tack för att du ger mig nytt syre när vår konsumtionsnorm ideligen får mig att tappa andan.

  SvaraRadera
 14. Birger
  Att blogga borde vara lika viktigt som att andas, äta och dricka-
  - för DIG.
  Åtminstone för mig, så länge Du håller på.
  Men nån vecka emellanåt kan Du väl få tjänstledigt,
  om det verkligen känns angeläget för Dig.
  Varma optimistKramar
  IQ

  SvaraRadera
 15. Instämmer med IQ
  Aran

  SvaraRadera
 16. Lite inspiration
  https://www.youtube.com/watch?v=NNnIGh9g6fA

  SvaraRadera
 17. Neoliberal agendamån feb. 16, 02:09:00 fm

  "Ja, det har ju medfört att "Goldman Sachs rules the world" så det är väl mer en fråga om hur rikedomar fördelas och sprids."

  Vet inte varför du hängt upp dig på Goldman Sachs, men bankernas starka ställning har inget med kapitalism att göra. Det är en effekt av ett påtvingat monetärt system, centralbanker, prisstyrning, bailouts, lånegarantier, monopolvalutor och inflatering av dessa osv.

  Något som jag bekämpar, bara för det handlar om pengar så blir det inte kapitalism.

  SvaraRadera
 18. Anonym Neoliberal agenda

  ...............

  Det är inte speciellt svårt att begripa, kapitalism leder till att pengar hamnar hos en ekonomisk elit som sedan mutar politiker att införa de saker du radar upp.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.