torsdag 4 december 2014

SVT, söndag 7 december 20.00 

Runda bordet: Arbete

Jobben var en av de stora frågorna i årets valrörelse. Men vad är egentligen ett arbete? Vilka jobb kommer att ersättas av robotar och vad händer med sysselsättningen då? Varför har vi slutat korta arbetstiden? Angeläget och fördjupande samtalsprogram där fem gäster med olika perspektiv på arbete möts i ett rundabordssamtal. 

Medverkande: Monica Lindstedt, grundare hemserviceföretaget Hemfrid, Roland Paulsen, doktor i sociologi, Danica Kragic, professor i robotik, Birger Schlaug, f.d. språkrör Miljöpartiet, och Angeles Bermudez Svankvist, f.d. generaldirektör Arbetsförmedlingen.

4 kommentarer:

 1. Det var inte länge sedan autonoma bilar sågs på samma sätt som tidsmaskiner. Nu är de hastigt på väg hos många tillverkare. Till en början är de dyra i inköp men priset faller snabbt. De kommer att vara bekväma för de flesta men få kommer förmodligen att äga dem. Det blir enklare att dela med fler och taxi med mänsklig förare dör ut. Färre bilar behöver tillverkas servas och parkeras.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Fråga gärna Angeles Bermudez Svankvist vad hon tror handlingar och uttalande som dessa leder till:


  Littorin: Ingen gillar väl Fas 3?
  – Ingen vann, alla förlorade. Jag vann! För jag är på Sturebadet och tränar med full lön, säger Angeles Bermudez-Svankvist till magasinet Arena.

  Tillbaka för att bli rik på folk i Fas 3

  Helsingborgs Dagblad avslöjar att Bermudez Svankvist går in som del-ägare i ett bolag som fixar platser till långtidsarbetslösa som hamnat i Fas 3.
  HD har tidigare uppmärksammat hur bolaget fått kritik av deltagare som tvingas hålla på med menings-lösa aktiviteter och oavlönat arbete åt andra företag.
  Här ska nu den gamla generaldirektören in och tjäna nya pengar.

  SvaraRadera

 3. Wow. Det skall bli riktigt spännande ! Risken är väl att förväntningarna är för höga ..:)

  SvaraRadera
 4. Hur kom det sig att (mp) "införlivade" ett så pass sjunket flaggskepp som Arbetslinjen? Borde det inte varit fullständigt omöjligt efter de senaste 8 årens användning av begreppet? För övrigt är mycket av automatiserings-debatten fluffigt naiv: den utgår från att roboten står på en äng & ägs av ingen alls & bara spottar ut produkter tänkta att glädja mänskligheten. Fungerar samhället så idag? Kommer samhället fungera så då, i den framtiden? Debatten borde hela tiden ha sidoämnet: hur ska demokrati/fri press & yttrandefrihet överhuvudtaget kunna behållas, när ägandet & befolknings-majoritetens intressen till sist kolliderar på sådant sätt..?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.