tisdag 9 september 2014

Tänk så det kan bli...

... när man inser att man inte har behov av mer pengar men brinner för sina värderingar - kolla här.

4 kommentarer:

 1. Intressant är att det den här gången kommer in fler som ligger i spannet Valter Mutt-Annika Lillemets, det vill säga gröna radikala som bär den gröna ideologin bättre än många andra gröna riksdagsledmöter såväl när det gäller fördelningspolitik som kritisk analys av kapitalismen. Back to basic så att säga.
  L

  SvaraRadera

 2. Underbart !

  Tänket, mer än pengarna och summan i sig, mest spännande.

  Eric

  SvaraRadera
 3. "Tänk så det kan bli..."

  Ja överbudspolitik ser vi mycket av. Jonas Sjöstedt avser att inte behålla det som överstiger 27.500.
  En lön som många har. Vill man öka skatten för de som tjänar över 30.000 ska man inte ha mer själv. Ett resonemang jag kan köpa. Dessutom har han haft lägre lön än de flesta politiker från början. En del tar emot otroligt höga löner och talar samtidigt om att sänka lönen för de unga.

  Vet inte om det är så underbart med tänket om nu fler hakar på. Det är valtider.
  Själv är jag mer intresserad av motiv. Är "förundrad" över hur mycket en del kan skänka Hur mycket man först accepterat.

  För en del kan en 20-kronors sedel vara mycket men de skänker ändå. I tysthet...

  Illa jag mår illa... Är medveten om att det också är en känsla likväl som hurrarop är det.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Han har gjort lika som Sjöstedt men MP lägger skattehöjningen vid 40.000 istället för 30.000 av vad jag förstått. Vid en lön på 36.000 klarar man den.

  Om vi nu får se överbudspolitik från våra politiker, vilken lön får Annie Lööf och Jimmie Åkesson om de t.ex. halverar sin lön? En ganska nätt liten summa?

  För mig personligen är det viktigt att titta på vad andra "vanliga" tjänar. Samt vad sjukskrivna och arbetslösa får för ersättning.

  Om vi ska kunna gå vidare med kortare arbetsdag och dela på jobben tankarna är fördelningspolitik viktigt. Inte överbudspolitik.

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.