fredag 6 juni 2014

Som det förefaller...

Så här på Nationaldagen tänkte jag göra det lätt för mig - inte för att jag är något vidare på att fira nationaldagar utan för att jag är så förtjust i bilden till höger - från utställningen Som det förefaller - och samtidigt kan lata mig genom länka till gårdagens krönika i HD. 

Jag avslutade den så här:

"På så sätt blir Moderaterna, trots eventuell valförlust, vinnare. Det blir få förändringar av den moderata samhällsmodell som är genomförd. Som avgången statsminister och sparkad partiledare kan Fredrik Reinfeldt beskåda sin politiska seger med ett tillfredsställt leende."

Det är så det förefaller. Om du undrar vad det handlar om så finns hela krönikan  här.

15 kommentarer:

 1. Bra krönika! Själv så ska jag undvika, att titta på det som jag bevittnat tidigare år. Väldigt roligt att människor välkomnas till kommunen. Mindre roligt att se de nyinkomnas barn i svensk folkdräkt, viftande med svenska flaggan. Många barn undrar nog vad har de på sig? Varför har jag vanliga kläder. Fram för mer mångfald och mindre enfald. Fram för människors rättighet till sina egna kulturer. Skrota ordet utanförskap och vifta med alla flaggor. Konstigt förresten att det inte viftas med EU:s flagga. Eller inte, för nästan ingen verkar i första hand se sig som eu medborgare.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. På ett bräde!

  Ingeting än Kapten Konkurs som
  Överlevnad alla är en del av
  Samverkan Jagismen (Nina Björk)

  En bricka
  ------------------------------
  l Alla människor l
  l liksom kulor l
  l oooooooooooooo l
  l oooooooooooooo l
  l oooooooooooooo l
  ------------------------------
  Allt

  Tänk när vi lättar på brickan på höger sida så att alla kulor rullar över till andra sidan.
  Då är alla jordens problem lösta!

  Roland

  SvaraRadera
 3. Det blev inte som det var tänkt!

  SvaraRadera
 4. I (s) värld är nationen att betrakta som en familj. En familj där "borgar-pappa" äger huset, prylarna & maten. "Röda mamma" äger en håtborste & några strumpor. Ute på pappas tomt hoppar hans vänner sverigedemokraterna groda iförda folkdräkter. En idyll som värms av solens halmgula strålar, vinden fladdrar lustfyllt i gardinerna & det familjära tillståndet råder på den stora okontroversiella gemenskaps-dagen..

  SvaraRadera
 5. Neoliberal Agendalör juni 07, 10:42:00 fm

  Den samhällsmodell vi har nu är till 99% likadan som den vi hade innan Reinfeldt fick makten. Om något så har han flyttat opinionen åt vänster.

  SvaraRadera
 6. Neoliberal verkar inte förstått att skillnaderna netto mellan den som har ett bra betalt jobb och den som haft låginkomstjobb och blivit sjuk har ökat enormt. Det är samhällsmodellsförändring. Liksom utförsäljningar för spottsyver och kapitalägares ökande inflytande över strukturerna.

  SvaraRadera
 7. Neoliberal Agenda, Det är S som flyttat opinionen åt "höger" (nyliberalism). Detta skedde i samband med "lita på oss" inför eu medlemskapet. Reinfeldt och alliansen har sedan flyttat den ytterligare åt "höger".

  Nu vill S och Löfven flytta tillbaka den lite. Det blev inte så bra. Så att det blir lite mer en lightvariant av alliansen.

  Reinfeldt spelar det ingen större roll, om han vinner eller förlorar valet. Han får några "friår". Förmodligen välförtjänta enligt honom själv. "Vi har gjort vad vi lovade."

  Det är samma slags politik EU:s som förs oavsett och den innebär privatiseringar, utförsäljningar.
  avregleringar. På område efter område. Järnväg, skola, omsorg....

  SvaraRadera
 8. Om vi tittar utåt så kan vi konstatera detta 11:25:00. Såvida vi inte bor i fablernas vääääärld.
  och det gör vi inte.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 9. Lisbeth
  Alla andra utom jag bor i de
  gamla fablernas vääääärld!

  I min bilderbok framträder de
  nya berättelsernas vääääärldar.

  Det är Kapten Konkurs som styr,
  och vi alla är en del av honom.

  Ett skymningstillstånd har närmat
  sig Jorden. Under tiden har de flesta värden gått under.

  Jag ser Jorden som en helhet.

  Där Jordens hjärtan pulserar.

  I ett hus står en dörr på vid
  gavel och något sorgligt är det
  med det.

  Emedan alla väntar på Messias
  så går Jorden under.

  Att vi tillsammans .. det är inte att tänka på, men att prata strunt
  och prata runt och tunt, verkar
  ha en tillfredsställande effekt
  på de som egotrippar på denna blogg!

  SvaraRadera
 10. Steg 3 talar om tillväxt som något mindre bra och det stämmer ofta. Problemet som jag ser det är att vi inte ser ekonomisk tillväxt utifrån ett organiskt perspektiv. Vi behöver koppla ekonomin till en planetär verklighet. Utifrån denna har allt sin tid av tillväxt, mognad och död. I och med att vi tillfört lagrad (fossil) energi till vårt system har detta kretslopp satts ur spel. Företeelser som utifrån dessa grundprinciper borde "dött" för länge sedan har likt cancersvulster fått växa ohämmat alldeles för länge. Det är därför det är billigare att flyga istället för att ta tåget, det är därför en djupfryst matportion kan fara runt jorden innan den hamnar på tallriken osv. Tillväxt skulle kunna vara något gott under förutsättning att det också mognar och dör alternativt slås ut om det inte fungerar utifrån våra naturlagar. /Erik F

  SvaraRadera
 11. Erik F!

  Precis. Allmän tillväxt är omöjlig och ointressant. Det beror ju på vad tillväxten handlar om. Vissa områden behöver säkert växa (på ett hållbart sätt) som livsmedelsproduktionen för att alla ska kunna äta sig mätta men om tillväxten då består i ökad produktion av vapen eller lyxbilar så blir ju folk inte mer mätta för det. Andra områden behöver krympa då de tar resurser som arbetskraft och energi från det som verkligen behövs och lämnar miljöskulder efter sig.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 12. Lisbeth med flera!

  Just det! Den HÖGERPOLITIK som förs.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 13. Jan Örsell, Just det! Den politik som förs inom EU. Om du vill fixera helt på att kalla den för höger, så gör det. Jag kallar den "höger". Det är nämligen den politik, som de flesta av våra partier/politiker säger att de vill ingå i. Eller inser att vi ingår i. Även "vänster"falangen.

  Hur ska du få politiker/partier till att inte skylta under falsk flagg?

  Besluten tas i Bryssel i grupper. Där gäller kompromisser. Har väljarna någon koll på vilka knappar det trycks på. Eller vilka förslag som läggs från kommissionen? Koll på vilka politiker som låter sig uppvaktas av lobbyister.

  Det plus vår låga röststyrka i förhållande till andra medlemsländer gör att höger/vänster spelat ut sin roll.

  Det som behövs är att vi börjar tala om EU som vår politik. Inte bara inför EU val, utan varje dag på året.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 14. Lisbeth!

  Inte vänsterpartiet som vill att vi ska gå ur EU och så länge vi är med så försöker de att begränsa skadorna som (det än så länge) högervridna EU ställer till med.

  Lögner har väl alltid förekommit. Det gäller att inte vara så naiv och lättlurad som väljare att man går efter namnet på partiet eller vad de säger utan på det politiska innehållet och vad de verkligen uträttar.

  Så länge EU är så högervridet så finns ju ingen annan vänsterpolitisk lösning än att gå ur EU för att kunna föra en verklig vänsterpolitik i Sverige. Det är EU och inte vänsterpolitiken som spelat ut sin roll.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 15. Jan Örsell, Det stämmer att vänsterpartiet vill att vi ska gå ur EU. Än så länge i alla fall. De och SD...
  Men även V ingår i en grupp och SD kommer också att göra det.

  För den som lyssnade till kandidaterna för posten till ordförande i kommissionen, står det klart. Det var inget snack om att eventuellt gå ut ur EU. Tvärtom.

  Hur många har koll på vad politikerna uträttar i Bryssel?

  För mig är det viktigaste att det förs en vettig politik. En politik, som har mycket av grönt i buketten som Stefan Edman sa i intervjun med Birger.

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.