lördag 14 juni 2014

Så kan det också sägas...

Ljummen natt,vallmon i full blom, vinbergssnäckorna flyter stilla omkring överallt, cykling är inte dumt men det finns det säkert en del som tycker att min senaste ledare i Fria Tidningen är. Den föranleddes av att jag tycker att det är ganska flummigt att inte våga utmana en idé som är orimlig.

I övrigt är det väl lagom med den här kortisen som sammanfattar läget för den som ännu inte fattat - för den som fattat kanske låten längre ner kan vara nåt bara av den enkla anledningen att den är så bra.

15 kommentarer:

 1. Man ser dock allt oftare folk, i de mest olika sammanhang, som protesterar mot konsumtionshysterin och därmed i förlängningen även Galopperande tillväxtsjuka.
  http://www.exponerat.net/hur-kan-vi-protestera-framgangsrikt-del-1/

  SvaraRadera
 2. ballahu, Ja det ser man. Det parti som vågar ifrågasätta arbetslinjen och konsumtionshysterin borde därmed vara den stora vinnaren. Men vi har även en "Galopperande" tillväxtavundsjuka. Avundsjuk jag är så avundsjuk... Det är så mycket jag behöver pengar, prylar...

  Vi människor är komplexa varelser och röstar sällan efter hjärtat... Festen tar "alltid" över. Det andra kan vänta...

  Bra Birger! Fortsätt...
  Kanske vaknar ledningen i MP och vågar göra skäl för sitt namn MILJÖPARTIET. I annat fall är det att vinna nu och försvinna på sikt som gäller.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Lisbeth!

  Men av någon anledning (stavas girighet) verkar det oftast vara de som har mest som också är mest avundsjuka på de som har minst.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 4. "I övrigt är det väl lagom med den här kortisen som sammanfattar läget för den som ännu inte fattat"

  Radioprogrammet Granskning Sverige har gjort en granskning av Foklpartiets demokratisyn. Den finner du här:

  http://nyadagbladet.se

  SvaraRadera
 5. Jan Örsell, Enligt forskning så är det de allra fattigaste som har de allra största drömmarna.... Filmen "Godheten" tar upp forskning som visar att i de samhällen som är bäst på jämställdhet, så mår människor mycket bättre.

  Inte konstigt att filmen får visas först efter valet. Den leder till mycket eftertanke.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. 08:56. "Granskning Sverige" förknippas med www.avpixlat.info. Inte med något radioprogram.

  SvaraRadera
 7. MP:s partiledning har helt rätt i att BNP och tillväxt, är dåliga, för att inte säga idiotiska, begrepp när det handlar om "mått på utveckling".

  Det är alltså lika korkat att vara för som emot BNP-tillväxt. (Eftersom själva sättet att mäta är korkat).

  Det är förhoppningsvis detta som såväl kongressen som partiledningen har begripit.

  A.

  SvaraRadera
 8. Bra sammanfattning!
  MP:s partiprogram innehåller följande skrivningar om tillväxt:

  - Ständig ekonomisk tillväxt i traditionell bemärkelse är inte möjlig på en planet med begränsade resurser.
  - En ständig jakt på ekonomisk tillväxt utan hänsyn till vad den består av riskerar att leda till långsiktiga miljömässiga och sociala problem, att människor slits ut och att förutsättningarna för en långsiktigt hållbar välfärd raseras.
  - Vi måste därför ställa om våra samhällen och ekonomiska system utifrån nya ekonomiska realiteter där all ekonomisk utveckling måste ske inom de ramar som naturen och människors välbefinnande och livskvalitet sätter.

  Redan här gör partiet således vissa förbehåll med skrivningarna "ekonomisk tillväxt i traditionell bemärkelse" och "ekonomisk tillväxt utan hänsyn till vad den består av". Men både traditionell och så kallad grön tillväxt är en omöjlighet på sikt. I tredje stycket talas det både om de ramar naturen sätter och de ramar som bestäms av människans välbefinnande. Men det är just denna konflikt mellan naturens långsiktiga krav och människans kortsiktiga men gränslösa konsumtion som är stötestenen och där den gröna ideologin måste ta ställning för naturens långsiktiga krav. Med lydelsen i tredje stycket undviker MP att ta ställning, vilket ju är anmärkningsvärt. Lydelsen ger också en öppning för partistyrelsen att idag agera som den gör. Om kongressen beslutat att i valmanifestet ta med skrivningen ”Vi vill utveckla ett hållbart ekonomiskt system som inte bygger på tillväxt” så kan man ju göra så. Men partiledningen och partistrategerna har alltså, som jag ser det, stöd i partiprogrammet för sitt agerande. Skrivningarna i programmet är helt enkelt oklara.

  SvaraRadera
 9. Lisbeth!

  Jag har fett filmen "Godheten" och mängder med dokumentärer och annat som jag tycker stärker mina åsikter. Jag rekommenderar dej och andra att se Claes Erikssons föreställning "Max" om du inte gjort det. Den är förträfflig. Mycket djupa tankar och samtidigt otroligt rolig. Akt 2 finns på you tube. Googla så hittar du. Tror du skulle uppskatta den mycket.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 10. Svensk politik är verkligen alternativ-befriad, inte heller "levererar" den någonting (för att tala affärsspråket man använder). En moderat-ledd regering har inte ens kunnat tillåta gårdsförsäljning av vin (för farligt!!). Det säger väl något om den patologiska stiljten. Behövs ens ett riksdagshus när så lite händer? Har man råd värma upp det, när det ändå inte tycks användas till något som ger synliga resultat i vardagen?

  SvaraRadera
 11. Jan Örsell, Tack för tipset!

  Lisbeth

  SvaraRadera
 12. Granskning Sverige- är ett av de intressantaste programmen jag hört på senare tid.
  Det enda program som faktiskt granskar vad politikerna hävdar och ber dem förklara
  otydligheter. Tyvärr går det inte speciellt bra i de flesta fall. Politikerna flyr från all
  granskning, faktiskt ganska skrämmande. Pratet om " dialog" visar sig bara vara en lögn.
  Man vill i de flesta fall inte ens svara på frågor (dvs för dem obekväma frågor).
  Bengt "Vi kommer alla från Afrika" Westerberg förnekar ursprungsbefolkningen i Amerika.
  Hets mot folkgrupp kanske? :)

  Länk: www.youtube.com/watch?v=kjuNmI360rA

  /Topsy

  SvaraRadera
 13. Off topic - men - det heter inte vinbärssnäcka. Den lilla varelsen som släpar på sitt hus ska benämnas vinbergssnäcka. Och inget annat.

  Eftersom du har många läsare tycker jag det är viktigt att du inte sprider det felaktiga namnet.

  SvaraRadera
 14. Ja, naturligtvis heter den lille rackaren vinbergssnäcka. Har skrivit fel en gång tidigare mot bättre vetande... Freud, vad skulle han säga??

  SvaraRadera
 15. Videon ovan saknar de viktiga poängerna som finns i originalet som kopierats:

  https://www.youtube.com/watch?v=5yhnETtF64I

  Så vad är orsaken till den dåliga kopian?

  Meddela mig gärna direkt på Vetenskapoliga partiets hemsida!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.