söndag 8 december 2013

Just ingenting


Godmorgon.

Tåget inställer sig inte. Det är inställt.
Jag får fara med bilen. Vilket är en fara för både mig och bilen.

Mer blir det inte idag trots att det visat sig vara hundar som våldfört sig på får, att svensk grishållning år efter år är vedervärdig, att moderata ledarsidor frossar i hyckleri efter Mandelas död, att Sverige visat sig bedriva spioneri mot även utländska företag.

Till slut kanske vi måste välja mellan att vara vedervärdiga och beräknande eller ärliga och naiva.

Slut för idag. Men lyssna gärna på den här

9 kommentarer:

 1. Tåget ja vår avreglerade järnväg, som inte tål lite snö eller oväder...Vi är värst i klassen i mycket.

  Ang. grishållning. Vi kan skippa julskinkan. Ha en vegetarisk alternativ jul. Forskning säger att vi bör minska på köttet, samt att djuren är känslovarelser precis som oss.

  Ang. hyckleriet kring Mandela. Läser en bok Nelson Mandela "Samtal med mig själv" med de antecknar av honom, som finns kvar. Tänker att kanske kan det bringa lite klarhet i hans livsöde. Reinfeldt representerar Sverige, som har blivit lite av avregleringarnas och privatiseringarnas Mecka. Funderar lite över "rättfärdigt krig". Att vi viljelöst låtit allt detta ske. På Mandela frihetskämpen och hur hans kamp mot ondska ska ses. På att ren ondska ofta fördömer kampen för frihet...

  Att Sverige förser USA med information är bekräftat. Mer uppgifter sägs komma. Alla spanar på alla. Sådant brukar leda till krig.

  Bubbelvarning av dr Doom i Sverige och även lite överallt i världen. Ingen borde vara förvånad... Men en del säger det går ju så bra för Kina m.fl...

  För egen del så anser jag att försiktighetsprincipen verkar vara helt satt ur spel... Alltså vi är naiva. Att det finns människor, som fortfarande tror på klimathotet, är mitt i allt detta befriande...?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Ang. hundar som angripit får. Det är billigare med koppel till hunden än viltstängsel. Att skaffa koppel till hunden kan kanske förhindra EU:s inblandning i vargfrågan?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 3. I fredags skulle rovdjurspropositionen antagits av riksdagen men sköts upp till måndag pga tidsbrist. Den kommer att antas med hjälp av SD.

  Aldrig i modern tid har så många rovdjur fått sätta livet till - glömt är vetenskapliga underlag om antalet djur som krävs för artens bevarandestatus. Kungsörnen som står i kategorin NT (NEAR THREATENED) i Artdatan öppnas upp för en reducering från nuvarande 600 häckande par till 150 par. Naturvårdsverket anser att kategegorin livskraftig för kungsörnen innebär ca 1000 häckande par. Björnstammen skall mer än halveras.

  Att så kraftigt reducera våra största rovdjur innebär en inte oansenlig påverkan i den biologiska mångfalden och kommer att visa sig i form av att andra populationer kommer att öka på ett sätt som inte är önskvärt.

  Att rubba naturens ekologi och balans har alltid skapat elände för människan och naturen.

  Hoppet står nu till EU om att sätta stopp för denna galenskap.

  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Ja Gunilla så långt har det gått.
  "Hoppet står nu till EU om att sätta stopp för denna galenskap."
  Vi borde kunna sätta stopp för det själva.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Ökar det acceptansen för rovdjur om EU sätter stopp för denna galenskap?

  Finns det något parti som klart uttalat att de INTE vill följa EU:s direktiv?

  Finns det oklarheter ang. hur direktivet ska tolkas?

  Är EU belåtna med hur vi försöker tolka direktivet?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Nej, det ökar inte acceptansen för att vi skall ha rovdjur i vår natur - det finns ingen taktik som gör det. Vår förra miljöminister trodde (kanske) på att ökad avskjutning skulle mildra motsättningarna men så var inte fallet. Särintressen råder och kravet på att utrota vargen från vår natur är högljutt. Har man den inställningen finns inga kompromisser.
  Tusentals rovdjur skall skjutas och det kallas för en hållbar rovdjurspolitik. Därefter skall landsbygden ånyo blomstra med företagande och inflyttning.

  De verkliga problemen som människor upplever på landsbygden är avsaknad av fungerande infrastruktur som kollektivtrafik, säkra elleveranser, dålig vägstandard, tillgång till bredband, fungerande trygghetslarm för äldre och inte minst en postlåda inom rimligt gångavstånd.

  Alla dessa behov kommer i skymundan eftersom det är rovdjuren som förstör livet på landet för människor enligt de som skall företräda landsbygden i vårt parlament. Det är lättare att slakta rovdjur än att bygga ut bredband.

  Gunilla

  SvaraRadera
 7. Bengt-Anders Johansson (M) tror att det finns en taktik som ökar acceptansen för rovdjuren.

  http://svenskjakt.se/opinion/debatt/alliansens-rovdjurspolitik-haller-i-langden/

  "Vi är övertygade om att vi måste flytta besluten så nära de människor som berörs som möjligt. Det är endast så vi kan få acceptans för rovdjuren."

  Han anser att EU:s politik därför varit förödande för rovdjursförvaltningen och att konflikten exploderat.

  Mycket märkligt att se det, när det gäller rovdjuren och inte när det gäller annat....Det är oftast bäst att besluten tas så nära dem som berörs som möjligt? Så når man acceptans för politiker?

  Han säger också "Vi väljer att flytta en stor del av makten till länsstyrelserna och viltförvaltningen runt om i landet."

  Vi får se om det går! När Lena Ek svarade på frågan "Är det regeringen som bestämmer antalet vargar?" Så svarade hon att det är en kombination av internationella regler, regeringens förslag, Naturverkets roll, samt EU kommissionens kriterier. Vi får inte sätta nya tak. Det förbjuder art och habitatdirektivet. Vår rovdjurspolitik var inte komplett.

  Återstår att se om den är det nu. Samt om man kan flytta makten lite hur man vill, när man redan givit bort den.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Logiken är glasklar. Det är alliansens fel att Birger Schlaug bestämde sig för att ta bilen istället för att stanna hemma.

  Sen kan man undra var Hjälten var när USA pressade Sydafrika att avveckla apartheidregimen.

  SvaraRadera
 9. Anonym 11;27... Absolut Alliansens fel,,,, Arbetslinjen, du vet,,,,:-)

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.