fredag 9 augusti 2013

Panel, Lerin och Banverk

Godmorgon! Dags för Nyhetspanelen igen. Cykeltur genom Östermalm i arla morgonstund. 

Häromdagen var jag förresten i Karlstad. Kikade på Lerin-museet. Det var faktiskt mycket bättre  när det låg på Laxholmen i Munkfors. Nu kändes det slarvigt. Men alla i den lilla gruppen var inte överens om den saken. Till Karlstad kan man dock ta sig med tåg.

Alla var dock överens om att SJ, Banverket och Trafikverket - trots alla löften om motsatsen - är nästan lika dåliga på att informera som politiker, myndigheter och kärnkraftsbolag i Japan är... Japanerna ber dock om ursäkt, tar livet av sig av skam då och då. Det förstnämnda kunde man kanske begära av Banverket, det sistnämnda verkar dock överdrivet.

 Idag pratar panelen om Reinfeldts bok, friskolor och Obamas kommande visit. Jag är laddad...:-)7 kommentarer:

 1. Ja, det var väldigt vad du var laddad! Det blev också ett par åsknedslag framför TV-tittarna.
  Du fick dock mothugg från Tove Lifvendahl. Verkligheten är ju sällan svart eller vit, och gråskala är ju inte din styrka ;-)
  /UL

  SvaraRadera
 2. hittar inte länken till dagens panel.

  SvaraRadera
 3. Birger. Bra att du pekade på den så viktiga demokratifrågan. När det gäller diktatur och så kallad demokrati vill politiker få oss att tänka så som dom vill. Politiska partier är förblindade av teorier om hur ett idealsamhälle ska förverkligas. Där andras rätt kränks saknas broderskapets livskunskap. Myndigheter som övervakar så att ingen gör annat än vad statens ledare tillåter, medför att ingen till slut vågar tänka eller tala fritt. Och det finns det folk som gillar!

  Christer

  SvaraRadera
 4. UL jo verkligheteten är ofta svart eller vit. En öken är en öken och inget annat trots oaser. Prat om nyanser och gråskalor är ibland
  överdrivet.

  Mothugget från Tove Lifvendahl bygger på att inte varje skattekrona ska användas till det som den är ämnad för. Förenklingen och den konstiga debatten står alltså bl.a. hon själv för. Hur kan man ens diskutera vinst när den omsorg som behövs inte ens är uppfylld? Om den är uppfylld ska man kunna göra vinst sägs det. Men stora brister råder det visar verkligheten. Hur kan då något vara uppfyllt?
  Varför diskuteras vinst om något inte är uppfyllt? Är inte det en konstig debatt och förenkling?

  Bra Birger! Ja vänstern är tyst. Det är de ofta. De kanske sover tillsammans med "det sovande folket".

  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Sitter och pluggar musiktexter inför lokalt allsångsuppträdande och kan inte motstå att bjuda på passande och kanonbra bakgrundsmusik till detta inlägg.

  http://www.youtube.com/watch?v=Hv759wmsSFk

  AK

  SvaraRadera
 6. Lars Lerin, så bra! Och sympatisk.

  SvaraRadera
 7. Trist att missa urladdningen när min uppkoppling på vischan är så dålig att jag inte kan kolla på nätet!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.