måndag 18 mars 2013

Reformpolitik... vadå?

I Kunskapskanalen ikväll 19.00 talar jag med Peter Santesson - chef på Timbro - om hans nya bok Reformpolitikens strategier. Han har läst interna protokoll från socialdemokraternas Verkställande utskott - undrar om dom visste att han skulle hamna som chef på Timbro, med ansvar för just deras strategier som går ut på att anfalla allt som inte är nyliberalt eller liknande... 

Nu avslöjar han i alla fall vad som står i protokollen att Ingvar Carlsson sagt om vikten av att ha rätt fiende.

Vi ska försöka reda ut hur det kom sig att socialdemokraterna hjälpte den borgerliga regeringen att överleva på 90-talet. Och varför man valde att samarbeta med Centern när man sedan fick makten igen. Jag lovar att avslöja något om Leif Pagrotsky som han nog inte vet... 

Jag kan förstås inte undvika att ställa frågan om varför han i sin bok skriver om "skattetryck", när det egentligen heter skattekvot. Hade han kunnat använda det retoriska uttrycket om han varit kvar i den akademiska världen som forskare? Självfallet ska vi reda ut vad skillnaden är på de olika strategier som finns för att genomdriva en reform: förhandling, övertalning och tvång.

Kunskapskanalen 19.00
Repris 24.00 samt tisdag 09.00


Tillägg: Klicka på bilden så kommer du till programmet:

 

1 kommentar:

  1. Vilket uttryck är äldst skattekvot eller skattetryck?

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.