torsdag 15 november 2012

Rättspolitiskt patos...

Kent Ekeroth är rättspolitisk talesman för Sverigedemokraterna. Det är inte varje rättspolitisk talesman inom politiken som haft sådan patos att de filmat sig själva när de och deras partikamrater beväpnar sig med järnrör, bär sig åt som råbusar och genom själva filmandet bevisar att de också är korkade.

Vad för sorts departement som skulle läggas under SD om detta parti olyckligtvis hamnade i en regering är svårt att säga, men det finns ju idéer.

Bästa analysen gjordes för övrigt alldeles nyss i Gomorron Sverige av Soran Ismail

 

30 kommentarer:

 1. Humor är ofta bästa vapnet, till och med mot rasister.

  SvaraRadera
 2. Hur ser du på SD:s framtid nu? Är de borta? Eller betyder det ingenting för opinionen?

  SvaraRadera
 3. Soran Ismail var det bra att du tog upp, Birger! Precis så hoppas man att alla kristna, muslimer, ateister och alla andra kan resonera!

  SvaraRadera
 4. Skönt att dom gör bort sig, men hur kan någon tro att de inte skulle tycka på det sätt de uttrycker sig? Det är ju själva kärnan i SD:s ideologi, hur kan nolltolerans mot rasism fungera i ett sådant parti annat än som retoriskt tillhygge?

  SvaraRadera
 5. Jesper Jäderkvisttors nov. 15, 09:48:00 fm

  Det är inte P1-Morgons inslag med Soran Ismail som avses?!

  http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4258845

  Delar f ö helt Ismails åsikt i frågan.

  SvaraRadera
 6. SD och GP är perifera extremister.
  Joakim P-T tipsar mig, besviken ung grön, om sitt "Gröna Parti".
  Han vet nog inte att lönerna på landet inte klarar fördubblat bensinpris, att vi på landet naturligtvis beskattar älg- och rådjursstammen
  och tjuvar blåbären för björnarna. Att vi inte längre kärnar vårt eget smör och inte har smedja och snickeboa på varje gård.
  Härute i det gröna skiljer vi mycket noga på djur och människa, och det har vi gjort i alla tider.

  Skolor, affärer, bussar, mjölkkor och vårdcentraler är historia härute på landet.
  Efter lång dags färd mot kväll njuter vi av en köttbit med lite god alkoholhaltig dryck innan vi somnar in till vargens ylande.
  Sedan drömmer vi om nästa dags tjuvjakt på resterande vargelände.
  Joakim, slit dig från Stureplan och bekanta dig med de "äkta gröna" därute på landet, långt bortom tullarna.
  IQ

  SvaraRadera
 7. Jag fick uppfattningen att du inte var populist. Men jag hade fel.

  SvaraRadera
 8. Anonym 10:32. Vore kul att veta vad du menar är populistiskt?
  Mona

  SvaraRadera
 9. Nu överlämnar vi med varm hand Sveriges ev. fortsatta existens till MMP (Muslim-MiljöPartiet ) och sådana lysande begåvningar som ex Maria Ferm!
  " Vad för sorts departement som skulle läggas under /dem/om detta parti olyckligtvis hamnade i en regering... " .
  Varför inte finansdepartementet ? 5 svenska kornbröd och 2 fiskar till hela planeten, spännande magikonst!

  SvaraRadera
 10. Tydligen är det fortfarande inte tydligt för alla (kanske blir det aldrig det så länge som ojämlikheten uppifrån planeras att bestå - med vi och dom tänkande som resultat), att tragiken vi ständigt bevittnar när unga människor, eller medelålders med för den delen, ja t.o.m. till synes "vuxna", krigar, slåss eller bara kastar okvädesord på varandra, eller genom juridiskt korrekt ekonomism fortsatt våldtar Moder Jord, och människorna, för profitens skull - bara är en produkt skapad av dem i toppen, i tillsynes nyktert tillstånd dessutom, där de bäddar för att de längre ner i pyramiden, med sina uppgivna känslor, fortsatt skall söke fiender i varandra, så djävla sorgligt!

  Ja, det torde vara populism, inte genom att lyfta fram detta som nu är på tapeten, utan populistiskt pga att man inte lyfter fram vad våra politiker i framförallt S och Alliansen säger i nyktert tillstånd som är bra mycket värre för miljön, den sociala rättvisan o.s.v., som drabbar alla och envar, oavsätt hudfärg, långt mycket värre. Det är bara att ta några dagsaktuella exempel som S och Allianspartierna lovordar så som t.ex. gruvhysterin, prospekteringen av så kallad skiffergas, Svensk Skogspolitik, "u-lands bistånd" som går ut på att fortsatt stjäla deras resurser o.s.v., o.s.v.

  Det är hög tid att skilja på moralism och Etik!

  Om vi kan komma bortom moralismen som påbjudes uppifrån, så kan vi se varandra och tillsammans kämpa för en bättre värld, inte förr, tror i alla fall lilla jag!

  SvaraRadera
 11. Soran har definitivt rätt ingång när han väljer att inte se SD som det stora problemet. Smart att inte gå i den fällan.
  SD:s öppna åsikter om invandring och integration är det ganska lätt att försvara sig mot.
  Annat är det med t ex Moderaterna som efter det avslöjande valstugereportaget 2002 hittade en ny taktik att fånga in invandrarkritiker.

  Kodord bidragstagare blev det man kom att använda. Genom denna enkla manöver blev det fritt fram att frekvent attackera de mest utsatta i samhället, främst invandrare. Det fungerade väl för den svenska medelklassen som tyckte att SD:s mer uttalade rasism var väl magstark och problematisk.

  SD är bara ett symptom på något som är fel, Moderaternas tankevärld som fått stort genomslag i samtliga svenska partieliter utgör det verkliga samhällshotet.

  /gorg


  SvaraRadera
 12. Just detta att filma sig själv, kan ju bara ses som den mest korkade handlingen. Otroligt idiotiskt.

  SvaraRadera
 13. Håller med. Mycket bra ingång i frågan av Soran Ismail. Medkännande, tolerant, insiktsfullt.

  IQ, visst är jag grön, men knappast ung. :-) Och visst är jag besviken på MP, men knappast bitter. Vi behöver inte tycka lika. Om du vill förakta Gröna partiet, så ska jag respektera den åsikten. Jag kan förstå den.

  Däremot kan jag inte alls hålla med om att antropocentrism är särskilt nyttigt för den här världen, eller slakten av den biologiska mångfalden och ekologiska balansen (som verkligen redan hänger på gärsgår'n) för den delen.

  Jag skulle också helst se att du inte använder pejorativ gentemot mig. Kanske tycker du att det är roligt?

  Hur mycket "Stureplan" består min person av? Vittna ni som känner mig. Jag har faktiskt inte något problem alls med att folk äter kött, så länge som det konsumeras på rationella nivåer och djuren får chans att liksom vi människor leva goda liv.

  Enligt peak-oil så klarar inte transportbehovet på landet av beroendet av olja. En höjning av bensinpriset hjälper snarare till omställning. Sorgligt men sant. Ser du inte att vårt samhälle befinner sig i djup kris, eller vad?

  SvaraRadera
 14. Vad tusan pratar du om gorg? Bidragsinvandringen har aldrig varit så stor som under Reinfeldt.

  SvaraRadera
 15. Jaja, detta är väl härlig buskis. Men igår pågick den största generalstrejken i Europas historia. Det är väl inte så märkvärdigt.

  SvaraRadera
 16. En bra analys av Soran Ismail
  All rasism ryms inte i ett och samma parti.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 17. Joakim-Tack för svar.
  ung, grön och besviken syftade på mig.
  Som ledare får du nog finna dig i att förknippas med programförklaringen.
  Skulle även vilja råda dig att putsa på din svenska.
  Byt Stureplan mot Hötorget om det känns bättre.
  Oljeberoendet för oss lantisar illustreras här på youtube:
  "tractor racing volvo terror"
  IQ

  SvaraRadera
 18. Men IQ, vi som bor normalt på landet bor billigare, vilket väl rimligen också måste vägas in när det gäller kostnader. Två kronor mer per liter innebär kanske en ökad månadskostnad på 350 kronor, vilket är vad en veckas parkering i Stockholm kostar...

  SvaraRadera
 19. Att önska SD åt skogen är enda sättet om man vill behålla sina vänner. Samma vänner, som annars knyter näven i byxfickan varje gång de hör talas om hedersvåld.

  SvaraRadera
 20. Vadå, Anonym08:30, förstår inte vad du menar. Vad är kopplingen? Tror du inte vi som inte gillar sd är än mer förbannade på hedersvåld? Tro inte att sd är motsatsen till hedermord, de är båda avarter på det som utgörs äv respekt.

  SvaraRadera
 21. @ mac
  "Vad tusan pratar du om gorg? Bidragsinvandringen har aldrig varit så stor som under Reinfeldt."
  ----
  Hade du använt termen bidragsinvandring fram till 2002 var du sannolikt Moderat, används idag endast av SD.

  Numera använder Moderaterna begreppet bidragstagare som kodord för att säga samma sak. Det är hittills oantastligt.

  Regeringen Reinfeldt använder invandringen som ett politiskt svärd för att reducera välfärden - alltifrån Sjukförsäkring till KomVux.

  Och kodorden som fungerar så väl är alltså bidrag och bidragstagare.

  När tungan slinter säger Reinfeldt dock rent ut att etniska svenskar inte behöver oroa sig för t ex arbetslösheten.

  / gorg


  SvaraRadera
 22. Inte illa - bild på två av mina favoritkomiker i ett och samma inlägg! :-)
  AK

  SvaraRadera
 23. IQ, varsågod, och tack själv.

  Missförstod dig där. Viktigast tycker jag är att vara grön.

  Jag är nog inte så mycket ledare som du tror. G fungerar inte riktigt så, d.v.s. som en klassisk organisation. Ja, vi är alternativa även när det gäller den interna organisationen och demokratin.

  Det låter som att du tror att jag skäms för G:s programförklaring. Tvärtom. Jag tycker inte att det är något att skämmas för utöver att den är ganska oputsad och ofullständig. Men det kommer att se bättre ut med ett ordentligt idéprogram i handen, vilket vi lär se efter årsmötet i januari.

  Ska jag putsa på min svenska? Hur menar du? Förtydliga gärna eftersom jag inte förstår vad du avser.

  Nej, det känns inte bättre att byta Stureplan mot Hötorget. Jag hänger varken på det ena eller andra stället. Jag ogillar stadens hets och stress, men råkar av olika skäl bo här. Skulle helst vilja bo på landet, men det går liksom inte att köpa eller skaffa ett hus med luft och kärlek. Eller, ja, kanske, men för mig är det nog svårt. ;-)

  Jag ska kolla youtubeklippet, och visst förstår jag att det är en känslig fråga. Men jag tror att det mest handlar om distans och perspektiv. Generellt sätt är oljeberoendet ett aber. Eller håller du inte med?

  Vänligen,
  Joakim

  SvaraRadera
 24. Eftersom jag inte är SD:are har du fel gorg. Bidragsinvandring är helt enkelt invandring av männsikor som lever på bidrag.

  "Regeringen Reinfeldt använder invandringen som ett politiskt svärd för att reducera välfärden - alltifrån Sjukförsäkring till KomVux."

  Hur menar du?

  SvaraRadera
 25. Vad jag tror Anonym 08:30 menar är att bästa sättet att hjälpa kvinnor och män som blir utsatta för religiöst motiverat hedersvåld är att hindra dem från fly till ett demokratiskt land som Sverige. Logiskt? Nej, men även Anonym 08:30 måste få ha en åsikt.

  SvaraRadera
 26. Joakim
  Det hjälper nog föga att bara putsa på programförklaringen för att attrahera väljare.
  .."luft och kärlek" är väl en väldigt fin grund att bygga vidare på. Tänk om fler vågade välja bort stressen i storstan och levde närmare det äkta hållbara livet.
  Kasta dig ut i det okända och alla dina dolda förmågor kommer fram. Alla sinnen som inte platsat får då fritt spelrum.

  När det gäller språkhanteringen avsåg jag främst ordsnobberi, läsförståelse och meningsbyggnad. Ordsnobberiet tillhörde väl mina farföräldrars tid.
  Politiker och myndighetspersoner får absolut inte lägga ut dimridåer eller slå folk i huvudet med udda ordval (järnrör) på det sättet.
  Bara när det behövs för preciseringen, aldrig annars. Vintage-upplevelser får vi skaffa på annat sätt, inte genom ålderdomligt språkbruk.
  Syftningsfel kan ge förödande missuppfattningar, och dessa blir tyvärr allt vanligare.

  Birger är ett stort föredöme i sin språkhantering, trots mycken kunskap kan han tradera sina insikter lättläst.
  Youtubeklippet kan du skippa med gott samvete. Det visar bara hur ni män generellt är funtade, men det vet du säkert redan.
  Ha en underbar helg.
  IQ

  SvaraRadera
 27. IQ, hur ser du på oljetoppen och vårt samhälles beroende av olja som billig energi? Jag noterade nämligen att du undvek att svara på frågan medelst tystnad.

  SvaraRadera
 28. Joakim
  Lite vetande och mycket tyckande i oljefrågan, generellt.
  Styrmedel för ökad samåkning saknas trots en mycket stor potential.
  Cykelpendling till jobbet är nästan obefintligt i de flesta städer.Stora möjligheter finns, med många gynnsamma bieffekter.
  Höj bensinskatten rejält, men skydda oss lantisar från stadsflytt. Biomassa, sol, vind, vatten och undergrundsenergi är värda långt större satsningar än hittills.
  Pipelinen för tjärsand från Canada, trots det låga bensinpriset där, borde vara en väckarklocka för alla enögda optimister.
  Utsläppsrätterna är dålig teater och pajaskonster.

  Ökad kroppsansträngning ger en framtida bättre värld förutom det ökade egna välbefinnandet, här och nu.
  Livsstilsförändring på gräsrotsnivå skulle kunna förändra mycket, trendsättning, föredömen,reklam,ek.styrmedel.
  Om de stora greppen uteblir måste vi alla ta ut kompassriktningen åt varandra.
  Min anonymitet, som du ifrågasatte, beror på min mediekänsliga samhällsposition.
  Hadegott Joakim
  IQ

  SvaraRadera
 29. Tragiskt att den stora majoriteten av hederstorterade kvinnor sägs tillhöra de fattigaste samhällsskikten.
  Får aldrig råd med en flykt till oss. Hur kan vi hjälpa dem?

  SvaraRadera
 30. IQ, tack för det kloka och insiktsfulla svaret. Möjligen att kärnan av energifrågan heter hushållning och inte ersättning.

  Förändring på den politiska nivån behövs, men ingen i maktposition vågar ta ansvar av rädsla för känsliga väljarströmningar.

  Nu förstår jag också anonymiteten, som jag undrade över.

  Allt gott,
  Joakim

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.