fredag 23 november 2012

Fredagsgodi(S) med god grönsak

Minsann. Det är nog gott att ha ett kort minne. Att glömma. Stefan Löfven meddelar idag (DN-Debatt) att "under nittiotalet gick Socialdemokraterna före med att införa varannan kvinna på listorna." 

Men visst är det lattjo att man kan glömma ett helt årtionde. T ex 80-talet. 

Det var då MP bildades.  Och kom in i riksdagen. Med varvade listor, varannan kvinna, varannan man. Det stod i stadgarna att så skulle det vara. Liksom att alla interna beslutande styrelser etc skulle vara kvoterade. Sossarna kom lunkande efter. Det är det Löfven&Co kallar att "gå före".
Igår agerade jag doktor i Partiakuten, ordinerade små gröna piller till MP. Finns här. Och så hittade jag denna grönsak på nätet... och kan bekräfta det där om fredagskvällen. Välkomna!


Grönare partiprogram - sista anmälningsdag på söndag.
Seminarium i Knivsta lörd-sönd 8-9 december

Kvällen innan - fredag 19 - 21
Öppet för alla.
Birger Schlaug talar om grön ideologi och ger sin syn på partiprogrammet. 
Lokal: Kommunhuset, Knivsta.
Var med och färga miljöpartiets program grönare! 
Se uppdaterat program. Klicka. Anmälan och info här eller telefon 0651-21372, 0702-217312  Klicka för anmälningsblankett
.

4 kommentarer:

 1. Sossarna har alltid "gått före" genom att ta andras förslag som sina egna förslag. Med dagens andefattiga politik kokar alla soppa på samma spik!

  SvaraRadera
 2. Hörde lite på "Partakuten". Diagnosen är tycker jag är rätt. Men undra om inte den akuta sjukdomen övergått i ett mer kroniskt beroendeframkallat tillstånd.
  Det krävs allt höger doser av kvantitativa väljarsiffror för att "må bra". Det är klart att det är mer lockande att langa lättsåld styckeförpackad politik på stan.

  Det är väl egentlig bara vi gamlingar som engagerade oss i Mp i stället för Greenpeace som känner att politiken verkar ha tjänat ut som opionsskapande verktyg. Frågan är bara vad man ska göra när man är för gammal för att ta sig över kärnkraftsanläggningarnas taggtråd?

  SvaraRadera
 3. Päivi Rissanen Nilssonfre nov. 23, 11:06:00 em

  Men visst är det lattjo att man kan glömma ett helt årtionde. T ex 80-talet.
  Skriver Birger. Men glömmer du inte det allra viktigaste decenniet, nämligen 70-talet och kvinnorörelsen. Allt som ni tog till er när du var partirör, sextimmarsdag och hälften damernas fanns redan med i femnisternas slagord (grupp 8 till ex). Sedan var det visst två språkrör i mp men vem kommer ihåg de kvinnliga innan Maria W kom? Kvinnorna var verkligen nedtryckta och någonslags sekreterare för de manliga språkrören. Ja, ja, vi kanske inte behöver fördjupa oss i det gamla men rätt skall vara rätt. Dessutom glömmer du Gudrun Schyman helt och hennes framgångar i v. Kvinnor i makten, ja då skall de också ha makt och inflytande.
  Jag tycker att det är ett mycket bra initiativ av socialdemokraterna att i nästa val skall var fjärde namn i listorna vara unga vuxna!!! Så utanför och omyndigförklarade och infantiliserade som de är i dag i Sverige.
  Kul Lisbeth det där i Knivsta.
  Päivi RN

  SvaraRadera
 4. Kvotering ÄR diskriminering. Av den som utan egen förskyllan råkar tillhöra en talrikare urvalgrupp och därför ges mindre chans till platsen.

  Det är inte att gå före.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.