måndag 26 november 2012

Dags för Qatar. Många får sig en flygtur...

Från helgens krönika i HD:

Världsbanken har slagit till. Eller rättare sagt samlat ihop befintlig forskning om klimatet, förpackat den i ny kostym och satt dit sin logga. Det är inte dumt, för är det något som politiker läser så är det rapporter med bankloggor. Rapporten är grym läsning. Det är på väg att gå åt helvete. Eller åtminstone bli väldigt varmt.

Världsbanken slår till därför att det åter är dags för internationell klimatkonferens. I Qatar. Härligt. Politiker, journalister och klimataktivister får orsak att bege sig till ett materiellt paradis där medborgarna i snitt släpper ut 58 ton koldioxid per person och år. Drygt tio gånger mer än varje kines, drygt tjugo gånger så mycket som varje indier. Vem sa nåt om att alla människor är lika värda?

Hela krönikan finns här.

4 kommentarer:

 1. Frågan är om det ger någon vidare effekt bara för att det börjar röra sig i ytvattnet hos etablissemanget? Prestigen, maktkåtheten och kapitalintressena är ju som bekant höga. Åtminstone hittills högre än värderingen av framtiden.

  Gissar att politikerna i vanlig ordning på den globala spelplanen gör ett halvhjärtat försök (som ser helhjärtat ut naturligtvis), misslyckas och fortsätter enligt nyliberalismens status quo. Den fria marknaden och lite teknologisk utveckling kommer att lösa krisen. De lovar...

  SvaraRadera
 2. Joakims inlägg är alltid kloka, tack "Trulpen"!

  Och lycka till med Gröna partiet!

  Gt

  SvaraRadera
 3. Man måste ha lite förståelse för våra allerkäraste makthavare. Med sådana somrar som vi fått på sistone tvingas de resa till Qatar för att få lite solbränna. Kanske kan härskarna där i regionen dessutom lära dem någonting om mänskliga rättigheter.

  SvaraRadera
 4. Bra krönika i HD.
  Men jag tror inte detta går hem i stugorna. Folk har fått nog av alarmism. Man tror inte på klimatskräcken längre. Varför? Därför att politikerna inte bryr sig. Om det är så allvarligt som vissa påstår, då skulle vi fått se på handling som aldrig någonsin skådats. Men vi ser intenting. Alltså behöver man inte bry sig. Så går resonemanget.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.