lördag 27 oktober 2012

Snooker


Observera den blå bollens centrala läge på bilden...
Läser i bladet att Maria Wetterstrand är på gång att göra en snooker. Hon skall bli sportkommentator, eller åtminstone kommentera snooker i teve. Det är väl valt. Snooker symboliserar ju den tid då Maria och Peter formade det nya MP. 
 • Det är många röda bollar på den gröna planen, vilket ligger väl i linje med den förödande  blockpolitik som Maria och Peter tog initiativ till och drog in MP i. 
 • Samtidigt börjar spelarna med att försöka sänka en röd boll - vilket stämmer väl överens med Marias uttalande om att ett mål var att sänka Socialdemokraterna. 
 • En överste inom militären är skapare av snooker - Maria och Peter såg till att bryta MP:s antimilitära linje genom att plötsligt uttala att MP välkomnar mer svenskt trupp utomlands och gjorde frågan om svensk militär, under Natobefäl, i Afghanistan till MP:s politik.
 • Snooker kom till Sverige på 1980-talet. Det gjorde MP också. 
 • Snookerhallen i Stockholm håller till på Krukmakargatan - givetvis på Söder i Stockholm där den eko-chicka  delen av MP håller till.
 • Den blå bollen ligger ofta centralt placerad i regelböcker för snooker.Vilket väl symboliserar Marias vurm för nyliberala tankar om vinst inom välfärdstjänster - Johan Norberg gillar Maria och tackar henne i sin senaste bok.
Det närmaste jag själv varit att göra en snooker var när Jan Scherman på TV4 frågade mig, när jag slutat med politiken första gången, om jag ville bli väder-man i kanalen. Jobbade på SMHI innan jag blev språkrör. Tack och lov tackade jag nej - ett bra val både för mig och de tittare som kikar på nyheter och väder som avbryter reklaminslagen i kanalen.

Maria kommer att göra ett bra jobb som kommentator, bara hon inte får för stort inflytande över sporten för då bli den vackra gröna spelplanen förmodligen väldigt, väldigt blaskigt ljusgrön. Men många röda bollar kan sänkas även på en sådan förstås.

10 kommentarer:

 1. Ja "kul"! eller sorgligt! Maria är EU tillvänjd? Som de flesta andra? Då accepterar man EU:s nyliberala politik med dess nyliberala tankar. Eller så är man tvungen att acceptera dessa nyliberala tankar. Man har insett att EU är vår politik. Det finns ingen annan politik. Tänk om folket fattar...

  Carl Bildt har redan sagt dessa ord högt i media. Så vad göra...? Acceptera och dras med? Det verkar vara politikernas val.

  Maria Wetterstrand och andra "politiker" kan alltså öppet säga EU är vår politik. Men vad händer när människor förstår. För människor kommer givetvis att se och förstå att EU är vår politik i takt med att hoten om böter fortsätter att hagla över oss. Det går inte att dölja det.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Det är en njutning att läsa Johan Norberg. Hans bok "När människan skapade världen" var något av en vändpunkt för mig. Så nu beställde jag genast hans nya bok.

  SvaraRadera
 3. Jag åt en bit mat häromdagen med en kompis som är journalist.
  Ditt namn och din blogg nämndes varpå ett hjärtligt skratt utbröt på andra sidan bordet.
  Kompisen påminde sig den enda gången han någonsin blivit totalt bortgjord av en politiker och den som gjorde det var du , Birger.
  Inför en direktsänd politikerutfrågning hade den ambitiösa journalisten förberett sig med ett batteri av frågor och följdfrågor på vanligt sätt.
  När halva sändningen var till ända var frågorna slut eftersom du helt oväntat hade gett tydliga, korta svar på otypiskt politikermaner.
  - Resten av sändningen var begynnande panik och plåga, minns min vän.
  Jag föreställer mig att politiker oftare drabbas av dessa känslor än journalister i mediasituationer.
  Åtminstone måste det gälla i fallet Karin Enström.

  /gorg

  SvaraRadera
 4. Apropå icke-antimilitär linje så ska de som redan 2010 tagit sitt straff och betalat sina böter för att de klättade över till Aimpoint, på måndag 29 okt. tas till domstol för precis samma sak igen. Aimpoint vill nämligen ha ungefär 350 000 kr till av dessa två personer. Aimpoint tillverkar kikarsikten som används mot flyktingar till Europa och mot Arabiska vårenaktivister. Och de kan ta folk till domstol i Sverige två gånger trots att straff redan utdömts och betalats en gång.

  SvaraRadera
 5. Anonym 01:03 - då är vi två som läser hans böcker...

  SvaraRadera
 6. Jag var med i Mp från ca 2000 - 2012, på kongresserna mellan 2002 - ca 2010 varför jag efterlyser om du Birger, eller annan här, skulle kunna ge en bild av Maria och Peters väg in i partiet dessförinnan, samt hur denna närmast totala omvandling kunnat ske?

  Allt sedan år 2002 har jag egna erfarenheter om hur den interna demokratin monterats ner - men vad och hur detta förbereddes - detta är alltså min undran?

  Tar tacksamt emot också andra erfarenheter som kan kasta ljus i frågan.

  Tänker att historien är intressantare än vart Maria står just nu!

  SvaraRadera
 7. Tom, i slutet av del 10 och i del 11 i den här serien - http://backspegel.blogspot.se/2010/02/sprakrorens-historia-fran-eva-sahlin.html - hittar du min bild av hur Maria och Peter blev språkrör (det var en kupp timmarna före kongressens början som plötsligt förändrade planerna).

  SvaraRadera
 8. Världsmästerskap i snooker spelas på The Crucible i den f.d. "stålstaden" Sheffield.

  På svenska är crucible = smältdegel.

  Är det en bra bild av Miljöpartiets politik, där varken/eller blivit både/och?

  SvaraRadera
 9. http://backspegel.blogspot.se/2010/02/sprakrorens-historia-fran-eva-sahlin.html - hittar du min bild av hur Maria och Peter blev språkrör (det var en kupp timmarna före kongressens början som plötsligt förändrade planerna).

  Tack Birger, det var värdefullt att ta del av samtliga delar om partiets bana, mest intressanta var förstås de första delarna fram till del 8, 9 där någonstans, av den enkla anledningen att de var mer uttömmande om vad och varför saker hände, än de sista delarna som inte är lika djuplodande av förklaringar som att du inte var involverad i samma utsträckning längre.
  Uppskattade mycket ditt sätt att beskriva de andra personerna på ett sjysst och rakt sätt. Inte många förmår lyfta fram de goda sidorna hos andra, en eloge till dig.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.