fredag 26 oktober 2012

Gomorron, Sverige

Jaja, lätt överdriven rubrik, men jag är på väg till just Gomorron Sverige. För att morra om nåt i Nyhetspanelen. 

För övrigt kan jag berätta att Helsingborgs Dagblad är årets tidning. Och det firar man med att jag blir krönikör. Ja, det var väl inte så man firade, vi var överens om saken innan HD fick det mycket förtjänta priset. Den som vill följa t ex kulturfrågor bör ta en titt i den tidningen.

Här är min första krönika - ni lär känna igen själva temat. Så här inleds den:

Minns ni 11 september? Jo, jag kunde just tro det. Men minns ni vad George W Bush vädjade om dagarna efter vansinnesdådet? Det var samma sak som Fredrik Reinfeldt vädjade om när finanskrisen slog till ordentligt för några år sedan.De vädjade till sina landsmän att göra sin plikt, ta sitt ansvar, vara goda medborgare. Genom att... fortsättning följer här.

14 kommentarer:

 1. Det heter: Du ska ta ditt samhällsansvar och familjeansvar. Jobba, jobba, jobba - producera, producera, producera - konsumera, konsumera, konsumera mera. Hur går det ihop med samhällsansvar och familjeansvar?
  Dela på jobben, låt föräldrar umgås med sina barn, barnen ska inte behöva vistas hela dagar i olika barngrupper, släpp in ungdomarna på arbetsmarknaden.
  Zeth


  SvaraRadera
 2. "Det finns några avgörande problem med idén om den ständiga tillväxten. Ett problem är att den mäts exponentiellt och därmed är omöjlig i längden."
  Enligt mitt sätt att se mäts tillväxten i procent men ÄR exponentiell. Felet vi gör är att stirra blint på just procent och inte volym som är det verkliga värdet.

  SvaraRadera
 3. Nyhetspanelen, rolig, fyndig, seriös, Schlaug slsgkraftig. Kanon om Missing People.

  SvaraRadera
 4. Vilken sågning äv Barosso, riskerar du inte bli stämd för den??? -;). Heja!!!

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Experten: Det blir inget nytt julrekord. Oron inför årets julhandel är stor. Varsel, konkurser och kalendereffekten är några faktorer som gör att handeln i december kan backa för första gången sedan 1995.
  Numera är även den så kallade kalendereffekten ett hot mot den ekonomiska tillväxten och därmed välfärden. När helger råkar hamna på ett sådant sätt att människor kan få ihop en längre ledighet ses detta som ett problem. Möjlighet till samvaro med barn, vänner och sig själv borde vara en del i välfärdsbegreppet men det verkar vara en bra bit kvar innan vi kommer dit. Istället för att skapa goda liv ser vi på när Lönearbetet och Konsumtionen jagar varandra i arbetslinjens velodrom.

  SvaraRadera
 7. Läser en bok skriven av Roland Paulsen, "Arbetssamhället-Hur arbetet överlevde teknologin". En mycket intressant bok. Rekommenderas!

  /Petter

  SvaraRadera
 8. Jill Stein för president! Hörde att du fått hela panelen att nämna hennes namn i SVT. Därmed slår SVT amerikanska huvudkanaler som leker med i det "riggade tvåpartisystem" som Jill pratat om.

  SvaraRadera
 9. missa inte denna i gårdagens Sydsvenskan:

  http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/mer-av-allt/

  /Anso

  SvaraRadera
 10. Jill Stein som president skulle vara intressant. Detta med tanke på vem som befolkar kongressen.

  B.

  SvaraRadera
 11. Jobba, jobba, jobba, jobba, jobba, äta lunch. Samma sak händer i morgon.... :)

  SvaraRadera
 12. Bra att dessa kloka tankar få möte en ny läsekrets.

  SvaraRadera
 13. deff:

  Den har alltid varit min favoritlåt med Ebba. Välformulerad och totalt tidlös! Och döm om min förvåning när Thåström i en intervju om sitt låtskrivande för något år sedan och sade nåt i stil med:

  "Min bästa låt har jag tyvärr redan skrivit. Vad ska du bli? gjorde jag redan när jag var 18..."

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.