onsdag 14 mars 2012

Robert har hört av sig igen

Hej Robert!

Så har du då hört av sig igen. Den här gången har du hetsat upp dig för att du har fått en ny hemsida som du tycker är världen bästa. Du är korkad, Robert.

Jag vet inte riktigt vem du är, även om jag sett dig på teve ibland. Men en sak är säker, jag är jäkligt trött på dina brev och din töntiga uppsyn.

Vet du om en sak? Jag är drygt 60 bast och tämligen normalbegåvad. Likt förbaskat skriver du brev till mig som om jag befann mig någonstans i den nedre puberteten eller vore inlagd någonstans på grund av bristande förståndsgåvor. Respekt, Robert, respekt!

Du skriver hotfullt "En gång i månaden kommer det att pingla till i din mailbox och du har då ett rykande färskt digitalt nummer av mitt brev att roa dig med."

Robert! Tror du att någon enda vuxen, normalt funtad man eller kvinna, tycker att det är att roa sig när det  du plingar till i deras mailbox?

Jag är en fridens man, Robert, på gränsen till pacifist. Men det skulle inte störa mig att ta kål på en idiot som är gjord av ettor och nollor - säkert mest nollor. Så om du ser mig på stan, håll dig undan. Och du, din hemsida tänker jag inte ägna en sekund åt. Ett tips: ska du skicka brev till mig så gör det gärna via det där som kallas Bring Citymail. Dom brukar lägga breven i grannens brevlåda.

7 kommentarer:

 1. Kul, kul Birger.

  Detta rör en av de många sakerna som jag uppskattar med denna blogg: blandningen av stort och smått.

  Ibland handlar det om världens ovissa framtid, ibland om vilken låt som skulle vara den bästa i Melodifestivalen.

  Samtidigt tror jag att detta förhållningssätt rymmer en insikt.

  Vi som engagerar oss starkt för miljöhoten kan inte bara tänka på sådant. Vi måste också bry oss om småsakerna i tillvaron, såsom om verkligen rätt låt vann i Melodifestivalen. För annars blir framtidsperspektiven lätt för jobbiga.

  (Och enligt mig, den bästa låten - bananmannens sång - gick inte ens till final).

  Hälsningar

  Billy

  SvaraRadera
 2. Sådär känner jag inför den mesta reklamen jag får, inklusive telefonförsäljning (jag har företag, och kan därför inte ansluta mitt nummer till Nix).

  Men jag känner att jag måste ta Bring Citymail i försvar. De gav oss så fantastiskt bra service när vi skulle göra hushållsutskick i senaste valrörelsen. Medan Posten var tröga och oflexibla och skulle ha materialet en halv evighet innan det skulle skickas ut, så var Bring Citymail deras raka motsats, vilket var bra för oss som var något underbemannade och ute i sista sekunden ... Vi fick till och med lämna alla kuverten till Bring Citymail på det lokala kontoret i Östhammar. "Det är ju bara onödigt att ni ska åka in med alla brev till centralen i Uppsala, och sen ska de transporteras tillbaka hit och delas ut här, tänk vad mycket onödiga transporter och utsläpp det blir". (Sen kan man i och för sig fundera över det vettiga i att göra hushållsutskick i valrörelsen, men det är en annan diskussion).

  För övrigt håller jag med ovanstående, utan glädje och "lek" orkar vi inte med att jobba för en bättre värld.

  SvaraRadera
 3. Jag känner mig misslyckad, utanför: Robert har inte hört av sig till mig.

  SvaraRadera
 4. Haru läst Reklamen är livsfarlig, skriven av Sven Lindqvist på 50-talet? Den är på många sätt mer aktuell idag än då, och ett mycket bra inlägg i en debatt som förs alldeles för sällan i svensk politik.

  SvaraRadera
 5. Det är rätt, Birger! På honom bara!

  /Jocke

  SvaraRadera
 6. Det var värst så Robert påminner om nye prinsen.

  SvaraRadera
 7. Eurovisions enda bra låt genom historien är LT Uniteds genomironiska och underbara "We are the winners". :-)

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.