lördag 10 mars 2012

Påminnelse om att resa sig

I skuggan av Melodifestivalen så pågår en del detaljer som kan finnas skäl att påminna om efter det att en påminnelse kommit om att den som orkar genomlida kvällen framför teven trots allt har en bra låt att rösta på, nämligen den här.

Påminnelse 1 på tal om att några borde resa sig för att lämna politiken:
"Det är nödvändigt för Sverige att vi exporterar vapen därför att det står för en stor del av vårt välstånd." Handelsminister Ewa Björling i september 2007.


Påminnelse 2 på tal om att vi borde ha moral nog att resa oss

Påminnelse 3 på tal om att vi bör ha kraft nog att resa oss:Och så påminnelse 4 på tal om att sossar sitter tyst och gamla SSU-ordföranden som numera gjort karriär genom att kränga vapen: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5003922

8 kommentarer:

 1. Suck, vad är det med oss som låter vår ensidiga strävan efter ekonomisk tillväxt, jobb och vinst styra oss så fruktansvärt mycket?
  L.
  PS! Jo, jag ska "genomlida" kvällen och rösta rätt på Jag reser mig igen förstås.

  SvaraRadera
 2. En värdefull samling - jag länkar hit från Facebook.

  SvaraRadera
 3. Men Socialdemokraterna menade nog inte att vapnen skulle användas för anfallskrig, utan bara för försvarskrig. Eller för att hålla ordning på det egna folket. Eller förebyggande krig, dvs ett anfallskrig för att hindra en fientlig nation att bli först med att anfalla.

  Hitler anföll Sovjetunionen i ett försök att hindra bolsjevikerna att erövra Västeruropa. Såna anfallskrig, som egentligen är försvarskrig, är väl okej, va?
  Till såna ändamål kan man väl sälja vapen?

  Och om inte Sverige säljer vapen till en diktatur, så gör någon annan det. Då är det väl bättre att vi kan säkra vår fina standard.

  Om inte jag stjäl den där olåsta cykeln, så gör säkert någon annan det. Alltså kan lika gärna jag sno den, och därmed förbättra min ekonomi. Eller hur, sossar med flera?

  SvaraRadera
 4. Päivi Rissanen Nlör mars 10, 11:44:00 em

  Man behöver faktiskt inte "genomlida" kvällen med att titta på schlager!! Jag har om igen lyssnat på mina favoriter på Spotify, något bra med dessa sk halvsociala(samtidigt så kommersiella och omänskliga med sina robottar som får oss att köpa dygnet runt) medier: Janis Joplin när hon är minst påverkad av droger, Jose Feliciano, the Kinks,
  David Bowie. Man behöver inte genomlida ngt, bara njuta. Det är klart att ngn MÅSTE hängas för vapenaffären oavsett om det var sk svensk konsensus som gällde. Höj era röster äntligen v och mp. Snacka inte skit om s Birger, duär i ett glashus. mvh Päivi

  SvaraRadera
 5. Päivi, de partier som ihärdigast försvarat vapenexport till diktaturer är s och m. De parti som konsekvent motsatt sig detta är mp.

  SvaraRadera
 6. Respekt för att du i morgonsoffan i tv i fredags sa att kejsaren är naken, dvs. att Sverige står på samma sida som Saudiarabien. Du såg inte att Ursula Berge höll på att sätta i halsen, men hon blev synbart störd...

  Men så är det ju. Sverige säljer till regimer som USA har godkänt. Sverige deltar aktivt i deras kolonialkrig. Kriteriet "endast sälja till länder som inte för krig" blir därmed egentligen löjeväckande, då det kommer från ett land som självt är krigförande.

  Vidare talas det om "vår vapenindustri", men det finns knappt någon svenskägd sådan kvar. Den är sedan flera år utlandsägd. Och det är inte kinesiska, ryska eller indiska bolag som är ägare!

  Jag har i alla år tyckt att det bara finns två hållbara linjer:
  a) gör som Frankrike och sälj vapen till alla som kan betala, eller
  b) sluta med hanteringen helt och hållet och få på så sätt också slut på hyckleriet och affärerna.

  Det är med etisk vapenhandel som med etisk aktiespekulation - det är självmotsägande och finns inte.

  SvaraRadera
 7. Hm, det var väl inte libyer som skulle övervakas och hindras från att komma till Europa med det svenska övervakningssystemet. Det var migranter från övriga Afrika som använde sig av Libyen för att ta sig vidare till Italien. Fanns det inte ett avtal mellan Libyen och EU om det? För övrig dödade och torterade rebellerna dessa migranter med förevändningen att de var "Ghaddafis legosoldater".

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.