söndag 11 mars 2012

Kornknarren

OK, näst bäst låt vann. Nog om det.

Med anledning av att kornknarren påbörjat sin flyttning från Afrika och Mellanöstern till våra breddgrader så länkar jag - istället för att fördjupa mig i Melodifestivalen - till min senaste krönika i gammalmedierna. Den handlar nämligen om mannen som oroade sig starkt för hur kornknarren - som experter ansåg inte kunna flyga -  lyckas vandra hela vägen från våra breddgrader till vinterboendet i söder.  Utan att någon sett dess vandring...

Krönikan handlar således om August Strindberg. Och hur han genom sitt ekorevolutionära projekt lyckades göra Branting fly förbannad.  Här finns krönikan.

PS! Det är i ”En blå bok” som kornknarrens existens avhandlas. Om kornknarren existerar: hur kommer det sig att den, som inte kan flyga ordentligt flyttar söderut på hösten? Det borde finnas cirka 35 millioner kornknarrar i vårt land om hösten, meddelar Strindberg i ett underbart litet stycke i boken. Skulle man inte sett dessa när de vandrat över Öresund? Eller när de går genom Tyskland, vandrar över Alperna eller genom Sankt Gotthards tunnel? 

5 kommentarer:

 1. Näst bäst?
  Jag avundas dig din positivism: jag hade skrivit "näst minst dåliga".
  Jämfört med gårdagens utbud var Tommy Steele och Cliff Richard genier.

  SvaraRadera
 2. Det är alltså inte bara i Ryssland som samma väljare kan rösta mer än en gång på valdagen.

  Den som t.ex. har ett musikförlag i ryggen kan leja "ringare" som ägnar kvällen åt att lägga sin röst på en given låt. Eller kan det inte gå till så?

  SvaraRadera
 3. Många fåglar gömma på vintrarna huvudet i en buske eller under ett papper och äro svåra att se.

  SvaraRadera
 4. Fred, men på vår sida om vattnet har vi att jämföra med Tages och Hep Stars. Och Ted Ström är onekligen en hög textskrivare. För övrigt kan man trösta sig med att samma dag som finalen i Globen gick äv stapeln - fast för 53 år sedan - gick Presley in i Studio B och spelade in A fool such as I.

  SvaraRadera
 5. Ted är mycket duktig!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.