måndag 19 mars 2012

Med gemensamma krafter så ska vi nog lyckas konsumera upp planeten


Enligt opinionsmätningarna hoppas det direkt från moderaterna till socialdemokraterna. Förut var det tvärtom. Man tyckte Persson var pösig och tydde sig till Reinfeldt. Sedan lärde man känna Reinfeldt som pösig och tyr sig till Löfven. Politik? Vadå? 

Det är lätt att byta bil när de båda är på väg åt samma håll. Den ena i vänsterfil, den andra i högerfil men med samma mål: vi ska arbeta mer för att vi ska konsumera mer för att att vi ska producera mer för att vi skall arbeta mer. 

Ideologi: arbets- och konsumtionsideologin. Som bisarra utsmyckningar: gemensamma intressen i vapenexport, Natoövningar i Norrland och manipulation i statistiken för att slippa klimatansvar. Och vadå biologisk mångfald - vad är det för lönsamhet i några läskiga skalbaggar och fula mossor när vi kan göra virkesåkrar av skogarna?

9 kommentarer:

 1. Så vackert! Särskilt som de (skenbart) bisarra utsmyckningarna har en nyckelroll som både stimulator och stabilisator för det allt varmare kretsloppet - så att det kan fortsätta så länge som möjligt innan det kollapsar. Kanske kan cirkulationen till slut gå så snabbt att den inte ens behöver öka exponentiellt för att vi ska hinna ta för oss så mycket som möjligt av det som fortfarande finns kvar att konsumera.

  SvaraRadera
 2. Och miljöpartisterna kommer cyklande bredvid mot samma mål!

  SvaraRadera
 3. Jobben är vår viktigaste fråga. De är avgörande både för människors möjlighet att styra över sina egna liv och för Sveriges ekonomi, tillväxt och utveckling. När vi är fler som jobbar, växer ekonomin och vi kan höja kvaliteten i skolan och vården.

  Ett eget arbete är viktigt både för individen och för samhället. I dagens Sverige bär alltför många människor på känslan av att inte komma till sin rätt. Fler i arbete innebär inte bara att fler människor känner sig sedda och behövda, utan även att vi kan trygga välfärden. En ansvarsfull ekonomisk politik och fler i arbete gör att vi nu till exempel kan satsa på skolan, vården, rättsväsendet och omsorgen av våra äldre.

  Det ena stycket är hämtat från Socialdemokraternas hemsida, det andra från Moderaternas. Båda hittas under den likalydande fliken ”Vår politik”. Man måste vara ganska väl insatt för att se skillnaden på vilket parti som skriver vad.

  Den gemensamma nämnaren är dock fler i arbete/fler som jobbar. Båda partierna lovar att fortsätta på samma enkelriktade väg i en allt högre hastighet. Löftet gäller dig, dina barn och alla andra som kommer efter, Amen.

  SvaraRadera
 4. Birger, vad säger du då till alla de ungdomar som inte kommit upp på vägen, som saknar jobb? De har ju faktiskt förverkligat din dröm.

  SvaraRadera
 5. Är det sant att Go´morron ska byta ut alla sofftyckare?

  SvaraRadera
 6. "Den gemensamma nämnaren är dock fler i arbete/fler som jobbar".

  Det är ju det som blir resultatet om man delar på jobben...

  SvaraRadera
 7. Anonym 05:42, var har du hört det, gällde inte det TV4?

  SvaraRadera
 8. Fler går i samma tankar som Schlaug. Sydsvenska Dagbladets krönikör Per T Ohlsson gissar i dessa dagar att S-ledaren Stefan Löfvén vill göra slut på den svenska blockpolitiken och önskar honom lycka till. Mindre lyckat tycker nog andra, ifall framtidens regeringsblock består av S+M.

  SvaraRadera
 9. Päivi Rissanen Ntis mars 20, 09:13:00 em

  Det är klart att så många som möjligt måste jobba och betala skatter så vi kan finansiera välfärden som sjukvård ,skola osv till alla! Sedan är det en helt annan sak hur mycket vi skall konsumera skräp. Det är faktikt inte antingen eller. Om igen: socialdemokraterna är ett ansvarstagande parti som har den sociala dimensionen vilken moderaterna saknar. Det är bättre med äkta vara i stället för kopior. Jag förstår inte Sclaugs hat vad gäller socialdemokater, Om mp hade ensam fått regera skulle vi ha medborgarlön som bara krymper och krymper, ett utopisktiskt samhälle. Nu har moderaterna försökt urholka socialförsäkringssystemet (är det rätt ord?). Jag hoppas innerligt att s får makten igen fast mycket grönare och tillsammans med v.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.