torsdag 26 januari 2012

Vapenindustrin och kärnkraftens vänner gläds

Kristdemokraterna och Metall arrangerade tillsammans ett seminarium om vikten av svensk vapenexport i oktober 2009. Stefan Löfven, som då var förbundsordförande för fackförbundet IF Metall, pläderade för försvarsindustrins betydelse för den svenska välfärden. Mellan raderna: Utan vapen och konflikter drabbas vår välfärd. Löfven skall nu bli partiledare för S, berättar åtminstone hans mamma.

På plats på seminariet som lobbade för ökad vapenexport var förresten inte bara Alf Svensson och andra kristdemokrater utan  också Jan Söderström, vd för stridsfordonstillverkaren Hägglunds - som av en slump råkar vara Löfvens gamla arbetsgivare.

Se där, den kopplingen finns mellan de två partier som just nu ägnar sig åt frågan vem som skall leda partiet. Jo, det heter så: "leda" partiet. Socialdemokraterna har så bråttom att få någon som leder dem att man tar till gamla kommunistpartiers paradgren, kanske influerade från det ekonomiskt allt starkare Kina, att utse ledare inom slutna rum. S kallar detta folkrörelse. Kina kallar sig folkrepublik.

Löfven vill för övrigt bygga nya kärnkraftverk och jag tog faktiskt för något år sedan på ett seminarium upp just hans fackförbund som ett exempel på vilka det är som är rädda för jämlikhet. Löfven har ju aktivt verkat mot att kvinnodominerade yrken skall prioriteras upp. Ett parti behöver inte vara dess ledare, men för ett parti som känner sig villrådigt på mindre än en vecka utan ledare och som nu skall ledas av en Ledare med dessa personliga åsikter känns bekymmersamt

Jonas Sjöstedt lär småle hela vägen till riksdagen denna dag då S tar sju steg tillbaka.

16 kommentarer:

 1. 1. Kärnkraftsälskarna kan andas ut.

  2. Enligt ett TV-program kallar sig Kina: "Det kinesiska folkets demokratiska diktatur".

  Det är alltså ingen idé för kapitalismen att sticka upp, ty lagen (diktaturen) står ju på folkets sida.

  Gt

  SvaraRadera
 2. En del sossar kommer nog att flytta till andra partier, som vänsterpartiet och miljöpartiet, några flyttar nog åxå över till det socialakrobatiska partiet moderaterna "sveriges enda arbetarparti".
  Detta är nog lärorik tid för sossarna.

  Hur det gick med vapenförsäljningen till SaudiArabien har jag inte läst eller hört något om.

  SvaraRadera
 3. eia liljegren-palmærtors jan. 26, 11:48:00 fm

  Huvudet på spiken som vanligt Birger!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att Löfven och Sjöstedt är alldeles för lika utseendemässigt. Det kommer att röra till det...

  SvaraRadera
 5. Att välja Löfven - är det inte sådant som kallas för att "backa in i framtiden?"

  SvaraRadera
 6. Från partiegoistisk synpunkt kanske Sjöstedt kan småle, knappast från realpolitisk. Snabbporträttet av Löfvén tyder på att en ökenvandring väntar Sjöstedt.

  SvaraRadera
 7. På ngt sätt upplever jag att du i din själ har blivit vänsterpartist - i och med Jonas. Har själv röstet på MP, men nu byter jag ! Han är lika självklar som Åsa Domeij var in sin glans dagar !

  SvaraRadera
 8. Det spelar ingen roll vilken ledare socialdemokraterna väljer, det lär ändå dröja innan de vinner ett val igen. Valet 2014 kommer att avgöras av hur väl Alliansen skött statsfinanserna och därmed räddat folks privata ekonomi. Hittills har det gått oerhört bra och lär väl göra så även framöver. Socialdemokraterna saknar politik i dag.

  SvaraRadera
 9. Den trista betongklossen kan bara sänka sossarna snabbare. Lika bra.
  Mp och V går förstås kraftigt fram, men M vinner nästa val om de kan hålla alla sina bolånetorskar flytande med ränteavdrag eller nåt. Också lika bra.
  Under sin tredje period kommer sen Alliansens alla sketna åtgärder verkligen träffa fläkten, och de kommer inte ha någon att skylla på.
  Mycket bra

  SvaraRadera
 10. Vad tror ni om oddsen att denna S-kvinna blir hans ekonomiska talesperson?

  http://www.supermiljobloggen.se/2012/01/sara-karlsson-s-tillvaxtsamhallet-ar-i.html

  Inte så troligt eller? S har verkligen förmågan att dra undan mattan för sig själva. När det står sådana chicks och stampar i farstun. var är Sommestad? Marika Lindgren Åsbrink?

  Suck vad trist...

  SvaraRadera
 11. Cornucopia skriver idag :
  Vad var det jag sade?
  Från TT: S och regeringen överens om europakt.

  Jag hatar när jag har rätt. Det tog bara några timmar från att ny partiledare utsågs till att Sverige nu går med i europakten. Vill ni fortfarande hävda att det var en felaktig konspirationsteori att Juholt åkte ut pga motståndet mot europakten, när det första som kommer ur (s) efter ny partiledare är en överenskommelse om europakten!

  Det var akut att bli av med Juholt då europakten skall slutförhandlas och skrivas på inom kort. Annars kunde han fifflat vidare bäst han ville, men hela EU-drevet (inklusive Göran Persson, Erik Åsbrink, Ingvar Carlsson mfl patriarker och det samlade EU-vänliga Mediasverige, inklusive socialdemokratiska Aftonbladet) mobiliserades i panik för att få bort honom. Hade han hållit ut ytterligare 1 - 2 veckor hade vi stått utanför europakten.
  MVH
  EW

  SvaraRadera
 12. Bedrövligt! Vad är det för slags kollaps som det Gudomliga försöker skapa... man kan nu mer eller mindre bara surrender och sk-a i detta spektakel. Och bara ägna sig åt naturpromenader, baka bröd och annat livsviktigt.

  SvaraRadera
 13. Gör allt ni kan för att delta absolut minimalt i det genomruttna systemet. Tjäna så lite ni kan, lönearbeta så lite ni kan, konsumera så lite ni kan. Hacka på eliten i alla forum, delta inte i val, överbelasta centralstyrret på alla upptänkliga vis, obstruera alla idiotlagar.
  Utlös alla brandlarm inom synhåll !
  Den här eliten är bortom allt vett och ska väck !

  SvaraRadera
 14. EW

  Det verkar allt mer troligt att det handlade om en plan från €-lägret. Juholt var ett hinder.

  Så gick en signal till TV-kanalernas kommentatorer att sänka Juholt. Det är förstås bara en gissning. Det ligger i sakens natur att inget kan bevisas.

  Men Margit Silberstein (SVT) målade ändå Juholts drag med en mjuk pensel, medan Ulf Kristofferson (TV4) målade med en yxa.

  Angående Löfven så blir han en perfekt S-ledare att samla alla betongsossar. Men S-kvinnorna, som kanske gillar Sommestad-linjen, lär vara så lagom glada.

  MP kanske fortsätter på sin sosseliknande väg och med tiden godtar Löfvens kärnkraft.

  Och för V är nu röda mattan utrullad.

  Gt

  SvaraRadera
 15. Päivi Rissanen Nfre jan. 27, 10:15:00 em

  Tack för dina åsikter i TV-soffan i morse. Det är bra att de synpunkterna kommer fram nu samtidigt som man alla verkar sjunga lovens lov. Det är som ordningen skulle vara återställd. Alla sorters "gubbar" är nöjda. Till och med KG Bergström. Men det här med kvinnor, miljö, alternativa energikällor, Eu-kritik, respekt för EMU-omröstningens resultat osv finns inte där. Det börjar likna Finland. Två sidor : det traditionellt konservativa och betongaktiga mot förnyelse och förberedelese för enn hållbar värld. Det är dags att sluta tro på s. mvh Päivi Rissanen N

  SvaraRadera
 16. Päivi Rissanen Nfre jan. 27, 10:19:00 em

  Jag anade också att ngt var på gång när hela massmediagänget stod utanför s-högkvarteret medan en dumpning av Juholt pågick och Reinfeldt kunde samtidigt helt i lugn och ro åka till Berlin för att träffa Merkel om europakt. Jag skulle vilja höra det samtalet.
  Man behöver inte vara paranoid för att tro att det finns ett samband. Men hur?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.