måndag 4 april 2011

Dum, dummare, dummast

Vet inte om det beror på vädret -  det är nämligen grått, kyligt och bistert när jag glor ut över den grå issörjan som fyller upp viken ner i dalen. Tisnaren tycks täppa till och inte vilja släppa in vare sig lom eller häger eller kanoter. Det är då man börjar tänka på SJ, Vattenfall och Telia som synonymt med dum, dummare, dummast.

SJ har en presstalesman som skriver om "klimathysteri" och ironiserar om ekologiska fotavtryck, Vattenfall betalar ut 90 miljoner i bonusar och Telias nya annonskampanj har Blondinbella, vars koncept bygger på att leende fortast möjligt shoppa upp planetens naturresurser, som frontfigur.

Jaja, den smetiga issörjan lär lösas upp så småningom. Lommen lär snart hojta i gryningen, hägern blicka ut över sina domäner och abborrarna kring bryggan bevaka om det ramlar ner smulor från det nybakade brödet.

9 kommentarer:

 1. Tja, själv tycker jag att Carlgrens senaste artikel i UNT om hur centern lägger ned kärnkraften genom att bygga ut den är nästan ännu dummare. Men det är klart, den typen av logik är nästan en specialgren för Anders. Skjut fler vargar å det at de må uppfylla jorden. Han vill säkert väl, och att vara miljöminister i en tillväxtfixerad marknadsliberal regering är inte lätt, men då får man väl helt enkelt avgå. En avgång med en skräll skulle säker gynna miljön mer än åtta år som gisslan.

  SvaraRadera
 2. Monty Pythongänget skulle älska Carlgrens krumbukter!
  Han platsar direkt i deras Silly Walks sketch som "Minister of Bending Over Backwards".

  SvaraRadera
 3. Anonym 10:04 var jag.

  SvaraRadera
 4. Ja dumheten firar triumf på triumf.
  Se bara på vad TV-tablån erbjuder dag efter dag. För en normalbegåvad människa är det en grov förolämpning.
  Ta det här med ”reality” program. Hur f-n kan folk ägna sina liv åt att titta på hur pseudo-personer hanterar påhittade och tillrättalagda händelser i en påhittad och avgränsad miljö? Vad är reality-momentet i denna konstruktion?
  Engagerat förfäras, glädjes och bryr sig folk om innehållet i dessa program utan att fatta att det som visas har samma substans som Barbapappa.
  Och ännu värre är de normer och värderingar som skapas i kölvattnet av denna dynga. Ibland hör man folk prata om 70-talets fruktansvärda barnprogram med dess politiska indoktrinering.
  Det kanske inte skulle skada att fundera en liten stund över att indoktineringsmomentet i dagens television. Det kanske inte är helt frånvarande?
  För den som vill ha verklig, äkta reality rekommenderar jag att kolla in vad som händer i Fukushima. Det är dock svårt att hitta någon kanal som är intresserad av denna form av reality-TV. Känslan av förnedring och dumhet uppstår ju inte här och nu. Men för våra barnbarns barn kommer den känslan att vara mycket uppenbar…..

  SvaraRadera
 5. Jag spann vidare på ditt inlägg, Birger. Tycker att ditt ifrågasättande är viktigt.

  http://trulpens-lilla-grona.blogspot.com/2011/04/samhalle-pa-glid.html

  SvaraRadera
 6. Vi är många som ser allt det groteska i landet och i Världen och vi växer stort för varje dag och till slut tippar vi över. Samtidigt lever vi i en enorm transformationsprocess, där allt "skit" skall komma ut och upp till ytan för att genomlysas och helas. Så att människor kommer till insikt med vad dom INTE vill ha. Men sen måste vi lägga fokus på vad vi VILL skapa - då energin går till det vi lägger fokus på. Och det blir allt viktigare att fokusera på det nya och goda som vi kan och skall skapa. Vi har tidigare och ännu, lagt för mycket energi på vad som är fel, i stället för det vi vill ha - därför har energin gått till att förstärka det felaktiga. Då vi skapar ALLT genom våra tankar.

  Världen håller bara på med en gigantisk transformation - och allt kommer att bli bättre och bättre, när vi släppt taget om det gamla tänkandet.

  SvaraRadera
 7. Ja, poängen är ju att det här vill vi inte ha.

  Ytterligare snaskigt exempel:

  Fler glidare

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.