fredag 25 mars 2011

Tillägnas den socialdemokratiska kongressen

Nystart för tillväxt och rättvisa. Under den parollen träffas socialdemokrater idag för att välja en ny partiordförande. Råden är många från alla som anser sig veta det mesta.

Håkan Juholt och den socialdemokratiska kongressen tillägnas, i all ödmjukhet, DENNA sida.

12 kommentarer:

 1. LÄS den sida som Schlaug i all ödmjukhet tillägnar socialdemokraterna. Något av det mest läsvärda jag sett!
  Mikael T

  SvaraRadera
 2. Ska vi slå vad om att både Sahlin (idag) och Juholt (imorgon) kommer att plädera för mer ekonomisk tillväxt utan att vare sig ha läst Nationalencyklopedins dom över sådan tillväxt, som analyserat om det är tillväxten som skapat välfärden, eller om det är människors kamp för bättre liv som skapat tillväxt. Är det det senare som gäller så måste man ju fråga sig, precis som Schlaug gör i den utmärkta texten, vad bättre liv är!

  SvaraRadera
 3. I huvudet på en sosse...

  http://www.alltominternet.se/2011/03/24/i-huvudet-pa-en-sosse/

  SvaraRadera
 4. Sahlins tal till kongressen kan bli spännande, ska hon vidhålla sin kritik mot det som hon stod för i valet eller ska hon tona ner allt för att inte komma i konflikt på kongressen med Juholt. Risken är att de två kommer att framstå som om de företrädde två olika partier.
  O.t

  SvaraRadera
 5. Jätteintressant om tillväxt. Ska sprida din sida!
  Rigmor A.

  SvaraRadera
 6. Sahlin talade om hur stressigt människor har det, men inte ett ord om att anpassa arbetstiden till den nya verkligheten.
  Mona

  SvaraRadera
 7. I en och samma textmassa nämnde Sahlin stressamhället och rätten till heltid... Märklig ekvation... Det kanske inte är fler arbetade timmar som är lösningen på en ihjälstressad mänsklighet och planet...

  Men heder åt hennes fördömande av kärnkraften som smitväg!

  SvaraRadera
 8. Trygg buk, kraftiga ögonbryn och bestämd mustasch. Vad fatts?

  SvaraRadera
 9. Sinne för kärnkraftsinsikter?

  SvaraRadera
 10. Vad fattas?

  Ett a.

  Men visst, nog vore en basröst kronan på verket.

  SvaraRadera
 11. Neoliberal Agendalör mars 26, 07:10:00 fm

  De flesta politiker är maktkåta, de vill styra över andra människor. Ett av de bästa sätten att få makt i en demokrati är genom att lova bort pengar i utbyte mot röster.

  Mer pengar kan man få genom tillväxt och genom att ta mer av de som är förmögna. Därför är tillväxt och "rättvisa" så två viktiga paroller för socialdemokratin

  Samma tänk finns inom miljöpartiet. Trängselavgifter handlar om att politikerna vill få mer pengar, inte om att så många som möjligt ska kunna ta sig dit de vill, så fort som möjligt.

  Straffavgifter på miljöfarliga utsläpp handlar inte om att kräva in kompensation för de som fått sin hälsa förstörd, utan om att politiker ska få ännu mer pengar att sätta sprätt på.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.