söndag 11 oktober 2009

Världen är lätt galen...

President Lula besökte Reinfeldt häromdagen och hävdade att inköp av stridsplan, typ JAS, behövs för att jaga skurkar som bidrar till klimatförändringar genom att hugga ner skog i Amazonas...

Göran Skytte redovisar hur hans dagar förflyter i ett nunnekloster i Ligurien. 07.00 väckning. 08.00 mässa. 09.00 frukost. 10.00 läsning. 12.00 kolla börsen... 18.00 ny koll på börsen. 19.00 kvällsbön. Och Marge Simpson viker ut sig i Playboy.


Herta Müller gör det legitimt att skriva korta meningar. Hon gör poesi och språklig skönhet av typ kvällstidningars stackatomeningar.Och själv fick jag inbjudan att lära mig skriva bloggen på Lätt Svenska, med korta meningar. Så här.

Svenska Akademiens ständige sekreterare bär jeans. Jag behöver inte längre tveka över att som Elin Wägnersällskapets ständige sekreterare hålla föredrag i jeans...

Den rödgröna oppositionen går framåt och har mer än 50% av väljarna bakom sig. Tillräckligt god marginal innebär att man kan slippa rösta. Galet?

Anna Anka har fått konkurrens av Bert Karlsson som höstens mest korkade. Han fick ta i ordentligt för att återuppta toppnoteringen - denna gång med krav på diktatur.

Kristdemokraten Alf Svensson sjunger O Sole Mio för sin gode vän Ian Wachtmeister, Ny demokratis skapare.

Själv satt jag igår i solen, på ett alldeles nylagt tak, rökte en segercigarr (taket är färdigt innan regnperioden!) medan ett stycke av César Franck dånade över nejden - det är det där stycket som fick premiärpianisten Camille Saint-Saëns att, så fort stycket var färdigspelat, resa sig upp och rusa ut från lokalen, utan att ta emot publikens jubel. Han hade blivit så upprörd för han hörde att den gamle Franck hade skrivit detta ohyggligt erotiskt laddade stycke till Augusta, som också Camille var tänd på... Ganska galet. Att sitta på ett tak, röka cigarr och lyssna på Franck är definitivt galet.

För övrigt är regn djupt underskattat.

34 kommentarer:

 1. Kul att du lägger in info om svenska översättningen av Le Monde Diplo höär till vänster. Men är det många som ännu har Explorer och inte kan finna informationen?

  SvaraRadera
 2. Forts på ovanswtående: Skyttes dagordning säger väl allt om hur de kristna har närmare till tanken på Abrahams rikedom än på Jesus ideologi.

  SvaraRadera
 3. En hyllning till Bengt Westerberg, som vägrade sitta i soffan med Karlsson och Wachtmeister under den TV-sända valvakan!

  Vilka av dagens riksdagspolitiker kommer att ha ryggrad att vägra samarbete med en Nydemokrati i vågmästarsits?

  SvaraRadera
 4. Så oerhörd tycker jag nog inte Westerberg var i och med att han inte vägrade att komma till makten på nydemokratis mandat allt annat blir ju i och med det bara ett litet lustigt spel för galleriet.

  SvaraRadera
 5. Anders,
  jag förstår inte riktigt vad du menar.

  Ett fel finns i min post, där andra meningen bör lyda:

  Vilka av dagens riksdagspolitiker kommer att ha ryggrad att vägra samarbete med Sverigedemokraterna i vågmästarsits?

  SvaraRadera
 6. Lätt? Det var dagens understatement...

  Men valet av Hertha Müller tycker jag nog inte räknas till galenskaperna i alla fall. Det var en glädje.

  För övrigt undrar jag hur Regeringen Reinfeldt tänkte skydda den sista lilla krympande biten svensk urskog - det har vi ju inte lyckats med trots alla våra JAS-plan som står och samlar damm på hemmaplan...

  Ps. Du har länkat två gånger till Jas-artikeln och ingen gång till de rödgröna opinionssiffrorna...

  Ps.2. Jag såg återigen Bo Frost och hans skåpbil på en ny plats i förrgår... Jag överväger att börja med besvärjelser nu. Men om jag inte lyckas så var förberedda på nya datorhaverier...

  SvaraRadera
 7. Jag menar att Westerberg riksdagspolitikern Westerberg samarbetade med ny demokrati för att få bli minister, och att det därför är trams att hylla honom för hans minst sagt dubbla moral.

  Socialdemokraterna och Vänsterpartiets riksdagsledamöter kommer inte samarbeta med Sverigedemokraterna.

  Själv tycker jag att Ny demokrati och Sverigedemokraterna är tusen gånger bättre än våra nuvarande riksdagspartier, och övervägar därför mellan att rösta på Sverigedemokraterna eller inte alls.

  SvaraRadera
 8. Bra insats i nyhetspanelen denna vecka, Birger. Helt otroligt vad nonchalant du blir bemött när du nämner arbetstidsförkortning. Det är riktigt pinsamt att se.

  SvaraRadera
 9. Anso: Fixat, tack för påpekandet.

  SvaraRadera
 10. Apropå kommentaren i Kumlanytt samt i hopp om en något mindre galen värld framöver, är du nu nominerad.

  SvaraRadera
 11. Skyttes krönika är nog det galnaste på mycket länge.

  SvaraRadera
 12. Anders:
  "...riksdagspolitikern Westerberg samarbetade med ny demokrati för att få bli minister..."

  Berätta gärna mera!

  "Själv tycker jag att Ny demokrati och Sverigedemokraterna är tusen gånger bättre än våra nuvarande riksdagspartier..."

  Sorgligt!

  SvaraRadera
 13. Världen är lätt galen...
  Tala om provocerande rubrik, men att bli mer retad än så här tillåts ej idag.
  Det är ju vilodag!

  SvaraRadera
 14. Till Fred

  Ny demokrati var under sin tid i riksdagen 1991-1994 vågmästare. Under åren 1991-1994 var Bengt Westerberg socialminister. Det betyder alltså att Westerberg ingick i en regering som samarbetade med Ny demokrati. Det får mig att tycka att Westerberg blev något av en hycklare. Då han tydligen inte kunde sitta i en tevestudio med samma personer som han någon vecka senare kunde samarbeta såpass mycket med att han blev socialminister. Lite som ordspråket "Tomma tunnor skramlar mest.

  SvaraRadera
 15. Vem är den här Anna Anka som alla, t.o.m. du, talar om? Jag såg ett avsnitt med henne på TV och tänkte genast att den människan skulle ju kunna få minst en psykiatrisk diagnos. Hon är ju inte frisk! Varför sänder TV sådana program? Har man inget bättre? Nu verkar det som att kanalerna är för många för att fylla utrymmet med bra program. Varje gång jag slår på TV:n, dröjer det inte många minuter förrän jag stänger av igen. Men det är ju så, att när man passerat de 60, har man sett allt. Ingenting attraherar längre. Kunde man inte sända Kalle Anka i stället? Honom skrattar jag fortfarande åt i alla fall.

  SvaraRadera
 16. Anders.

  Den som vill bevara monarkin och kärnkraften kan förstås rösta på SD.

  Tyvärr, tänker nog inte många på, att båda dessa ting ingår i SD-menyn.

  SvaraRadera
 17. Kan ju tänkas att jag inte har något emot monarkin och kärnkraften. Och det är ganska troligt att om jag haft något emot dessa två ting att jag då röstat på ett annat parti. Om man ska sätta sin tilltro till diverse opinionsundersökningar verkar det dessutom som att många tycker att monarki och kärnkraft är två alldeles utmärkta ting.

  SvaraRadera
 18. "För övrigt är regn djupt underskattat"

  Instämmer helt Birger!

  / Realist

  SvaraRadera
 19. När blev våra rika så förbannat korkade?
  Det var var sista meningen i ett inlägg , inte av mig, utan av en som heter Johan Ehrenberg och skriver på ETC. Han är i klass med BS, men något grymmare.

  SvaraRadera
 20. Glömde

  BARA ATT SÄTTA IGÅNG!

  Så löd hans rubrik.

  SvaraRadera
 21. Ovanstående blev en Annan Anka.
  BLIR MAN DUM AV RIKEDOM?
  Nu blev rubriken kanske rätt.

  SvaraRadera
 22. Anders,
  intressant!

  Westerberg kunde knappast vägra sitta i samma riksdag, då riksdagens sammansättning var ett utslag av väljarnas vilja i demokratiska val.

  Det intressanta är hur detta "samarbete" gick till. Har du några särkunskaper om detta?

  SvaraRadera
 23. Bäste Fred.

  Varför slår du inte bara upp ordet "vågmästare" i ordboken, och därefter bildar dig en uppfattning om vad ordet "vågmästare" betyder.

  SvaraRadera
 24. Bäste Anders,
  jag anar en antydan till sarkasm i ditt svar, men jag lydde ditt råd: "vågmästare" betyder, enligt Wikipedia, "...ett parti eller en person som i ett omröstningsläge har den avgörande rösten (rösterna) (eftersom ingen av de andra parterna har majoritet) och därmed kan bestämma vem som ska få den avgörande makten."

  Alltså betyder ordet det jag trodde.

  Dock blir jag inte klokare av det: Det jag ville veta - gärna av dig - var på vilket sätt Westerberg samarbetade med Nydemokraterna.

  Arenas Håkan A Bengtsson ger ett svar:

  "...Ny demokrati gav Carl Bildts borgerliga regering ett slags passivt stöd 1991. Ny demokrati fällde inte den borgerliga regeringen i riksdagen. Visserligen lämnade Bengt Westerberg tevesoffan när Ian och Bert anlände på valnatten 1991. Men Carl Bildt bjöd hem Ian Wachtmeister till sin lägenhet på Östermalm några dagar senare. Bildts dotter Blanceflor fick sitta i Ians knä. Och i Riksdagen satt Ian och hans partikamrater så snällt att Carl Bildt kunde hålla hov hela mandatperioden."

  Om den regering där Westerberg ingick fick passivt stöd av Nydemokraterna, utan att köpslå med dem, anser jag det orimligt att kalla honom för "en hycklare".

  Kanske borde du slå upp ordet "samarbeta" i ordboken, och sedan försöka svara på den fråga som jag ju ställde till dig på ett hövligt sätt.

  SvaraRadera
 25. Innan Jorden rullar utför kanten, krävs korta strama meningar.
  Livet upplevs som konfliktfullt, konflikten löses när vi inser att vi tillsammans ingår i biosfärens universella arme. För psykets hälsa och självkänsla går vi, som har förmågan i spetsen för självförverkligandegrupperna runt hela vår planet. Sedan kommer folkskolorna och praktiken och Jordens kulturer i skydd under det starka Troende Ateistiska (gudomliga) planetlära medvetanden som vi har utvecklat.

  Mycket allvarligt talat: "Jag tror att vi har orimligt kort tid, kanske tio år, på oss att få ordning på oss själva och vår planet. "Jag tänker mig, att i stället för att långsamt bryta ihop, var och en för sig, så skulle vi tillsammans bryta upp."

  SvaraRadera
 26. Bäste Fred!

  Det verkar visst inte bättre än att jag har med en sofist att göra.

  Till att börja med tycker jag inte du är särskilt hövligt när du har mage att döma ut mina uppfattningar som "Sorligt!".

  Jag skulle då aldrig döma ut någon annans åsikter som "sorgliga" även om jag inte delade dem. Det där har väl helt enkelt med vanligt hyfs samt respekt för andra att göra.

  Bengt Vet bäster berg är mannen som i direktsänd teve visat att han inte accepterar väljarkårens dom när den dumma valmanskåren inte röstar som han vill.

  Bengt Vet bäster berg är mannen som i debattartiklar och i andra sammanhang påstod att han ALDRIG skulle sitta i en regering beroende av Ny demokrati. Självklart ljög karln. Det kallas HYCKEL!

  Att Ny demokrati inte var lika skickliga som exempelvis Miljöpartiet på att utnyttja sin vågmästarställning är en helt annan fråga.

  Fakta kvarstår att sätta sig i en regering som är beroende av ett vågmästarparti är att SAMARBETA med vågmästaren.

  SvaraRadera
 27. Bäste Anders,
  jag kan inte se att det är ohyfsat att beklaga att inget annat parti än Sverigedemokraterna faller dig på läppen.
  Trots denna din åsikt har jag inte dömt ut dig som person, utan tvärtom samtalat med dig.
  På så vis har vi väl bägge två betett oss på ett demokratiskt, någorlunda moget sätt.

  Vi får väl förbli oeniga angående frågan "...att sätta sig i en regering som är beroende av ett vågmästarparti är att SAMARBETA med vågmästaren."

  SvaraRadera
 28. Fred.

  Jag har ingenstans nämnt att inga andra partier än SD faller mig på smaken.

  Jag har sagt att jag finner SD och gamla Ny demokrati tusen gånger bättre än nuvarande riksdagspartier och OM jag röstar i nästa riksdagsval så får det bli på SD.

  Jag finner jag SD lite väl islamofobiska för att de skall passa mig.

  Jag finner SD allt för Israel vänliga för att de riktigt skall passa mig.

  Å andra sidan finner jag våra riksdagspartier alldeles för invandringsvänliga och Palestina vänliga för att de skall passa mig.

  OM jag röstar på SD så skulle det mest vara för att jag tror att det skulle leda till att några av nuvarande riksdagspartier skulle lägga om sin diskurs en aning i invandrarfrågan.

  På samma sätt som vi kan tacka det gamla Ny demokrati för att bla Westerbergs gamla folkpart idag talar om språkkrav och litterär kanon.

  Förvisso tycker jag inte om FP:s populistiska ideer i dessa frågor, men jag tycker att vi borde ha en strängare invandringspolitik än den vi har idag, samtidigt måste jag säga att SD är lite väl stränga i denna fråga.

  SvaraRadera
 29. Anders,
  med våra rikedomar, jämfört med större delen av världen - och med tanke på hur glesbefolkat Sverige är - kunde vi gott och väl ta emot dubbelt så många invandrare.
  Sverige skulle göra enorma vinster på att sluta göra invandrade akademiker till taxiförare.

  Jag är glad att du är mot islamofobin.

  SvaraRadera
 30. Bäste Fred.

  Eftersom Sverige är så oerhört rikt och välmående även utanför medelklassens radhusområden i Stockholm stad så ser jag ingen anledning till att Sverige av ren egoism och för egen vinning skull ska suga upp de mest framstående av världens "akademiker".

  Nej dessa utbildade "akademiker" borde istället bidra till att bygga upp rikedomar i sina egna länders rikedomar än att skura överklassen dass här i Sverige.

  SvaraRadera
 31. Anders,
  jag föreslår inte att Sverige ska "suga upp" några akademiker någonstans ifrån.

  Jag upprörs av det resursslöseri som pågått sedan länge med redan invandrade akademiker (med mera) - ett slöseri som beror på bl.a. främlingsrädsla.

  För min del får överklassen gärna skura sina egna dass.

  SvaraRadera
 32. Bäste Fred

  Okey då är det alltså enligt dig inte utbildade människor vi ska ta hit.

  Då återstår ju bara de outbildade och visst analfabeter och getaherdar kan säkert bygga välfärd i Sverige.

  Att vi inte tar hit fler av dessa analfabeter typ 2 miljoner om året.

  Skit i bostadlösheten och arbetslösheten. För det löser sig självt bara vi tar hit fler. (de kan ju få bidrag, för statens, landstingen och kommunernas pengar växer på träd och har inte alls ett samband med skatterna)

  Ja för fan ta 4 miljoner om året förresten! Gud så rika vi kommer bli :D

  SvaraRadera
 33. Anders,
  nej - inte bara utbildade människor, utan alla sorters människor i behov av en trygg plats på jorden.
  Inte, alltså, människor som har friheten att göra nytta i sina hemländer.
  Bidrag? Under så kort tid som möjligt - ja, självklart! Gärna den tillfredsställelse som ett lämpligt arbete ger så fort som möjligt.
  Lediga bostäder finns lite varstans i landet (inte så många på Östermalm, förvisso) och nybygge skapar arbete.
  Flera munnar att mätta skapar också arbete.
  Getaherdar? Varför inte! Ökar inte försäljningen av ekologisk getost? Det finns mycket plats i Jämtland!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.