söndag 27 september 2009

Problem med denna blogg?

Ja, jag menar inte mentalt, för då hade du förstås lämnat den för länge sedan. Men rent tekniskt?

Vet inte varför det är så för en del - men de som använder Firefox istället för t ex Explorer verkar vara lika glada som vanligt. Själv använder jag också Firefox, vilket alltid funkat bättre för mig än Explorer etc.

Firefox kan du ladda ner gratis här.

PS! 
Mer om Firefox, som bygger på öppen källkod, kan du läsa här.

21 kommentarer:

  1. Kanske är det dags att byta webbläsare, men kollar man statistik ser man att de allra flesta ändå använder IE.
    Bäst är nog att fixa CSS-erna som det heter, så att det blir bra med IE, även om det finns smidigare webbläsare.
    :)

    SvaraRadera
  2. Med Firefox är allt i ordning. Tack !

    SvaraRadera
  3. Har aldrig använt Firefox, men Google Chrome går också finfint. Mkt snabbare än IE.

    SvaraRadera
  4. Explorer är sämre på allt, dessutom mer utsatt för angrepp, så passa på och byt. Firefox är bra,Google Chrome också.

    SvaraRadera
  5. Det är Microsoft som äger Exploer, de behöver en läxa! Sprid era gunster. Själv har jag Firefox.

    SvaraRadera
  6. Gick över till Firefox på förmiddagen. Fungerar bättre på alla sätt när jag surfar! Tack för att det strulade till sig på denna blogg!!!

    SvaraRadera
  7. Jag säger som många andra skaffa Mozilla Firefox som dessutom är
    open source och har tusentals schyssta tillägg.
    Ett av de bästa tilläggen är Adblock Plus som blockar de mesta
    av reklamen på internet. Passar väl bra med Schlaugs ideologi!

    SvaraRadera
  8. Detta togs från stympade pengar och kalla mardrömmar, då jag tyckte att huvudproblemet med denna blogg i dag var att här saknades något slags inlägg bortom nollor och ettor, så därför kopierades inlägget hit.

    Pengar är att medel för de kriminelle att trycka upp framtiden mot väggen.
    Bara ett exempel. Min framtid som pensionär tryggas inte längre av den respekt och den solidaritet som ett långt livs arbete borde ha givit.
    Nu undermineras min existens snabbt på grund av korkade och Giriga mäklare och Giriga banker i USA, Storbritannien och Sverige...
    Långsamt steg för steg undermineras också min existens genom nyordet, Jobbskatteavdrag. Ordet användes av elaka och inte så lite korkade människor, som ett MANTRA för att på magisk väg övertyga fåren. I en tid av skyhög arbetslöshet begriper ju De Flesta utom regeringen att skatteavdragen för jobbare har mikroskopiskt liten inverkan, när det gäller att skapa nya tillfällen till arbete.
    (att skapa arbetstillfällen, arbetstidsförkortning, arbetsdelning,framtidsomställnings-
    arbeten, förebygga kriminalitet m.m. den dialogen bör alltid föras men inte just nu här)
    Pengar luktar inte sägs det.
    För mig luktar det grov kriminalitet när pengarörigheten ges företräde framför nödvändigheten av en FUNGERANDE BIOSFÄR. Vad är det?
    Detta blev långt nog. Någon annan kanske?

    SvaraRadera
  9. En god gärning att uppmana folk att byta från Internet Explorer. Själv har jag aldrig använt IE.

    Numera använder jag google chrome och jag hade faktiskt problem med bloggen här igår, men jag har ju så klart även Firefox installerat, så det var bara att köra lite med Firefox.

    SvaraRadera
  10. Tack för strulet. Och för Firefox.
    Jösses vad det går undan, hinner knappt med :-)

    SvaraRadera
  11. Men vad har hänt? Jag använder Safari (Mac) och hittills har din blogg sett bra ut, men idag är den smått kaos. IE håller jag kanske med om att kan få missprioriteras...men Safari borde vara i klass med Firefox och även om Safari-användare är en minoritet så hoppas jag det går att fixa!

    SvaraRadera
  12. Det är ärligt talat nästan omöjligt för besökare att veta om det skulle uppstå browserspecifika problem på denna blogg med tanke på bloggens utseende i vanliga fall. Dessutom kommer sådant på posten om man har 559 fel och 522 varningar mot W3C-standard. Då är det snarare tur om någon webbläsare visar innehållet som det är tänkt. Innehållet håller dock betydligt högre klass. Läser direkt från RSS-flödet för att slippa bloggen, men ändå ta del av innehållet regelbundet...

    SvaraRadera
  13. Neo, förstår inte ett ord av vad du skriver - hur kollar man, hur åtgärdare man? Använder Firefox och det är aldrig några konstigheter med vare sig denna eller andra bloggar.
    Mia

    SvaraRadera
  14. Neo, kanske skrevs inlägg för att man skall kolla Loopia,ditt som reklaminlägg således...:-)
    Mia igen

    SvaraRadera
  15. Använder Explorer som de flesta andra.
    Good bye till denna Blogg och tackar för tiden som varit.

    SvaraRadera
  16. Jag sade bara 1. Det finns webbstandard och den bör man åtminstone försöka följa för tillgänglighetens skull (kanske vill synskadade ta del av samhället och läsvärda tankar också exempelvis eller för den delen folk på alternativa plattformar). 2. Olika webbläsare rendrerar sidor olika och följer även standard olika bra, ingen är dock perfekt. 3. En bra och logisk struktur, typografisk sättning och layout stärker intrycket av innehållet på en webbplats och gör även innehållet lättare att ta till sig. 4. Det är inte ett dugg bättre att en webbplats bara är anpassad till FF än att den bara är anpassad till IE, Webkitläsarna (chrome & safari), Opera eller något annat.

    Hjälp jag råkade (kanske med autofill) fylla i en domänadress där jag inte har ändrat dns:en till den halvfärdiga webbplatsen ännu och den visade att jag hade registerat den via ett av många kapitalistiska företag som tillhandahåller just den tjänsten... hjälp... hjälp... hjälp.... förlåt... förlåt... förlåt...

    SvaraRadera
  17. är det inte lite fräckt att gamla läsare ska behöva pula med webläsare istället för att en blogg som gör anspråk på att vara seriös inte kan anpassa sig till helt vanlig teknik. det bord eint ebehöva bli en debatt om detta. känns som lite låg nivå faktiskt.

    SvaraRadera
  18. Bäste 19:23. Att läsa bloggar är frivilligt, att skriva bloggen sker ideellt, att det uppkommit tekniska problem som bloggägaren inte kan genomskåda är inte mycket att göra åt.

    Du skriver att bloggen inte är anpassad till vanlig teknik. Det är Blogger, ägt av Google, som står för tekniken. Själv skriver jag bara och har, förutom avsaknad av kunskaper att själv åtgärda problemet, faktiskt inte tid att ägna åt att grotta i vad som kan vara fel. Har ägnat flera timmar åt det, har ställt frågor till Blogger och tycker det är lite fräckt att du tycker att det är fräckt av mig att inte arbeta heltid med bloggen...:-)

    SvaraRadera
  19. Jag tror att det är Blogger det är fel på.
    Nu syns inte vänsterspalten ens i Google Chrome.
    Mycket märkligt.

    Håll oss andra Bloggeranvändare informerade om ni får veta något mer om problemet.

    SvaraRadera
  20. Hej alla glada pratare. Jag har inga problem med den här bloggen trots att jag har Explorer. Det funkar jättefint, vänsterspalten också. Världens bästa blogg funkar alltså.
    Rosa på bal

    SvaraRadera
  21. Blogger har uppdaterat sitt redigeringsverktyg vilket kan vara orsaken till problemet. Ingen skuld på bloggaren således!
    Nörden

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.