onsdag 19 augusti 2009

Koenigsegg

.

Häpp!





16 kommentarer:

  1. Så ja! Ord och inga visor. I Norge har man förbjdit begreppet miljöbil. Och Sverige är i världen sin definition!

    SvaraRadera
  2. Hoppas att Maud Olofsson står fast vid att inte skänka av skattebetalarnas pengar till SAAB.
    Notera även att Königeggs vd hela tiden talade om att regeringen skulle skjuta till pengar. Han känner tydligen inte till att regeringen som sådan inte har några pengar, dom kommer från oss alla skattebetalare. Inte heller reportern reagerade. Det hade kanske inte varit PK av denna?

    SvaraRadera
  3. Svar på 08:24 som frågar Och?

    * Affärsplan presenterad: Utgår från att Saab skall sälja 100 000 bilar per år. Varför skulle man det?

    * Privata investerare vägrar skjuta till 3 miljarder. Varför skulle man inte det?

    * Saab tillverkar dyra bilar som drar för mycket, och lever på att svenska staten hittat på begreppet "miljöbil" som innefattar bilar som drar upp till 9,2 liter bensin med manuell växellåda (och cirka 30 procent mer etanol) - när samma modell försetts med automatisk växellåda får den dra hur mycket som helst... Varför?

    * Sverige betecknar fordon som miljöbilar även om de förbrukar dubbelt så mycket bränsle per km som den europeiska målnivån. Maud Olofsson hävdar att Sverige är bäst på miljöbilar... I andra länder garvar man åt det svenska miljöbilsbegreppet.

    SvaraRadera
  4. Din blogg börjar bli ett måste Birger, redigt bra! Apropå ekonomi och hur pengar skapas finns bra film här http://www.youtube.com/watch?v=vVkFb26u9g8 Den är i 5 delar.
    Må Gott

    SvaraRadera
  5. Birger! Skämtar du eller är du allvar när du beskriver vad som är miljöbilar???

    SvaraRadera
  6. Schlaugs redovisning om vad som är "miljöbilar" är helt korrekt.
    Robert Arvidsson

    SvaraRadera
  7. Bästa kommentaren hittills om von Koenigsegg och Co: Häpp!

    SvaraRadera
  8. Här sitter du och tuggar om ägg. Jag vill ha en riktigt fet hamburgare med baconsvål ovanpå. GM stekte inte till SAAB riktigt bra, de skulle ha svullat till SAAB som en riktigt glufsburgare med Mayo och annat krafs.

    SvaraRadera
  9. Hört i radio idag: man ska skapa en folkaktie för att skaffa resterande pengar till Koenigsegg.

    Skulle inte det hjälpa, så kan man väl starta ett lotteri, typ BingoLotto.

    SvaraRadera
  10. Ägget ä löst sa Hans Alfredsson, när han såg att ägget var ruttet, därefter stack han kniven i odjuret så att spilloljan forsade. Därefter flyttade han över tyngdpunkten till naturen, tog av sig kläderna, tog på sig sin fiol, klev ner i forsen och spelade skjortan av civilisationen!

    SvaraRadera
  11. Världen har varit havande med samhällen alltför länge. Därför har världens historieberättare fått för sig att sluttningen utför är vågrätt plan. Dagens Rapport handlar därför om utförsåkning. Vi börjar i barnbacken med dess sagor från USA, sedan blir det sagor för de äldre med barnsagor från USA, sedan blir det sagor om Sol, fotosyntes, kretslopp, hållbara byar, självtillit, jordstyrelse.
    Ekosofiska föreställningar som grund där vi tillsammans med de andra djuren och naturen kan skapa långsiktigt hållbara sammhällen under det paraply som vårt världsmedvetande utgör.

    Förlåt jag såg inte att tiden gick och ni också!

    SvaraRadera
  12. Ja, då vet man vad man får för politik om man röstar på MP i nästa val. Tillsammans med S kommer de att satsa mångmiljardbelopp i företag ingen som inte leker med andras pengar inte ens vill ta i med tång. Bensinslukande och otidsenliga bilar!

    Tur att vi äntligen fått besked om vad de flesta känt till länge. MP:s sk miljöpolitik är bara ett skämt och S' snack om vård, skola och omsorg väger lätt när det ställs mot IF Metalls krav.

    SvaraRadera
  13. Menar verkligen sosseblocket, att skattebetalarna ska hjälpa Koenigsegg att bli så rik att han förmår köpa Saab?

    Är verkligen Ohly med på det?

    SvaraRadera
  14. Av 60 år har saab gått med vinst i 2 år och i det bolaget skall Svenska skattebetalare satsa pengar enligt Mona Sahlin och MP.

    SvaraRadera
  15. Jag tänkte så här också, att om Koningsegg inte vill satsa pengar på projektet, varför skall då jag göra det som har en taskig pension. IF metall som är en stor intressent i Saab och har en kassa på 6.5 miljarder borde vara solidariska med sina medlemmar och satsa. Men dom har väl lärt sig av Wallenberg som drog sig ur det fallna skeppet. Vi kan inte ha kvar Saab av nostalgiska skäl. Den här debatten liknar lite det som varvsdebatten handlade om på 70-talet.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.